reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
5.1.2006, Jan Vítek, recenze
Lian Li je firma známá výrobou vysoce kvalitních a inovativních skříní, ovšem vysoká je i cena. Skříň V1100B není žádnou výjimkou a rovněž se hodí spíše pro movitější zákazníky, nebo opravdové nadšence. Cílem recenze je ukázat, zda je hodna vynaložených peněz.
Ondřej Černý | 6.1.200610:28
Zdravim,
Tuhle skrin uz 8 mesicu vlastnim, proto všechny poznatky, co zde budu psat jsou z vlastni zkusenosti.

Predeme prispevku musim upozornit, ze ta skrin je zatim nejlepsi, co jsem testil a prechod na jinou bude zapricinen pouze 6ti pozicemi na disky­(malo pro me ucely­).

Tak k clanku.
citace : ­"Oddělený prostor pro disky+zdroj a ostatní komponenty ­"

Autor ostatnimi komponenty myslel asi napajeci zdroj ­- zde vznika nejvetsi problem tehle skrine a to mizernou osaditelnost vyssi tridou zdroju. Prostor pro zdroj je nesmyslne omezen na hloubku a zdroje typu Tagam Silverstone, OCZ a podobne se bez odstraneni delici prepazky nemaji sanci vejit ­- pak logicky zasahuji do prostoru disku a problem je na svete HW :D . Zdroje typu, kde pripojite pouze kabely co potrebujete, jsou vylouceny ­- kombinace jejich hloubky a rozmisteni plugu ­- viz odkaz http:­/­/www.caseking.de­/shop­/catalog­/product_info.php?cPath=30_618&products_id=3549 Pak je lepsi pouzit zdroj s dvemi 80mm ventilatory pro horizontalni proudeni vzduchu v dolni casti skrine. 1x120 + 2x80 se stejnou orientaci proudeni vzduchu. Jeste jsem netestoval zdroj s 120mm a vetsim vetrakem na spodu, ale neslibuji si od toho nejake lepsi vysledky. Osobne jsem pouzil OCZ PowerStrem 520W ­- vyoperovana delici mrizka a hodne natesno s kabely ­- urcite ne idealni reseni, vzhledem k hlucnosti zdroje a pouzitych zarucnich peceti.

Citace ­"Řešení je elegantní – záslepka není jen prostý plech, má trojúhelníkový profil a tak se o ni dvířka nemohou zarazit.­"

Tak tady autor naprosto mystifikuje :­) Uvedena zkusenost s NEC3520A ukazala fatalni nefunkcnost tohoto systemu a mechanice se nepodarilo vyjet ani jednou :­) Pomohla by uprava pera ­- zmenseni vzdalenosti od dvirek mechaniky k dvirkam zaslepky nemelo kyzeny efekt. Pri nakupu nove mechaniky ­(NEC 4550­) jsem system predelal a dal jsem cernou mechaniku bez krycich dvirek. Jejich vyndani neni taky uplne jednoduche, musi se vyndat vsechny ostatni, pak po lyzinach posunout az uplne do dolni pozice, a pak jsou teprve mozne vyndat ­- toto jsem zjistil po 30 minut laborovani a povoleni vsech sroubu, na kterych kryci mechanismus drzel.

Citace ­"Druhou speciální záslepkou je až ta dolní s vyraženým otvorem pro disketové mechaniky. Lian Li nás ovšem v době, kdy jsou diskety spíše počítačovým archaismem, nenutí k jejímu ponechání a je tak velmi snadné ji ze skříně vymontovat a nahradit plnohodnotným 51­/4 zařízením.­"

No tady si dovolim taky nesouhlasit, ma pouziti s dokoupitelnym regulatorem otacek od Lian­-li, FDD + cteckou pametovych karet, regulator od jineho vyrobce ­- je to potrebna vec a jen me mrzi, ze jich Lian­-Li nepribalilo vice.

Citace ­" ­(škoda, že jich výrobce dodává jen 24 – přesný počet k instalaci všech šesti disků­)­"

Ano to je opravdu velka skoda, zvlaste kdyz pro opravdu bezproblemovou instalaci na kazdy disk spotrebuje 6 sroubku. Odmenou Vam bude naprosto snadna instalace, ktera se da zvladnou v podstate potme i ve znacne podrousenem stavu :­) Nastesti jsem si koupil druhou skrin od Lian­-Li, tak mam sroubku dost, ale individualne jsem je schanel a je to opravdu orisek.. :­)

citace ­" Pro tuto a další podobně uspořádané skříně bych proto doporučil zdroje, které dovolují nepotřebné kabely jednoduše odpojit, protože jak můžete vidět z obrázku, přebytečné kabely zbytečně zabraly jednu pozici pro pevný disk­"

Pro nabusene sestavy, ktere se do teto drahe skrine budou davat, je u teto skrine volba zdroje naprosto klicova vzhledem k argumentum uvedenym nahore v mem prvnim prispevku.Takze pred koupi zdroj zmerit a podivat se na vyvedeni kabelu! Ohledne toho zahnuteho kabelu, mam pocit ze se da koupit. Ja ho k druhe skrini dostal pribalen, u teto zadne tunely nepouzivam.

