reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest 18 USB kamer - 2. část

29.9.2006, Jan Vítek, recenze
Megatest 18 USB kamer - 2. část
Dnes si představíme zbylých devět kamerek od firem Logitech a MSI. I dnes tu budeme mít zástupce 'samohybných' kamer, notebookové verze i prosté stolní. Přístí týden bude následovat vyhodnocení kamer podle kvality obrazu a vůbec funkčnosti.
Nakonec poslední kamerou je obdoba StarCam 370i, pouze v pouzdře určeném pro notebooky. Jde o MSI StarCam Clip, zabalené v podobné krabici jako 370i, pouze o něco nižší.



StarCam Clip tedy vyniká stejnými specifikacemi – má také skleněnou čočku a 1/4" CMOS čip s rozlišením 640 x 480 a zachytává video až do 30FPS. Uzpůsobením je velmi podobná Logitech Quickcam for Notebooks, pouze trochu hranatější a v bílé barvě.


Senzor
VGA senzor
Nejvyšší rozlišení - statické1280 x 960 (interp.)
Nejvyšší rozlišení videa640 x 480 30FPS
OstřeníManuální
RozhraníUSB 2.0 (komp. s USB 1.1)
Zoomano





Její přední panel zabírá čočka, bohužel bez automatického ostření, vedle níž je napravo zelená dioda pro indikaci snímání obrazu. Na druhé straně zase vidíme infračervené LED, ovšem s menším průměrem, než jaké má 370i. A posledním prvek na kamerce s průhledným plexi je horní stříbrné tlačítko pro rychlé pořizování fotografií.



S modulem pro uchycení kamerky je zbytek spojen úzkým, ale zato kovovým krčkem. Díky němu můžeme kameru otáčet kompletně podle vlastní osy a také dopředu a dozadu o nějakých 110°, a to je více než dostatečné. Rozpětí úchytu dosahuje slušných 1,9cm, ale tuto kamerku můžeme také bez problémů provozovat na rovné desce, protože její základna je dostatečně těžká, aby ji bez problémů udržela.



Jako jediná kamerka v testu má tato 1,6m dlouhý odpojitelný USB kabel, kde je využito mini USB konektoru. Nenapadá mě sice opravdu podstatný důvod, proč by toto mohlo být užitečné, ale třeba na některý přijdete sami.



Vzhledem k podobnosti těchto kamer již není co dále sdělit, a proto dnešní část zakončíme, abychom mohli příště pokračovat s obrazovými testy.
reklama