reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
21.3.2007, Jan Dedek, recenze
V poslední recenzi jste si mohli přečíst o vypalovačce Samsung s podporou SATA. Dnešním článkem budeme pokračovat v tomto směru a představíme si další SATA vypalovačku, a to LG GSA-H30N. LG patří mezi nejpopulářnější značky vypalovaček a tak nesmí zůstat stranou. Jak je u LG zvykem, má vypalovačka přívlastek Super Multi a podporuje tedy všechny tři formáty DVD. Předem musím říct, že některé výsledky jsou opravdu vynikající, ale více už v samotném článku.
Urban | 13.4.200711:13
Mám LG H30N SATA ve Windows XP Pro. je nainstalovaná v poho,nikde žádná chyba. Používám Nero 7 ale prostě nemůžu nic vypálit.Ani CD a ani DVD píše to neurčitá chyba vypalovačky.Je možné že to je špatně nastavené???????
Odpovědět0  0
ondro727 | 19.4.200718:19
Neviem, kde moze byt chyba, mechaniku mam rovnako na WinXP Pro a funguje uplne bezchybne. Zatial velka spokojnost. A posledny ATA kabel zmizol zo skrinky :)
Odpovědět0  0
Mr.B | 23.5.20079:40
Děje se mi přesně to samé. Updatoval jsem firmware na 1.02 a nic. Zkoušel různé verze Nera včetně 7.8.5.0 a nic. Mam desku DFI LanParty nForce 4 Ultra­-D, chipset tedy nForce 4 ultra. Na druhym kompu s chipsetem nForce 550 jede fpohode. Soudim tedy ze problem bude asi v chipsetu. Zkousel jsem samozrejme update na posledni bios ale nepomohlo, stale nespecifikovatelna chyba vypalovacky...
Odpovědět0  0
pa4k (1) | 4.6.200711:40
Mám ten istý problém.

kúpil som bráchovi túto napalku.
Zapojil ju a šlape fajn číta super rýchlo a ticho ale problém nastal keď chcel napalovať.
Pri klasickom DVD mu začalo napalovať asi od 1­/4 DVD­-čka a pri 4% vyhodilo chybu

RW DVD ani nezačalo napalovať a zamrzol mu comp alebo zrušilo napalovanie.
po týchto problémoch si stiahol firmware 1.02 a nepomohlo.

má dosku MSI K8N Neo3 a WINXP procák AMD SEMPRON 3100


Zobral som tú napalku k sebe a skusil som ju na mojom compe.
Hodil som jej DVD RW Verbatim 4x a napalilo ho za 9min. bez problémov.
potom som skúsol DVD Samsung 8x a TraxData 16x obom detekovalo spravnu rýchlosť ale napalovalo cca 15min čo je nejak moc na to že RW 4x spraví za 9min.
Jedno Traxdata ani nedopalilo vyhodilo chybu.

