reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
25.10.2012, Pavel Kovač, recenze
Monitory LG série IPS235 jsou mezi zákazníky velmi oblíbené. Nyní přichází nová řada IPS237. Ta slibuje tenký rámeček, ale jak asi všichni vědí, jde o takový marketingový trik. Jaký je však monitor uvnitř? Obstojí proti konkurenci a svému staršímu bratříčkovi?
lapist | 23.2.20132:43
Po vyzkoušení a vrácení Philips 235PQ2EB a BenQ GW2450HM jsem koupil IBM 23xi a řekl bych že je to monitor lepší než tento LG IPS237L. Designově je mu podobný, má velmi tenký rámeček, IPS panel má podobné vlastnosti, ale kdybych srovnal HP 23xi s LG IPS237L ­(co jsem viděl v obchodě­), tak HP má lepší dílenské zpracování ­- působí v ráměčku stabilněji, dynamický kontrast se dá vypnout a overdrive jde v OSD zapnout­/vypnout, při zapnutém overdrive žádné překmity nepozoruju ­(na Benqu s nastavením na Premium byly děsné, při Disabled­/High zase pohyb zanechával duchy­). Taky tlačítka jsou na HP normální, mnohem lepší než ty polofunkční dotykové u Philipsu. Philips měl o dost horší pozorovací úhly, při pohledu zhora obraz úplně vyblednul, to je u HP v pořádku. Rovnoměrnost podsvícení u HP v té cenové kategorii průměr, o něco lepší než Benq a trochu horší než Philips, ale je to v přijatelných mezích. IPS glow taky průměr. Rád bych viděl recenzi na HP tady u vás ­- IPS235P je momentálně nedostupný a chce to najít nějakou náhradu.
Odpovědět0  0
Hadejkoho (25) | 26.10.201217:18
Chtěl jsem kupovat jeho 27­" sourozence. Ještě že jsem tak neudělal.
Odpovědět0  0
killall (4) | 25.10.201215:50
Ahoj,
Plánuji pořídit monitor k ntb ­(15.4­'­' je na práci prostě málo­) v podobné cenové hladině. Jak obstojí tento model v přímém srovnání se starším IPS235P, případně dalšími?
Využití je hlavně na kancelářskou práci. Filmy vůbec ­(mám televizi­) hraní her pouze výjimečně.

Děkuji za případně tipy.
Odpovědět0  0
TadeasB | 25.10.201216:11
Můj tip je asus VS239H, je o pár korun levnější a já osobně jsem s ním naprosto spokojen. Podle zdejší recenze má podstatně lepší podsvícení a barvy, takže na práci bude lepší. O něco horší by měl mít odezvu a ergonomii ­(ale podle mě se o ergonomii nejde bavit ani u jednoho, naklánět dozadu a dopředu jdou oba a ani jeden neumí nic navíc)
Odpovědět0  0
Petroman (119) | 27.10.20127:23
Philips 235PQ2EB. Recenze na SH je taky. Mám ho půl roku a až na dementní dotyková tlačítka ­(jedno už dokonce nefunguje, ale ono bylo stejně k ničemu­) jsem spokojen. Tyhle extrémně levné monitory, jako recenzovaný, jsou zpracováním peklo. Brrrrrr.
Odpovědět0  0
Usm (78) | 25.10.201210:26
Můžu mít dotaz ­- plánuju si na hraní her koupit ­"27­" LCD s FULL HD rozlišením ­- není jíž pro tak velký monitor 1920x1080 málo, resp. dá se na tom ještě hrát?
Odpovědět0  0
siddhi (262) | 25.10.201220:09
Hlavně záleží na tom jak daleko od monitoru sedíš. Pokud klasicky sedíš za stolem na kterém je monitor kousek od očí bude takové rozlišení na tak velkém displeji špatnou volbou, protože již půjdou rozeznat jednotlivé obrazové body. Ve hrách tak uvidíte spoustu kostiček. Částečně by to řešilo zapnutí vyhlazování hran, ale stejně...Takový monitor jedině když se na něj budeš dívat z větší dálky.
Spíše bych doporučil raději za podobný peníz kvalitnější 24­" monitor s 1920*1200 jako je třeba Dell UltraSharp U2412M
Odpovědět0  0
beastx | 25.10.20129:25
dakujem, prave ste ma presvedcili, ze za monitor si treba proste priplatit viacej, teda v mojej zostave vypadne grafika a kupi sa eizo 2333 :)
Odpovědět0  0
Tomcat2 (631) | 28.10.201210:38
Pamatuj si takové pravidlo, na zdroji a monitoru se nemá šetřit. Monitor je to, na co se budeš 100% času práce na PC koukat a kvalitní zdroj je základ, který musí být spolehlivý.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.