reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.2.2011, Jan Vítek, recenze
Wireless Illuminated Keyboard K800 v sobě integruje dvě vlastnosti, které k sobě logicky příliš nesedí. Jde o bezdrátové připojení, a tedy i napájení z baterií a podsvícení kláves, které je energeticky náročné. Podívejme se, jak se s tím Logitech vypořádal.
NeXuS007 | 30.11.20119:28
Vlastně už delší dobu, je k dispozici třeba na czc verze s podsvícenými českými klávesami, takže problém lokalizace a nekvalitních polepek odpadá, zbývá jen jediné negativum ­- cena.
Odpovědět0  0
Martin123321 | 11.2.201113:41
Nechapem, preco maju skoro vsetky nove klavesnice maly Enter. Podla mna je to blbost.
Odpovědět0  0
JAryx | 10.2.201115:42
to už je lepší Microsoft ten to aspoň nedolepuje a dělá jak má...
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 13.2.201114:37
Sice nevím o tom že by to microsoft zněl někde lépe a levněji ... Přesto souhlasím že tohle je od logitech neodpustitelně amatérský přístup
Odpovědět0  0
ljyhfkhfdhjygfkj | 9.2.201123:41
Logitech sa prezentuje ako výrobca kvalitných produktov. U takto drahej klávesnice považujem za neprípustne odfláknuté prevedenie lokalizačných popiskov kláves. Takisto by sa pýtal senzor okolitého osvetlenia, ktorý by automaticky reguloval jas podsvietenia, prípadne ho za svetla úplne vypol.
Podľa obrázkov svetlo preniká len cez písmená, nie aj okolo kláves, čo považujem za plus.
Moja osobná skúsenosť s Logitechom: Kúpil som jeden z prvých modelov bezdrôtového setu ­(klávesnica a myš­) Bolo to myslím 4 000 Sk ak nie ešte viac. Po niekoľkých rokoch sa často používané písmena na klávesnici takmer úplne zošúchali, gumové časti na myši doslova zhnili ­- z gumy sa stala plastelína. Proste humus. Takisto sa zošúchala farba z myši a niektoré špeciálne klávesy vypadajú ako špinavé, ale nie sú. Sú len trochu ošúchané. Pritom boli používané minimálne. K uvedenému setu sa Logitech unúval urobiť ovládače pre Windows 98 a XP. Ďalej už nič... Keď som im na podporu napísal otázku či plánujú ovládače na Windows 7 po niekoľkých týždňoch mi odpísal nejaký automat, že mailu sa doteraz nik nevenoval a na základe ich interných predpisov bude po tejto dobe automaticky zmazaný.
Na základe takýchto negatívnych skúseností Logitech nikdy viac.
Odpovědět0  0
Lpn | 10.2.201114:48
... Takisto by sa pýtal senzor okolitého osvetlenia, ktorý by automaticky reguloval jas podsvietenia, prípadne ho za svetla úplne vypol. ...

precti si technicke specifikace, nez zacnes tlachat o necem, o cem nemas poneti
Odpovědět0  0
CONROE1 (3) | 9.2.201115:15
Klávesnice dorazila v pořádku ­- mají stále skladem, plus je že se dá dobíjet micro usb kabelem ­- není potřeba dalšího kabelu, pokud máte novější telefon. Ty přidáné české znaky odflákly, světlo prosvítá jen nepatrně kolem nich jak zmínil kolega LPN, věc z mezerníkem se mi neprujevuje. Pokud se mi buou popisky stěhovat po klávenici jak popisuje kolega Johny_Cafffeine, tak dávam na reklamaci, která je standartně u na tento druh zboží 5 let.
Odpovědět0  0
ma@fia | 8.2.201110:02
...tuto klavesnicu viac ako mesiac, pouzivam ju na svojom sukromnom PC, cca 2­-3 hodiny denne a este som ju nedobijal.. skvela kupa, aj ked nie je lokalizovana...klavesy tiche, podsvietenie skvele, fungovala na prvy pokus aj bez ovladacov ­(w7­).. jednoznacne doporucujem tam, kde nie je potrebne dodatocne osvetlenie ­(len kvoli klavesnici­)...
Odpovědět0  0
ma@fia | 8.2.201110:29
aha, este jedna drobnost mi vadi, ale da sa na to zvyknut ­- vlavo pri Shift, Ctrl, Win a Alt klavese je jedna klavesa ­(teraz si nespominam ktora, ale pouzivam ju malo­) ktora sa mi nechcene stlaca pri kombinovanejsich klavesovych skratkach ­(Shift+Ctrl+Alt a podobne­)
teraz som si uvedomil ze lavy Shift je kratky a dali tam klavesu namisto dlheho shiftu ­- chce to asi trocha zvyku... inak fajn

