reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG L227WT-PF - další 22" LG v testu

8.1.2008, Pavel Kovač, recenze
LG L227WT-PF - další 22" LG v testu
Do redakce dorazil další LCD monitor od firmy LG a stejně jako ostatní byl podroben náročným testům na barvu, odezvu, pozorovací úhly a ostatní parametry. LG tomuto modelu vtiskl svůj oblíbený černý design, který se lehce podobá iPodům. Pojďme se společně podívat na tento kousek podrobněji.

Celkové hodnocení


Jak tedy dopadl monito ve výsledném hodnocení? Trochu jako na houpačce. Barevné podání je bez kalibrace byť "jen" přes OSD menu vcelku podprůměrné. Naopak pokud se monitor zkalibruje, poskytuje velmi kvalitní výsledky a dovolím si tvrdit, že se vyrovná i některému xVA panelu. Samozřejmě neduhy v podobě ditheringu přetrvávají, ale to nemusí být až tak velká nevýhoda. Odezva se sice neobešla bez překmitů, ale jinak je velmi dobrá. Ve výsledném hodnocení to je i dobře vidět a 64,8 % jen tak některý monitor nezíská. Samozřejmě jsou zde i lepší monitory, například bratříček LG L226WTQ-PF si v odezvě vede o něco lépe.



Ve výsledku je však monitor lehce horší než LG L226WTQ-PF, který získal o cca 8 % v celkovém skóre více. Do hry však vstupuje i samotný design, který je u tohoto modelu atraktivnější a nějakých 8 % není až tak velký rozdíl.




Opět zde dávám odkaz na přehled výsledků námi testovaných LCD panelů. Do tohoto přehledu jsou zařazeny pouze monitory testované s metodikou pomocí osciloskopu.


Slušná odezva
Slabé podsvícení
Dobré barevné podání po kalibraci
Nedostatečná ergonomie
Orientační cena viz graf níže

Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu LG L227WT-PF - LCD 22 poskytuje server Heureka.cz


Za zapůjčení LCD panelu LG L227WT-PF děkujeme českému zastoupení společnosti LG.


Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřicích přístrojů.

reklama