Pokud by byl zajem o podrobne specifikace a pouzite komponenty a chlazeni v mem pripade, mohu dopsat, ale svym zbusobem nechci zaplacavat diskuzi OFFTOPIC prispevky. Pokud by mela redakce zajem, mohl bych napsat podobny test na muj novy desktop od Lian­-Li. Kontakt bud e­-mail nebo ICQ 346007981.

Na zaver bych rad podekoval za kvalitni recenzi, par poznatku bylo velmi prinosnych. Snad jsem timto dlouhym prispevkem neodradil moc diskutujicich a pokud by Vas jeste neco zajimalo, klidne se ptejte, urcite se da napsat spousta veci.




Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 6.1.200612:12
Ad zdroj ­- kdo si precte nejen uvodni vlastnosti v bodech a podiva se na obrazek, vi, jak to myslim ­- disky+zdroj maji vlastni prostor a ostatni komponenty taky vlastni prostor

Ad zaslepka pro CD ­- mel jsem moznost vyzkouset pouze svou mechaniku a s tou nebyly problemy. Samozrejme nemuzu vyzkouset vsechny mechaniky na svete a taky upozornuju, ze s nekterymi muzou byt problemy.

Ad disketova zaslepka ­- zde je rec o ZASLEPCE, tedy prednim panelu a ne te redukci, co je potreba na primontovani 3,5­" zarizeni ­- to je samozrejme pouzitelne. A jak pisete, mohlo by tech redukci byt vic, ale hlavne take aspon jedna zaslepka co vam z 5,25­" udela 3,5­", jinak tam pri pouziti ctecky, nebo jineho zarizeni bude nepekna mezera

Ad sroubky ­- sroubky se ztraceji, proto bych uvital par navic do zasoby a to zvlast, kdyz jsou svym zpusobem unikatni... tak drahy artikl to snad neni

A pokud se vas pripad bude tykat skrine, tak piste, vsak od toho tu diskuze je, ja nemam patent na pravdu.
Odpovědět0  0
CV | 6.1.20067:28
Mám case Gigabyte Aurora a oproti tomuhle šmejdu stála třetinu a jediné co se musí namontovat je základní deska a zdroj , jinak mehaniky stačí zasunout a zacvaknout nejlepší case co jsem měl .Jen nějak nechapu co je na té LIan­-li tak drahé ? Vždyť za tu cenu můžete mít Auroru i kvalitní vodní chlazení !! a pak můžeme srovnávat hluk . Pan recenzent by se měl nad sebou zamislet a nesrovnávat hrušky a jablka .
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 6.1.200612:18
Vzdyt v clanku je jasne uvedeno, jak na tom skrin s cenou je a ze by se daly za jeji cenu poridit jine, srovnatelne. Srovnani s Antec P180 a Gigabyte probehlo jen v ramci chladicich schopnosti a dalsi obrazek o tom, zda se skrin vyplati, ci nevyplati, si uz kazdy dokaze udelat sam, ja zprostredkuju pouze nazor ve forme recenze. A opravdu nevim, proc bych se mel nad sebou zamyslet.
Odpovědět0  0
CV | 6.1.200613:42
Srovnávat case za 3.5 a case za 8 tisíc je na prd a navíc Aurora je klasický format ATX zatím co Lian­-Li je postavená jako by BTX má to svoje výhody o tom není sporu ale je to spíše srovnání ATX vs BTX a né samotných Casů ,raděj bych tam vyděl Case od Thermaltake nebo Aerocoll . Co se tíká chlazení tak na tom musí být Aurora lépe dva 12 cm ventilátory vzadu nemá žadná jiná Case a určitě má lepší chlazení HDD a uložení zdroje se my osobně jeví také lepší u Gigabyte.Když nedám do skříně za osmyčku pořadnej zdroj tak je my ta kisna na nic !!
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 6.1.200613:51
No na mou adresu se rozcilovat nemusite, ja to nevyrabim ani neprodavam.

