reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech V470 - Bluetooth pro notebooky

25.12.2007, Michal Učeň, recenze
Logitech V470 - Bluetooth pro notebooky
Často probíraným nedostatkem myší k notebookům je nutnost použití USB adaptéru, který umožňuje komunikaci. Při přenášení je ale nutné tento adaptér stále vytahovat, a tak většina uživatelů raději volí drátové myšky, které vlastně oproti těm bezdrátovým s adaptérem o moc víc volnosti nenabízí, zvlášť v případě notebooku. Dnes se podíváme na myšku, která disponuje technologií Bluetooth, což je pro uživatele s integrovaným BT v notebooku velká výhoda.
Kapitoly článku:
  1. Logitech V470 - Bluetooth pro notebooky
  2. Zpracování a design
  3. Praxe a závěr

Balení


Myš je k dispozici ve dvou barevných provedeních, kromě čistě bílé je možné koupit i modrou, kterou jsme měli možnost otestovat my. Balení má tentokrát formu jednoduchého plastového obalu. Jeho odolnost je dostatečná pro bezpečnou přepravu k vám. Osobně mám raději papírové krabice od Logitechu, zejména kvůli bezpečnému otevírání. Průhledný plastový obal je sice po okraji nařezán, ovšem i tak je nutné použít nůž či nůžky.



Obsah balení odpovídá tomu, co by měla správná myška k notebooku mít. Konkrétně v něm naleznete myš, CD s programem SetPoint, uživatelskou příručku, dvě baterie typu AA a obal na přenášení. Jak jste si jistě všimli, chybí USB přijímač Bluetooth signálu. Logitech samozřejmě správně přijímač nezahrnul do vybavení, protože by byl pro většinu uživatelů, kteří si tuto myšku koupí, zbytečný. Pokud nemáte Bluetooth integrovaný přímo v notebooku, raději volte jinou myš s jiným typem propojení, protože byste potřebovali dokoupit ještě přijímač a myš by ztrácela svůj hlavní význam - provoz bez adaptéru v USB.



Obal na přenášení je velmi pěkně zpracován. Vzhledem k materiálu příliš neochrání před poškozením při pádu, ale poškrábání při častém přenášení předejde bez problémů. Navíc je dostatečně velký, a tak se do něj myš bez problémů vejde. Zavírání je na principu stažení šňůrkou.




Instalace a nastavení


Zprovoznění myšky je bez větších potíží. Prvním krokem je samozřejmě vložení baterií. Ty se vkládají ze spodní části myši do prostoru pod výsuvným krytem. Bohužel tentokrát není možné provozovat myš pouze s jednou baterií, čímž dost utrpěla hmotnost.



Pak už stačí v počítači aktivovat Bluetooth přijímač a ze spodní části myši stisknout tlačítko Connect (Připojit). V obslužném programu na notebooku pak pomocí vyhledání myš snadno najdete. Funkčnost je tedy zajištěna i bez nainstalování ovládacího programu SetPoint. Myš už prakticky funguje normálně, ovšem pro pokročilejší nastavení doporučuji SetPoint nainstalovat.



Ovládací program SetPoint má klasické rozložení a nenaleznete v něm oproti jiným myškám nic moc nového. V první záložce je možné nastavit funkce tlačítek, kterých je na myši i tak dost malý počet. Kromě dvou hlavních totiž najdete na myši pouze pětisměrné kolečko. Každopádně to pro běžnou práci stačí. Nastavit lze základní funkce, navíc je také možné upravit citlivost rolování do stran.



Druhá záložka slouží k nastavení citlivosti myši a také rychlosti vertikálního rolování. Také je zde možnost nastavit úrověň akcelerace a další doplňkové funkce kurzoru.



Třetí záložka už tradičně zajišťuje rozpoznávání nastavení u počítačových her, ale vzhledem k zaměření myši ji asi málokdo využije. V poslední záložce je užitečný ukazatel stavu baterie, který sice neoznamuje nic konkrétního, ale pro zběžnou kontrolu to stačí. Ostatně indikace je i na samotné myši, takže budete včas informováni.




Parametry



ModelMyš Logitech V470
Rozměry10,0 (délka) x 5,6 (šířka) x 3,5 (výška) cm
Hmotnost111 gramů, 62 gramů (bez baterií)
MateriálPlast, kolečko pryž
Počet tlačítek2 + 5-ti směrné kolečko + On/Off + Reset
Typ snímačeLaserový
Typ baterie2 x AA
Způsob propojení s PCBluetooth
Dosahcca 10 metrů
reklama