reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest 18 USB kamer - 2. část

29.9.2006, Jan Vítek, recenze
Megatest 18 USB kamer - 2. část
Dnes si představíme zbylých devět kamerek od firem Logitech a MSI. I dnes tu budeme mít zástupce 'samohybných' kamer, notebookové verze i prosté stolní. Přístí týden bude následovat vyhodnocení kamer podle kvality obrazu a vůbec funkčnosti.
Že Logitech QuickCam for Notebooks Pro je něco extra, to je tak trochu vidět už jen z jejího vzhledu. Obal je naprosto stejný jako u předchozího kousku, tedy průhledný plast zavařený po celém obvodu.


Při pohledu zepředu nás upoutá přední panýlek z broušeného hliníku s pěkně vytvarovaným logem Logitechu. Fyzicky 1,3MPix Senzor s možností interpolace až do 4MPix je umístěn v plastovém výstupku z něhož se dozvíme, že kamerka se chlubí technologiemi RightSound a RightLight 2, však uvidíme, zda jí to bude něco platné.


Senzor
CMOS senzor
Nejvyšší rozlišení - statické4Mpix (interp.)
Nejvyšší rozlišení videa1,3Mpix (až 30FPS)
OstřeníAutomatické
RozhraníUSB 2.0 (komp. s USB 1.1)
Zoomano





Kamerka má v repertoáru automatické zaostřování, což musí být každému hned jasné a je to další plus. Posledním prvkem na předním panelu je už jen miniaturní modrá LED nad logem Logitechu.






Zhruba vprostřed zadní části je umístěn kloub, s jehož prostřednictvím se kamerka propojuje s klipsnou. Ta není jako u ostatních roztažná, ale rozvírací jako kolíček na prádlo a to do 1,8cm. Pevnost uchycení je také posílena dvěma gumovými zuby. Klipsna sice neumožňuje natáčení kamerky kolem osy, ale zato dovoluje naklápění dolů a nahoru v rozsahu zhruba 60°.






Čím se QuickCam for Notebooks Pro může pochlubit, je příslušenství. Vedle obligátní kombinace manuálu a CD je tu i skládací stojan. Ten je možné složit ze tří plastových kusů – dvou dutých tyček a těžkého podstavce, kterážto sestava je vysoká zhruba 40 cm. Na jeho vrchol je poté možné kamerku pohodlně a pevně uchytit a přívodní 80cm dlouhý USB kabel uschovat do dutiny sloupku.



Mezi další příslušenství se počítá jednoduchý, ale přesto praktický headset složený z otevřeného sluchátka s elastickým úchytem na ušní boltec. Opodál je na kabelu umístěn mikrofon a ještě dále posuvná klipsna na oblečení. A nakonec tu máme pevné praktické pouzdro se zipem podél ¾ svého obvodu.


- klikněte pro zvětšení -

Softwarová výbava je zde v podobě aplikace Logitech QuickCam verze 10.0, kterou jsme si popsali na první straně tohoto dílu. Tudíž připojuji jen screenshoty s nastavením kamery.







reklama