reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G105: herní základ

3.2.2012, Jan Vítek, recenze
Logitech G105: herní základ
Klávesnice Logitech řady G jsou již od prvního modelu velmi oblíbené, a tak určitě nebude na škodu, když se dnes podíváme na novinku v podobě modelu G105. Jedná se o podsvícenou herní klávesnici, která patří spíše mezi ty chudší, ale také levnější.
Kapitoly článku:

Nastavení klávesnice


K základnímu provozu pochopitelně není zapotřebí žádný software, avšak pro OS Windows XP, Vista a 7 (32 & 64bit) je připraven ke stažení Logitech Gaming Software, který u herních periferií nahradil SetPoint. Software jsme si stáhli ve verzi 8.20.74 ze dne 19.12.2011 (cca 50 MB) a nainstalovali, během čehož tento software nabídl svou českou verzi, sám detekoval připojené zařízení a nakonec nabídl registraci produktu, instalaci World of Warcraft Starter Edition, Ventrilo a Curse Client.




- klikněte pro zvětšení -


Tento software nám nabídne dvě hlavní obrazovky, mezi nimiž se přepínáme pomocí spodních ikonek. Hned první z nich reprezentovaná domečkem ale pouze ukáže obrázek celé klávesnice, kolem jejíchž kláves G se rozsvěcuje aura, která na ně má upozornit. Jinak tu není vůbec nic, takže můžeme kliknout na oblast zvýrazněných kláves, nebo si vybrat dole příslušnou ikonku a přesuneme se do další obrazovky.




- klikněte pro zvětšení -


Zde již budeme moci tvořit nová makra a jiné příkazy, které budeme moci přiřazovat jednotlivým klávesám G, přičemž se budeme přepínat mezi jednotlivými módy (M1, M2 a M3) a tvořit profily, které budou přiřazeny jednotlivým aplikacím (hrám). Celý koncept je tedy jasný a velmi jednoduchý. Navíc jej Logitech sjednotil a využívá je u svých moderních herních klávesnic i myší, jak ukazuje nedávný test Gaming Mouse G300.





Nové příkazy můžeme tvořit pomocí znaménka plus, přidat si je do seznamu a pak přetáhnout na požadovanou klávesu G, nebo na ni rovnou klikneme a vybereme si požadovanou akci.

Pro samotnou tvorbu poslouží již obvyklý Editor příkazů. Ten dovoluje vytvořit několik typů včetně stisku klávesy, více kláves, nebo rovnou celého bloku textu, pak tu je ovládání multimédií, klávesové zkratky (kopírování, minimalizace okna, apod.), spuštění zástupců či otevření složek, spuštění obvyklých aplikací (kalkulačka, e-mailový klient, webový prohlížeč, atd.) a nakonec je tu Ventrilo s funkcemi pro hlasovou komunikaci.





Při zakládání nových profilů je třeba si vybrat jejich název, volitelně i zadat podrobnější popis a nutné je zadat cestu ke spustitelnému souboru, jímž danou aplikaci nebo hru startujete. Profil lze také uzamknout, aby nešel po dobu běhu hry přepnout a pro usnadnění můžeme využít nastavení jiných profilů i pro nový, což se hodí třeba v případě, že bude určen pro podobnou hru.





Nakonec jsou tu obvyklá globální nastavení, k nimž není třeba nic dodávat, protože mají u sebe všeříkající popisky:






reklama