reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Linksys WVC54G: bezdrátová IP kamera na váš stůl

23.6.2005, Martin Kuchař, recenze
Linksys WVC54G: bezdrátová IP kamera na váš stůl
Linksys Wireless-G Internet Video Camera je neobvyklý produkt společnosti Linksys, jenž se snaží prosadit i na trhu jiných zařízení, než jsou pouze klasické aktivní síťové prvky jako WiFi adaptéry, managementovatelné switche, HWAP apod. S touto kamerou dokážete snadno sledovat požadovaný objekt bez nutnosti tahat k ní jiný než napájecí kabel. Veškerou komunikaci totiž můžete provádět přes integrované WiFi AP. Nyní si kvality této "hračky" ukážeme podrobněji.
Kapitoly článku:
  1. Linksys WVC54G: bezdrátová IP kamera na váš stůl
  2. Obsah balení, technické parametry
  3. Web Management a software
  4. Testy
  5. Závěr

První seznámení


Jak již jsem zmínil v úvodu, tak společnost Linksys se se svými novými produkty snaží zaujmout i běžné uživatele, kteří pro svou každodenní práci nepotřebují nové a super výkonné HWAP, avšak funkce internetové kamery rádi využijí při on-line komunikaci se svými přáteli apod. Mezi tyto nové přístroje patří také Multimediální adaptér (slouží pro bezdrátový přenos videa a hudby), Game adaptér (pro bezdrátové spojení konzole s PC) a mnoho dalších zařízení, jež však nejsou předmětem tohoto článku.



Pohled na kameru v ležaté poloze (pro zvětšení klikněte)

Vraťme se tedy k WVC54G. Toto zařízení by se dalo nazvat IP kamerou, jež je obohacena o integrovaný WiFi adaptér, který umožňuje bezdrátové připojení. Kamera posílá live obraz se zvukem přes internet přímo do vašeho internetového prohlížeče, ať už jste kdekoliv na světě. Díky těmto vlastnostem můžete pohodně sledovat dění ve vašem bytě a kontrolovat, co dělají vaše děti, kolegové v práci či sledovat své kamarády na opačném konci světa.

Z dalších užitečných funkcí je třeba zmínit Motion Detection (detektor pohybu), jež oceníte v případě, že tuto kameru bude používat jako hlídače v době vaší nepřítomnosti. To by ale nebylo nic tak zajímavého kdyby k tomu nebyla přidaná funkce e-mailového upozornění. Představme si situaci, kdy dojde k narušení hlídaného objektu, ale kamera s tím sama nic neudělá. Tím pádem vy se o tom ani nemusíte dozvědět, narozdíl od této kamery, která když zaznamená pohyb, tak obrázek zašle na zadanou e-mail adresu a uživatel pak již může provést potřebné kroky pro ochranu svého bytu, domu či jiného objektu.



Kamera ve stojánku (pro zvětšení klikněte)

Bohužel podle výrobce (v testech si ukážeme skutečnost) kamera podporuje max. 4 nezávisle současně připojené uživatele a ti se mohou na obraz dívat pouze přes Microsoft Internet Explorer. Jak již určitě mnoho z vás napadlo, tak je to velice limitující faktor hlavně v době, kdy spoustu uživatelů přechází na prohlížeče jako Mozilla Firefox, Netscape, Opera atd.
reklama