reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest 19" LCD pro hráče: Samsung 931BF

16.4.2007, Pavel Kovač, recenze
Megatest 19" LCD pro hráče: Samsung 931BF
Jedenáctým v pořadí se stal LCD panel Samsung 931BF. Jedná se o model s technologií TN, u kterého výrobce udává následující parametry: doba odezvy: 2ms, kontrast 700:1, jas 300 cd/m^2 a pozorovací úhly 160 stupňů v obou směrech. Tento monitor jsme už jednou testovali, avšak dnešní recenze je oproti předchozí doplněna o měření inputlagu.

Pod kapotou


Rozebrat monitor bylo otázkou pár minut a díky tomu se podíváme na ovládací elektroniku a co je hlavní, tak i na samotný panel. Nejdříve se zaměříme na elektroniku, která je umístěna pod plechovým krytem. Na čipu je ovšem umístěna nálepka zabraňující přesnou identifikaci samotného čipu. To je trochu škoda, ale nám hlavně záleží na obrazu a to, jaký to pohání čip, není až tak podstatné, že?


Otevřený monitor (Pro zvětšení klikněte)

Pokud se podíváme ještě hlouběji, zjistíme, o jaký panel se jedná. Je to opět panel od AU Optronics, ovšem tentokrát s trochu nezvyklým označením. M190EG02 (v této kategorii bývá obvykle M190EN0x). Tento panel je dle výrobce o něco novější než nejlepší M190ENxx panel. Hlavně co se odezvy týče. Jeho přesné specifikace naleznete zde.


Štítek na panelu


Teď již tedy víme, o jaký panel jde, a můžeme se opět vynořit nad povrch a podívat se na OSD menu.


OSD menu


Menu je stejné prakticky u všech panelů Samsung a ani tento není výjimkou. Není problém seřídit si barvy či zvolit jednu ze tří gama křivek. Na profi seřizování obrazu to sice není, ale u TN panelů to je celkem běžné. V menu je možné vypnout RTA (urychlení odezvy pomocí OverDrive), ale myslím, že to asi těžko někdo využije.



A zde máme fotogorafii z OSD menu:


Fotografie OSD menu
reklama