reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest 19" LCD pro hráče: Fujitsu Siemens ScaleoView H19-1

9.4.2007, Pavel Kovač, recenze
Megatest 19" LCD pro hráče: Fujitsu Siemens ScaleoView H19-1
Šestým v pořadí se stal Fujitsu Siemens H19-1, který má lehce nadprůměrné parametry. Odezva 2 ms, kontrast 700:1, jas 300cd/m2 a pozorovací úhly jsou v obou směrech stejné 160°. Tento kousek se vyznačuje hlavně velice nápaditým designem. Inu směle do něj.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (800x600)


Fujitsu-Siemens H19-1 si s interpolací nižšího rozlišení poradil více než dobře. Kvalita tenkých linek je perfektní, nejsou nikterak výrazně rozmazané a navíc ani ne moc zešedlé.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

I interpolace textu je na výborné úrovni. Samotná písmenka jsou dobře čitelná a i při pohybu obrazu nepoblikávají (to bývá občas problém).


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

Samozřejmě nejdůležitější je praktický test a tím je - jak jinak - hra Half-Life 2. Pokud se podíváte na sloup, uvidíte dobrou interpolaci bez výraznějšího rozmazání. Stejně jsou na tom i dráty vysokého napětí a stromy. I kdyby monitor propadl v interpolaci, tak v dnešní době je rozlišení 1280x1024 tak malé, že není problém, aby jej utáhla i grafická karta nižší třídy.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu


Jas lze regulovat pomocí podsvětlovacích trubic a díky tomu nepřicházíte o drahocenné detaily a gamut. Trubice blikají frekvencí 230Hz, což je dostatečné a nebude to prakticky ničemu vadit.

reklama