velmi sa mi paci este ovladanie zakladnych funkcii PC ­- zvuk, prehravanie medii piamo z klavesnice, kalkulacka vpravo hore na klavesnici ­(skoda, ze sa mi po stlaceni kalkulacky automaticky neaktivuje okno kalkulacky, ked chcem hned ratat a neuvedomim si ze niesom v okne kalkulacka ­- zase ide len o zvyk)
Odpovědět0  0
Johny_Cafffeine | 8.2.20119:58
...je jediný její nedostatek, písmenka se po cca měsíci paření na lepidle posouvají.
také jsem čekal laserový potisk, škoda.
je dobře rozpoložená a velikost kláves je vhodná jak pro malé, tak i velké lidičky.
jinak jsem nad míru spokojen, nabitá vydrží v zátěži celý týden vč. podsvětlení.
naproti tomu myš G700 mi vydrží jen 5 hodin.
Odpovědět0  0
CONROE1 (3) | 8.2.20119:40
NO ale uznáte ,že za tři stovky navíc to už skoro klávesnice za 2500kč s dopravou by měla bejt kvalita ČESKÝCH ZNAKů na stejné úrovni, dbát svého jména Logitech jako výrobce kvalitních výrobků. Jsem si mohl rovnou objednat US layout, mě by to bylo jedno, rodiče by marně hledali :­-)
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 13.2.201114:31
Ano logitech by za tak absurdní cenu měl dodat i klávesy pro jiné než US uspořádání .... Pokud by je bylo možné snadno měnit
Odpovědět0  0
Lpn | 8.2.20119:24
Recenzent po inetových obchodech asi moc nehledal ­- klávesnice se prodává i s lokalizací minimálně od prosince ­(nejmenovaný obchod v Holešovicích ale i jiné ­- v prosinci jsem ji sháněl a kupoval, a tak vím, že byla na skladě i v jiných obchodech­).

Lokalizace není sice kvalitativně úplně skvělá, ale je ­- spočívá v tom, že české znaky jsou na nějakém kolečku, které je nalepeno na volné místo na příslušné klávesy ­- na té klávese je ten černý lak nějak odstraněn, tak to prosvěcuje; to kolečko je podstatně méně průsvitné než na na pův. klávesnici. Přes den a navečer není s čitelností problém, v polotmě už jsou české znaky hůře viditelné. Mně osobně to tak nevadí, české znaky stejně píšu po paměti, jsem zvyklý z NTB bez české klávesnice.

Podložka pod ruce je dostatečně veliká i pro dospělého.

Co mi trochu vadí je, že mezerník nepobere vždy stisk na kraji ­- při zmáčknutí levým palcem na levém okraji se někdy mikrospínač nesepne.

Ale jinak jsem plně spokojený, používám hlavně doma večer a v noci s nepřímým osvětlením místnosti a to podsvícení je prostě špica.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 8.2.201110:06
Teď jsem se pár minut soustředil na ten mezerník, protože ho taky mačkám palcem až skoro na levém okraji a nezaznamenal jsem problém. Asi máte smůlu na špatný kus.
Odpovědět0  0
CONROE1 (3) | 8.2.20119:13
Cena 2000 je pouze za US layout, za CZ layout cca 2300 a rozhodně se dá na trhu sehnat. Osobně mám od pátku objednáno ­(zboží skladem­) a přecházím z její předchudkyni s káblíkem. Na internetu se objevila informace že české znaky jsou jen dolepeny a tudíš nenasvíceny. Zjístím a podám zpravu
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 8.2.20119:39
Hledal jsem vyloženě verzi s podsvícenými CZ klávesami, ale všude je jen upozornění, že ty nepropouští světlo. A to není zrovna uspokojivé řešení.
Odpovědět0  0
palyso (1) | 8.2.20118:10
Zdravím, a co takhle dodat fotografie pro recenze klávesnic i s polohou rukou na klávesnici, aby bylo vidět, že podložka zápěstí plní­/neplní svůj účel. Navrhoval bych dvoje ruce, jedny velký nějakého chlapa dvoumetrového a jedny menší nějaké drobné ženy.
Děkuji
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 8.2.20119:30
dvoumetrový chlap není k dispozici a nyní ani ta žena, ale pokud to teď stačí ústně, tak podložka bude stačit spíše pro menší ruce a větší už budou mít zápěstí na stole
Odpovědět0  0
Darei (15) | 8.2.20117:54
Dobry den,
v tabulke v prvej kapitole chyba udaj o hmotnosti.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 8.2.20119:28
doplněno, je to téměř 1 kg
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.