A ze zadna jina skrin nema dva 120mm ventilatory vzadu? Co treba zminovany Antec P180? Ony samotne ventilatory nejsou alfou a omegou chlazeni ve skrini. Chtelo by to mozna min zaujatosti s vasi Aurorou, ta take neni bez chyb.
Odpovědět0  0
CV | 6.1.200614:26
Já se rozhoně nerozčiluju já jen nemám rád předražené zboží.Jinak ta recenze je dobrá já jen poukazují na to co jse my nelíbí a je to pouze můj soukromý názor. Jinak Aurora má také svoje chyby některé docela zasadní naříklad dvířka nejdou přehodit na druhou stranu ­( otvítání ­). A ten Antec P180 tak otom jsem nikdy neslišel :
Odpovědět0  0
spindl | 12.1.20061:47
Proboha, pane CV, neprznete takto cesky jazyk.. :­)­)
"zamislet vyděl tíká my osmyčku my my neslišel­".. 8 kapitalnich hrubek..
Odpovědět0  0
lubosfx | 5.1.200620:42
Zda sa vam vela LOL, pekna skrinkam ale ja mam Thermaltake Tai­-Chi 9000 sk bez DPH... 20KG hlinika nestazujem sa :D
Odpovědět0  0
| 5.1.200621:42
To te mame chvalit nebo litovat?
Odpovědět0  0
Miko | 6.1.20068:40
máš bod :­)­))
Odpovědět0  0
honza22 | 5.1.200619:46
specifikace pouzitych ventilatoru Adda jsou zde
http:­/­/www.addausa.com­/specifications­/92­-120.pdf
Odpovědět0  0
Marzo (96) | 5.1.200616:27
Tak toto je teda doooost premakana skrina. Na casemod to teda nieje, ale inac jou.
Odpovědět0  0
bismarck_tempx2 (47) | 5.1.200614:51
Vycalovat za tak mizernu skrinu 8000 ? Ani vo sne! Tak prespekulovana skrina, ze je az moc prespekulovana a pritom viem o nejednom ­"detaile­", ktory by podobnu ­"haluz­" vedel zefektivnit...
Uz som doma prerabal niekolko skriniek a teda siel som s teplotou rapidne dole, z nejakych 64°C na cca 45°C. Este chvilu ma budu tito sikmooki mastodonti na.ierat, tak nakopnem doma co mam a urobim si­-zbastlim nieco normalnejsie a hlavne ucinnejsie a efektivnejsie a ucelnejsie! A urcite lacnejsie!
Niekedy sa mi zda, ze tieti a podoben PC skrinky navrhuje dement v deliriovom opojeni a zakony fyziky su mu na hony vzdialene :­-­)
Ale mate pravdu, kto xe byt IN a INY ako ostatni, nech za ten kram vycaluje 8 tacov...
Odpovědět0  0
blahorodje@ (50) | 5.1.200617:33
tak tak, 8000 za case trosku sialene ba az snopske
Odpovědět0  0
kaso02 (75) | 5.1.200614:31
pekne
Odpovědět0  0
mastermind (217) | 5.1.200613:31
"Dvířka se vinou své konstrukce dají otevřít pouze v omezeném úhlu ­(cca 60°­) ­" doporučuji si zopakovat základy geometrie ­(základní škola­). Jinak je skříň za tuhle cenu UBOHÁ. Za 8000 si představuju kvalitu, funkčnost a ticho. Z této trojice je splněna pouze kvalita, a to pouze výroby.Příslušenství které nelze použít je známkou nekvalitního návrhu a kontroly. Specifikovat jako ­"SILENT­" vybavení které je takto hlučné je tak leda výsměch. Vždy jsem měl značku Lian Li v povědomí jako kvalitní leč trošku předražené skříně, tímto počinem obracím. Nehorázně drahé a nedomyšlené.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 5.1.200614:09
pravda, ma byt 120°, 60° zbyva do plnych 180°
Odpovědět0  0
JanoS | 5.1.200610:17
Ja mám už asi 3 roky LianLi PC­-60 za nejakých 3500 aj z DPH a toto Včko mi príde už príliš prešpekulované a cena je tým pádom už príliš vysoká. Takisto mi prídu predné dvierka úplne zbytočné ­- veď mechaniky sú skryté za krytkou ­/viacero typov krytiek sa dá dokúpiť ako príslušenstvo­/. A kolieska ­- kúpim si skriňu za 8 litrov a strčím ju pod stol aby som ju nevidel ?!?
Odpovědět0  0
IvaniUS (4) | 5.1.20060:11
Hmmm, sice pekne ale kto si to kupi??? za tie prachy si viem dost dobre predstavit aspon o radu lepsi PROCESOR alebo nieco uzitocne a nie hrkajucu skrinu s koleckami. :­)­)­)
Odpovědět0  0
cidurp | 6.1.200615:28
ses sice prvy, ale taky pekne velky debil :­-­) zustan redeji u svojeho omlaceneho Eurokejsu.
Odpovědět0  0
Daniel | 7.1.200619:49
Tahle skrinka se da sehnat nova uz za 5700Kc, kdo ma zajem mohu mu poslat odkaz..Za ty penize je to vyborna skrinka!
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.