reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.7.2005, Štěpán Mrázek, Patrik Steiner, Martin Kuchař, recenze
Přišla opět řada na další megatest. Tentokrát jsme se zaměřili na notebooky, konkrétně založené na platformě Centrino - Sonoma. Testu se zúčastnilo celkem 9 notebooků od různých výrobců.
Spectral | 22.9.200515:50
Vážení autoři, nezlobte se na mě, ale tento článek je hrozný! Obsahuje velké množství faktických chyb ­(ta nejčastější je vyzdvihování nějaké funkce u jednoho NB, když stejnou nebo podobnou funkci mají i ostatní NB ­- tímto ve čtenářích vytváříte falešnou představu, že daný NB je lepší než ty ostatní­), je stylisticky nezvládnutý ­(co to jsou ­"nejvýkonnější hry­"?­), nepřináší žádné zajímavé informace, vesměs jsou to z poloviny okopírované marketingové slátaniny jednotlivých výrobců a z poloviny dojmy autorů z estetického provedení, místy doplněné o vyzdvižení nějaké feature. A nutno podotknout, že tyto vyzvihované feature jsou často spíše zbytečnosti, které navíc má každý druhý přístroj ­(GigabitLAN­). Komentáře ohledně výbavy NB jsou také perlou. Žák prvního stupně ZŠ by se za ně nemusel stydět, vy byste však měli!
Pokud se pouštíte do ­"Megatestu­" ­(!­) notebooků, měli byste mít s jejich používáním solidní zkušenosti. To, že jeden autor před testem viděl NB na obrázku, druhý ho viděl u kolegy v práci a třetí má dokonce notebook doma a sem tam ho i zapne, to nejsou solidní zkušenosti. Na vašem literárním ­"díle­" je tato nezkušenost přímo do očí bijící.
Jediné hodnotné informace jsou tak tabulky s technickou specifikací. To je ale na první část megatestu trošku málo. Druhou část jsem ještě nečetl, nemám na to zatím odvahu. Už první část mě totiž natolik nadzvedla ze židle, že další porci bych už nemusel ustát.
SH má určitou úroveň, avšak tento článek ji výrazně snižuje. Zkuste se propříště podobným úletům vyhnout. Děkuji

Spectral
Odpovědět0  0
awue | 19.11.200510:55
Je nepochybně pravdou, že pokud se podívám na celou diskuzi a výtky, tak mám pocit, že tento server není vůbec o tom co dělat pro lidi, ale o tom jak honit si svoje libido a vlastně nic nenapsat. Je tu nespočet poznámek a nikdo nikde neodpovídá ­- přesněji pouze 2x Patrik Steiner a to pouze na to co se dalo rychle smést ze stolu. Pánové pokud chcete nosit kůži na trh, naučte se komunikovat. Navíc mám čím dál větší pocit, že okolo testů chodí jen nějací ­"pařmeni­" nikde jsem pořádně neviděl testování notebooků v provozu s grafickým software, s video prácemi, nebo test při spuštění 10ti aplikací a zároveň vypalování DVD. To je praxe a to lidi dělají!! Čísla jsou jen čísla, realita je o něčem jiném...
Odpovědět0  0
Ján Felic | 5.9.200513:20
Dobrý den,

Nechcete uvést kde také mají notebooky za nejaké slusné ceny, vsude mně krmí šílenými sumami, jiné weby mají pod recenzemi katalogy firem, neuvažujete o tom? Jediné co sem našel je http:­/­/www.fom.cz ale tam třeba nemají Toshiby, jinak levnej je docela Cybex, tam se ale se zákazníky zachází kao kdyby něco chtěli a jim se nechtělo vyhovět, poradíte mi někdo obchod s dobrými cenami a dobrým přístupem?

Předem díky, fila
Odpovědět0  0
KingKoca | 4.7.200515:24
Dobrý den, našel jsem nějaké drobnosti.

Např. chybný odkaz na podrobný obrázek touchpadu u notebooku Umax či
cituji: ...Enterprise ­(pro běžné uživatele z řad veřejnosti a malých firem­) a Essential ­(pro velké společnosti a zákazníky s vysokými požadavky­).
K nám do testu se dostal kousek HP nx8220, jenž je právě představitelem té nižší třídy z řady Essential.

Podle vysvětlivek v závorce se domnívám, že řada Essential je vyšší třída....
Odpovědět0  0
electric ss | 4.7.200512:50
Výpis technických dat je hezký a popis rozložení také, jen bych nějak v megatestu očekával nějaké ty testy a srovnání, myslím že tabulku s tech. daty si může každý najít sám všude jich je plno.
Odpovědět0  0
Patrik Steiner (31) | 4.7.200513:05
Toto je 1.cast..mate to uvedeno v nadpise. Vysledky testu jsou v druhe casti
Odpovědět0  0
DD | 4.7.200512:26
V článku by bylo nejlepší uvést speciality notebooků, chápu že to není recenze jednoho produktu. Občas bych se ale rád dozvěděl něco konkrétního o dané značce nebo typu.
Například Notebooky od Aceru mají slušný zvuk ale jsou umístěny z boku notebooku takže se zvuk šíří do stran. Stačí si provést malý test, spojit ruce jako když chcete nabrat vodu z pramenu a pak přiložit ruce k reproduktorům. Kvalita reprodukované hudby se tak rapidně zvýší. Hewlet Packardy zase používají repráčky známé firmy JBL které jsou umístěny ze shora a těm nemám co vytknout.
Další věcí jsou touchpady, není touchpad jako touchpad. Acer má jakýsi křížový ovladač kterým lze posouvat stránky internetu do všech směrů. Hewlet Packard má něco podobného ve formě směrových šipek na touchpadu.
A tak bych mohl pokračovat dál, stačilo by přidat sekci ergonomie. Světová značka IBM by pak skončila někde na posledním místě, protože řada Thinkpad je naprosto v tomhle strašná.
Odpovědět0  0
Petrrrrrrrr | 4.7.200512:03
Docela zajímavý přehled, ale chybí mně nějaký lehčí notebooky. 3 kg jsou dobrý tak na převážení v autě.

A na 1. straně mělo asi být inženýři z ACERu, ne ASUSu.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.