reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest 19" LCD pro hráče: Fujitsu Siemens ScaleoView H19-1

9.4.2007, Pavel Kovač, recenze
Megatest 19" LCD pro hráče: Fujitsu Siemens ScaleoView H19-1
Šestým v pořadí se stal Fujitsu Siemens H19-1, který má lehce nadprůměrné parametry. Odezva 2 ms, kontrast 700:1, jas 300cd/m2 a pozorovací úhly jsou v obou směrech stejné 160°. Tento kousek se vyznačuje hlavně velice nápaditým designem. Inu směle do něj.

Pod kapotou


Monitory FSC není problém rozebrat, stačí zkrátka trošku snahy a vše proběhne velice jednoduše. Po otevření plastového krytu na mě čekalo nemilé překvapení, ne snad že by bylo něco v monitoru špatně, ale zkrátka čip pro zpracování obrazu je kryt chladičem, který zkrátka nemohu bez porušení záruky odstranit. Je to trošku škoda, ale na druhou stranu jsme v kategorii monitorů pro hráče, kde zkrátka nezáleží tolik na kvalitě barev apod., ale hlavní je odezva.


Elektronika (Pro zvětšení klikněte)

Na štítek se však podíváme. Po odstranění dvou samolepících pásek odkryjeme štítek. Jde o panel z dílny fy AU Optronics a konkrétně jde o model M190EG02. To je samozřejmě panel s technologií TN.


Štítek na panelu


OSD menu


Po stisknutí tlačítka pro vyvolání menu jsem měl pocit, že je monitor rozbitý, protože OSD menu ne a ne naběhnout. Stačilo však chvilku počkat (cca 1,5 až 2s) a menu se objeví. Je to otravné a upřímně nechápu, co to může způsobovat. Přece v dnešní době není problém vyrobit čip, který by zvládl takto jednoduché grafické menu. Zádrhel bude asi někde jinde. V samotném menu však naleznete prakticky vše potřebné od regulace jasu, kontrastu a barev.





Náhled OSD menu
reklama