reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech N700: pohodlně a se zvukem

3.2.2011, Jan Vítek, recenze
Logitech N700: pohodlně a se zvukem
Chtěli byste svůj notebook doma pohodlně používat i v posteli nebo na gauči? A chtěli byste, aby vám přitom nabídnul i lepší zvuk a k tomu se navíc i lépe chladil? Pak můžete zauvažovat nad koupí Logitech Speaker Lapdesk N700, jehož recenze je právě na řadě.
Kapitoly článku:
  1. Logitech N700: pohodlně a se zvukem
  2. Zkušenosti z provozu a závěr

Zkušenosti z provozu, zvuk a chlazení


Po zapojení USB kabelu podložky Logitech Speaker Lapdesk N700 do počítače s moderním OS Windows 7 64 bit se začnou automaticky instalovat ovladače a již po několika sekundách se zvuk přepne do jejích reproduktorů. Pokud ale pak do notebooku třeba zasunete sluchátka, ta zůstanou hluchá, a tudíž by bylo vhodné, kdyby samotná podložka nabídla také sluchátkový výstup. To pro případ, že bychom chtěli podložku využít pro chlazení notebooku, ale zvuk bychom raději poslouchali ve sluchátkách.


- klikněte pro zvětšení -

Náš testovací notebook Asus B80A (14" model) na podložce seděl stabilně a díky podložkám a zarážkám se ani nehnul. Jeho tělo pak po stranách končilo zhruba tam, kde začínaly perforované plechy. Podložka pak i s notebookem dobře a pohodlně padne do klína a díky zahnutému okraji nám nesklouzne z kolenou, pokud ji tedy příliš nenaklopíme. V každém případě je nutné si najít tu svou pohodlnou polohu, a to záleží na každém z nás.

Kvalitu zvuku bych přirovnal ke klasickým levným PC reproduktorům. Nečekejme proto nic úžasného, ale přesto se můžeme těšit na výrazně lepší a bohatější zvuk v porovnání s tím, co nám nabízí většina dnešních notebooků. To už je jasné z prostého porovnání velikosti reproduktorů, neboť dvoupalcová repra se ve výbavě notebooků zpravidla nevyskytují. Hlavní výhodou tedy je silnější a plnější zvuk, jehož kvalita však ve srovnání s lepšími sestavami bude přinejlepším pokulhávat.

Co se týče chlazení, pak to je velmi složité objektivně posuzovat, neboť velmi záleží na tom, jaký systém chlazení a jaké rozložení komponent daný notebook má. V našem případě, tedy s použitím Asus B80A klesla teplota procesoru a pevného disku v dlouhodobé zátěži o pouhý 1 °C, i když byl chladič notebooku těsně před testováním vyčištěn. To je v podstatě zanedbatelný rozdíl, který osobně rád oželím výměnou za tišší provoz. Ventilátor totiž není zrovna neslyšný a k hlučnosti se přidává také znatelné vrčení ložisek. Pravdou ale je, že v zátěži jej spolehlivě přehlučil ventilátor v notebooku a v klidovém režimu jej zase nemá cenu zapínat, ani kdyby nám počítač dokázal zchladit o více stupňů.


Závěr


V této recenzi jsme si představili podložku Logitech Speaker Lapdesk N700, která má být pohodlná pro uživatele i jeho notebook a slibuje také v porovnání se samotným notebookem lepší zvuk i chlazení. Její zpracování je kvalitní, takže se dočkáme odolných plastů a tlustého polstrování. Kovové panely navíc lze také snadno odpojit a pod proudem vody vyčistit jejich drobné otvory. Bezpečné usazení notebooku zase zajišťují měkké podložky i zarážky a pro pohodlí uživatele tu je zase tlustý polyuretanový polštář se zahnutým zadním okrajem.


- klikněte pro zvětšení -

Zvukový systém zde představují dva dvoupalcové reproduktory s výkonem do 2 W, které zcela jistě předčí výkonem i bohatostí zvuku drtivou většinu notebooků, ovšem v porovnání i s levnými dvoupásmovými reprosoustavami moc neobstojí. Jenomže oproti nim mají ještě jednu velmi podstatnou výhodu - jsou součástí podložky, zatímco přídavné reproduktory si tak snadno do postele nevezmeme. Co bych ale do výbavy zařadil navíc, je konektor pro připojení sluchátek.

Co se týče chlazení, pak to se v našem případě neukázalo jako užitečné, neboť pokles teplot byl zanedbatelný. V jiných případech by mohlo pomoci více, ovšem to si už musí každý ověřit sám na svém počítači. Ventilátor tak zde berme spíše jako doplńkovou funkci, která může a nemusí být užitečná a ne jako něco, co by nás mělo přimět ke koupi tohoto produktu.

Kvalitní materiály
Chybí výstup na sluchátka
Pohodlné použití
Vyšší cena
Lepší zvuk, než má běžný notebook
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1 300 Kč s DPH, záruka 2 roky


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Logitech N700 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení podložky Logitech Speaker Lapdesk N700 děkujeme firmě Logitech




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama