reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LIFEBOOK P7120 – luxusní mrňous

1.3.2006, Josef Brož, recenze
LIFEBOOK P7120 – luxusní mrňous
Notebooky Fujitsu Siemens jsou proslulé kvalitou, nápaditým designem a vysokou mobilitou. V této tradici pokračuje i nový LIFEBOOK P7120, který nabízí kompaktní rozměry a nízkou spotřebu. Notebook je vybaven procesorem Pentium M 753J s pracovní frekvencí 1,20 GHz, dále širokoúhlým 10,6“ displejem a integrovaným grafickým jádrem se sdílenou pamětí.
V následujících testech prověříme výkon grafického adaptéru. Převahu v testu měly jednoznačně samostatné grafické čipy společnosti ATi. Nejslabším účastníkem byl opět integrovaný čip Intel GMA 900 se sdílenou pamětí.


Testy v 3DMarku05 nebylo možné uskutečnit. Na závěr jsme proto zařadili test postavený na proslulém 3D programu Maxon Cinema. Tento benchmark prověřuje výkon CPU a grafického subsystému (OpenGL). Výsledky testu „OpenGL Software Lighting“ jsou ovlivněny výkonem procesoru.







LIFEBOOK P7120 vs. Prestigio


Test výdrže

Nejpřesvědčivěji si vedl notebook LIFEBOOK P7120 v testu výdrže baterií. Firemní specifikace uvádějí až 7,5 hodin provozu se standardni 7800 mAh baterií. V reálném provozu, který jsme simulovali prací v Office aplikacích, vydržel LIFEBOOK na baterii cca 5 hodin a 43 minut. Při aktivování ECO režimu, kdy je odpojena DVD mechanika, znatelně snížen jas displeje atd., vydrží notebook pracovat cca 6 hodin a 20 minut. Druhou baterii, kterou lze zaměnit za DVD mechaniku jsme k testům bohužel neobdrželi. Do hodnocení jsme zahrnuli pouze výsledky bez aktivovaného ECO modu.
Test výdrže I. – 5:43 hod.
Kancelářské aplikace

Test výdrže II. – 4:58 hod.
Přehrávání filmu v DivX

Test výdrže III. – 3:17 hod.
Herní zatížení - 3D Mark 2003

Doba nabíjení při vypnutém přístroji se pohybuje kolem dvou hodin.
reklama