reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG M2482D: Monitor či televizi? Proč ne obojí?

19.7.2012, Pavel Kovač, recenze: specifikace produktu
LG M2482D: Monitor či televizi? Proč ne obojí?
LG si pro nás připravil nový monitor, který je navíc vybaven DVB-T/C tunerem. Navíc se pyšní A-MVA technologií, slušnou odezvou a netradičním designem. Jak si vede tento nadějný monitor a televize v jednom v našich testech? To se dozvíte v recenzi.

Identifikace panelu


Podle výrobce jde o MVA panel. Já bych to hned lehce poupravil, jde o A-MVA, tedy jeho vylepšenou variantu. Princip resp. technologie je však správná. Co se týče přesného označení displeje, tak je zde jeden problém. Zjistit označení je téměř nemožné. Postupoval jsem tedy vylučovací metodou a došel k závěru, že jde o panel z dílny AUO a o model M240HW02 V6. Berte však tuto informaci s rezervou. Není zkrátka ověřená. Pokud máte přesnější informace (třeba se časem někde označení objeví), tak jej prosím sdělte do diskuze. Do článku to poté doplním.


OSD menu


V první kapitole jsem říkal, že hlavně menu je více televizní než monitorové. Zkrátka jakmile stisknete tlačítko pro vyvolání menu, tak se téměř celý obraz překryje poloprůhledným menu s velkými ikonami a tradičními posuvníky, co znáte z televizí. Při jemném ladění obrazu to může trošku vadit, protože zkrátka nevidíte celý obraz. Je třeba si do menšího místa umístit zmenšeninu testovacího obrazce a ladit.




Fotografie OSD


Co se týče rozsahu OSD menu, tak to patří k tomu lepšímu. Bohužel pouze pokud vezmeme v potaz televizní zaměření, v případě monitorů jde o podprůměr. Nenaleznete zde ani přesné ladění barev v RGB složkách. Je zde jen možnost změnit teplotu bílé, a to pouze v obecné stupnici. Nelze tedy nastavovat přímo teplotu v kelvinech, ale jen "teplejší" či "studenější". Navíc nejteplejší hodnota má kolem 7000 K. K standardu 6500 K se tedy nelze vůbec přiblížit, ale o tom více v testech barev. Pokud chcete nastavovat RGB složky, tak se musíte přepnout do Expert 1 či Expert 2. Zde je již nastavení RGB k dispozici.



 

reklama