reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech V470 - Bluetooth pro notebooky

25.12.2007, Michal Učeň, recenze
Logitech V470 - Bluetooth pro notebooky
Často probíraným nedostatkem myší k notebookům je nutnost použití USB adaptéru, který umožňuje komunikaci. Při přenášení je ale nutné tento adaptér stále vytahovat, a tak většina uživatelů raději volí drátové myšky, které vlastně oproti těm bezdrátovým s adaptérem o moc víc volnosti nenabízí, zvlášť v případě notebooku. Dnes se podíváme na myšku, která disponuje technologií Bluetooth, což je pro uživatele s integrovaným BT v notebooku velká výhoda.
Kapitoly článku:
Myš je celá vyrobena z kvalitního plastu, zpracování je velmi dobré a nenajdete na ní takřka žádnou chybku. Její rozměry 10,0 (délka) x 5,6 (šířka) x 3,5 (výška) cm jsou na myš určenou k notebooku ideální. Horší je to s hmotností, která se se dvěma AA bateriemi vyšplhá až na 111 gramů. Bez baterií má myš přitom velmi dobrých 62 gramů, výrobce tedy mohl zvolit lepší způsob napájení, protože u myši k notebooku se očekává i adekvátní hmotnost. Povrch myši je lesklý, v našem případě tmavě modrý s jemnou metalízou.



Spodní strana je opatřena laserovým snímačem, který je umístěn relativně dost na straně, a tak je trochu ovlivněna trajektorie pohybu; v praxi to ale až tak citelné není. O stabilitu na stole a plynulý pohyb se stará trojice teflonů. Zadní část má ještě funkci krytu prostoru pro baterie, kousek vedle jsou pak tlačítka na propojení s notebookem a zapnutí/vypnutí myši.



Myš má velmi jednoduchý tvar, nenajdete na ní žádné doplňky ani tlačítka, což může být pro mnoho uživatelů výhodou. Tlačítka jsou mírně prohnuta, což napomáhá pohodlnějšímu uložení prstů. Kolečko uprostřed je z pryže, jeho pohyb je plynulý s jemným krokováním, vyklápění do stran je díky dobrému přesahu přes úroveň krytu myši celkem použitelné.



Na fotografii zadní části myši je dobře vidět prohnutí tlačítek a také mírně vyklenuté bočné hrany pro jistější držení. Kryt zdobí logo Logitechu a symbol bezdrátové technologie Bluetooth.



Boční hrany jsou z černého plastu s odlišným povrchem, než má horní schránka myši. Není přímo protiskluzový, ale k dobrému držení postačuje. Myš má z profilu klasický obloukový tvar, který je pro menší myši pro notebooky typický, hlavně kvůli pokrytí celé dlaně ruky.



Velkou výhodou myši je její symetrický tvar, který bude vyhovovat jak pravákům, tak levákům. Myš je po stránce konceptu opravdu velmi jednoduchá, ale nabízí uživatelům vše, co potřebují. Na cestách tak vadí prakticky jen hmotnost, která by byla i pro stolní myš docela velká a pro uživatele to znamená snížení komfortu.




- Fotografie z druhé strany potvrzuje symetrický tvar myši -
reklama