reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech K400: řešení pro HTPC

8.2.2012, Jan Vítek, recenze
Logitech K400: řešení pro HTPC
Společnost Logitech ve snaze přinést na trh nové periferie, s jejichž pomocí by se odlišila od hlavního proudu, představila také model Wireless Touch Keyboard K400, jehož specialitou je, že obsahuje také touchpad. My se dnes podíváme právě na ni.
Kapitoly článku:

Nastavení klávesnice


K základnímu provozu pochopitelně není zapotřebí žádný software, avšak pro OS Windows nám Logitech nabízí klasický SetPoint, díky němuž budeme moci plně využít nabízených možností. V našem případě bylo nutné klávesnici s jeho pomocí spárovat, protože na testovacím počítači již SetPoint byl využitý pro jinou periferii, což si transmitter Unifying musel uvědomit. Nalezl ji ale rychle a bez problémů.





Logitech K400 má v sobě i touchpad, takže není divu, že SetPoint ukáže záložky pro klávesnici a myš. Nejdříve tedy myš, kde jsou však jen obvyklé funkce pro nastavení citlivosti, akcelerace ukazatele, stopy za ním, rolování, apod.




- klikněte pro zvětšení -


Ve třetí podzáložce je už jen jedna funkce, která nám umožní deaktivovat poklepání na touchpad jako náhradu za stisk levého tlačítka.





Záložka My Keyboard už nabídne užitečnější nastavení, a to hned v úvodní obrazovce. Týká se kombinací kláves Fn + F1 až F11 a různých funkcí, jejichž výcuc můžete vidět na obrázku. Ve výchozím stavu byly všechny tyto funkce deaktivovány, takže je čistě na uživateli, zda hodlá nějaké upotřebit. Problém pak bude v tom, že si je budete muset zapamatovat, nebo třeba nějak poznamenat nad samotné klávesy F.




- klikněte pro zvětšení -


Druhá podzáložka ukáže úroveň nabití baterií a aby vás pak najednou nemohl překvapit nedostatek šťávy, bude vás pomocí hlášky na obrazovce sám informovat o tom, že by měly být vyměněny.





Nakonec je tu možnost deaktivace některých kláves, přičemž příslušnou nabídku vidíte na samotném screenshotu.



 

reklama