reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G502: laditelná myš

26.6.2014, Jan Vítek, recenze
Logitech G502: laditelná myš
Od společnosti Logitech k nám doputovala nedávno představená myš G502, která dle označení patří mezi herní modely a nabídne nám neuvěřitelné rozlišení 12 000 dpi. To ovšem není vše, takže se na ni podívejme zblízka.
Kapitoly článku:

Zkušenosti z provozu


Nejdříve se podíváme na systém závažíček. Ty dostaneme v pěti exemplářích po 3,6 gramech, takže základní hmotnost 121 gramů samotné myši si můžeme navýšit na 139 gramů. Logitech se snažil být originální, takže využil velmi dobře a rychle přístupnou komoru skrytou pod magneticky přidržovaným spodním panelem, přičemž závaží mají tvar bumerangu. Světle modrá část skrytá pod panelem je vyrobena z gumy, takže závažíčka v ní budou pevně sedět a nemohou rachotit.



- klikněte pro zvětšení -

Co se týče kvality provedení samotné myši i jejích tlačítek, o tom jsem se vyjádřil už v první kapitole. Zde se sluší ale zopakovat, že máme co do činění s myší s pevným tělem z kvalitních materiálů, což platí i pro tlačítka a jejich spínače. Ty nabídnou tu pravou hmatovou odezvu a odpor při stisku, čili ani tuhý a ani moc lehký. A pak je tu kolečko s krokovým režimem a režimem volného protáčení, které je takřka bezchybné. Osobně bych uvítal jen o něco výraznější krokování a aretaci, nebo naopak lehčí stisk, ovšem po několika hodinách mi to už nevadilo ani trochu, však člověk si zvykne. Zvykat jsem si ale nemusel na rozložení tlačítek, protože to bylo naprosto vyhovující už zezačátku a zde jsou vidět dlouholeté zkušenosti firmy Logitech jako výrobce periferií.

Myš je vybavena velkými a různě posázenými teflony, takže dobře a lehce drandí i po měkčím povrchu. My jsme ji však testovali na tvrdé podložce CM Storm Weapon of Choice, na níž měla malinké problémy s poskakujícím ukazatelem, ovšem do té doby, než byla pomocí procesu ladění na tento povrch zkalibrována. Pak už pracovala naprosto bezchybně a velmi přesně, takže funkce ladění na různé povrchy bezpochyby funguje. To vypovídá i o dobré funkčnosti samotného senzoru, který nabízí rozlišení až 12 000 dpi. To osobně beru spíše jako marketingový tahák a ne jako něco, co je reálně využitelné a opravdu užitečné. Však samotné výchozí profily mají nastaveno maximálně 6400 dpi





A nakonec tu máme odezvu, přičemž ta maximální lze nastavit na 1000 MHz. Výsledek utility Mouse Rate Checker tomu odpovídá a také utilita CM Storm Tester s tím souhlasí, i když ta jako obvykle ukazuje o něco méně, zhruba 920 Hz.


Závěrečné hodnocení


Nová herní myš Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse nám za cenu 2000 Kč nabídne velmi dobrou nadílku a kombinaci pevného a dobře zpracovaného těla, kvalitních spínačů pod programovatelnými tlačítky s akurátní odezvou, dvourežimové kolečko, které se umí volně protáčet a naklápět do stran, systém závažíček a také senzor, který se dokáže vyladit dle povrchu pod myší.



Ocenění TREFA získává myš Logitech G502 Proteus Core za kvalitní zpracování,
kvalitní tlačítka, kolečko a laditelný senzor. Logo ocenění je ke stažení zde.

Za zmínku stojí také hladké teflony, díky nimž myš dobře klouže i po látkové podložce nebo po prostém stole. Zmíněný systém závaží také využívá originálně pojatou spodní komoru přístupnou přes magneticky přichycená dvířka, jež můžeme sejmout dříve, než myš obrátíme v ruce.

Co se týče softwaru, pak ten by si zasloužil trochu pozornosti, aby nedělal problémy. Tyto problémy ale naštěstí nejsou neřešitelné a v našem případě stačilo k jejich napravení jen málo, ale i tak dokáží pozlobit. Jinak můžeme být s Gaming Software spokojeni, protože pracuje rychle, myš na provedené změny reaguje okamžitě a především nám software v přehledné podobě nabídne užitečné funkce, a to především změnu funkcí přiřazených jednotlivým tlačítkům a nastavení dpi.

Toto všechno ukazuje na velmi kvalitní produkt, jenž si rozhodně zaslouží ocenění. V tomto případě to bude TREFA Světa hardware.
 
 

Plusy


+ Pevné tělo slibující dlouhou výdrž (i tlačítek)
+ Kvalitní tlačítka
+ Dvourežimové kolečko s naklápěním do stran
+ Laditelný senzor s vysokým rozlišením
 
 

Minusy


- Vyšší cena
- Nedokonalý software
 
 
Za zapůjčení myši G502 Proteus Core děkujeme Logitechu.

 
 
Cena v době testování: cca 2000 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte myš Logitech G502?
V anketě šlo hlasovat od 26.6.2014 do 30.6.2015. Počet hlasujících: 11
Výborná64 %
Průměrná36 %
Špatná0 %
reklama