Prosííím pomóóc
Odpovědět0  0
Hans gambic | 19.6.200720:55
hele prijde mi ze to bude tou deskou mam ji taky a mam taky problemy sice ne s touhle palirnou ale jinou taky ma byt v poho a taky nepali nejsem odbornik ale myslim ze to je tou deskou Ps procak taky sempron ale 3000
Odpovědět0  0
mkoudy | 24.9.200714:54
Já mám Asus P5b Deluxe s core duo a 1GB ram a mám s ní obdobný problém. zkoušel jsem Imation­(16x­) i Verbatim­(16x­) obe na různé rychlosti a pokaždé to pálí cca 25 min. buffer level podezřele skáče a při vypalování nemůžu skoro nic dělat což taky s touto sestavou nechápu.
Odpovědět0  0
paserakM | 10.11.200720:02
Mel jsem ten samý problém s pálením mám desku Asus M2N32 DeLuxe SLI a stáhnul jsem nový ovladače na desku a je po problému protože ovladače od WinXP jsou špatný a vypalovačka běží v PIO
Odpovědět0  0
dr.zaasek | 22.3.200715:02
Děkuji autorovi za pěkný testík. Chtěl bych se zeptat, jestli neví, která mechanika nejrychleji čte lisovaná DVD­-DL­-videa?
Odpovědět0  0
Jan Dedek (29) | 22.3.200717:44
Děkuji. Takhle z fleku to nevím a zatím jsem to neporovnával, ale asi by nebyl problém zařadit porovnání do další recenze, zatím se to dá zjistit projitím recenzí mnou recenzovaných vypalovaček.
Odpovědět0  0
Vladimir (24) | 21.3.200723:36
Dako ste zabudli spomenut overburning DVD. Podporuje to vobec tato mechanika?
Odpovědět0  0
Jan Dedek (29) | 22.3.200711:44
Tuhle věc vůbec neřeším, na okraji disku bývá vždy nejhorší kvalita, a to díky technologii výroby samotného disku. Vypalovačky mívají s kvalitou problémy právě na onom okraji ­(4GB a výše­) a když se dostanete za okraj o nějakých 200 až 300 MB tak v tom nevidím žádný přínos, naopak můžete jinak kvalitně vypálené DVD poškodit a to nemluvím o případném poškození samotné vypalovačky.
Odpovědět0  0
Vladimir (24) | 27.3.200716:58
Recenziu nepises pre seba, medzi citatelmi sa urcite najdu taki co overburn kludne pouziju ked potrebuju par MB naviac ­(ako napriklad ja)
Odpovědět0  0
Mechanika | 21.3.200718:57
Nevíte jestli je i v bílém provedení? Tady mají jen černou:­( http:­/­/www.logicky.cz­/product.php?productid=780955 díky
Odpovědět0  0
tulda | 21.3.200716:35
Je možné nainstalovat Windows Vista rovnou ze SATA mechaniky? Nejsou k tomu potřeba nějaké ovladače třeba na disketě? Nebo je to závislé jen na podpoře BIOSu základní desky? Díky za info.
Odpovědět0  0
Oak_ (1) | 16.4.200718:10
Většinou jde biosu nastavit, zda se ma rozhraní chovat jako emulace IDE nebo AHCI SATA. Prvé je OK, druhé mimo jiné malonko rychlejší, ale některé live distribuce a nástroje, co butují z CD, nenaběhnou. Jak přesně Vista nevím.
Odpovědět0  0
Max Casper (5) | 21.3.200712:07
Takže H30N tedy definitivně nemá securdisc. Podle předběžných zpráv tuto technologii měla podporovat i tato mechanika. Škoda, kdyby ano, tak by to byla ideální mechanika.
Odpovědět0  0
first.indian (46) | 21.3.200712:45
Uz uz jsem si ji chtel koupit ale zase nic... Kdyby mela Securdisc tak uz ji mam taky doma :)
Odpovědět0  0
Bohumil Stejskal (42) | 21.3.200712:52
tak tak,bez SecurDiscu nebrat,ruce pryč
Odpovědět0  0
Bohumil Stejskal (42) | 21.3.200713:09
SecurDisk bude mít H55,k dostání koncem března,pouze retail balení,cena kolem 1900 Kč vč. DPH,troufl bych si tvrdit,že v balení bude NERO 7 OEM
Odpovědět0  0
DJ Rix | 21.3.200714:32
No jo,ale ta je IDE,takže opět krok z5. Mimochodem,kolik z vás opravdu využije SecurDisc zápis?? Já to do dneška nepotřeboval,opravdu to má smysl??
Odpovědět0  0
jm.10000 | 21.3.200710:40
Jedná se o nativní SATA mechaniku, nebo je použit převodník PATA­->SATA ? V článku jsem tuto informaci nenašel.Díky za odpověď.
Odpovědět0  0
Jan Dedek (29) | 21.3.200715:08
Na převodníky se dnes u nových mechanik nehraje, když je dnes mechanika s rozhaním SATA tak je to implementováno přímo v čipu. Krásně je to vidět třeba na Samsungu S­-182, který má čip MT1898E ­(PATA­) a S­-183 s čipem MT1899LE ­(SATA­). Pro SATA je nový čip, ale umí prakticky to samé co ten starý pro PATA.
Odpovědět0  0
DJ Rix | 21.3.20074:40
Pěkná recenze,mám jeden dotaz,skutečně bliká ledka na mechanice zeleně? Na fotce je totiž vidět ledka modrá. Jak je to se zmiňovaným delším načítáním médií? Je na tom mechanika stejně jako GSA­-4167,nebo je snad načítání ještě delší? Máte ji už někdo doma? Vyplatí se přechod z GSA­-4167 ­(pokud pominu odstranění ­"kšandy­" z bedny­)?? Jak je to s instalací? Pozná ji systém bez problému,nebo je nutné instalovat nějaké speciální ovladače?
Odpovědět0  0
Jan Dedek (29) | 21.3.20078:27
Ledka je skutečně zelená, na fotce je průhledná a ne modrá. Načítání je opravdu pomalejší ale není to zas taková tragédie. Osobně považuji GSA­-4167 za jednu z těch horších od LG, ale pokud s ní nemáte problémy tak proč měnit. Instalace bez problémů na zmíněné desce, nechtělo to nic, prostě připojíte a jede to.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.