reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.2.2007, Lukáš Petříček, recenze
Otestování všech modulů je tedy za námi a je na čase provést rekapitulaci a patřičně ohodnotit nejúspěšnější účastníky testu. V testu byla řada více či méně úspěšných modulů a také vyloženě levné i dražší kousky. Pojďme si tedy shrnout výsledky testu...
tominosik | 5.1.20082:03
Zná někdo firmu, která vyrábí ty ramky Zeppelin? Google o tom dost mlčí... :­) Nedělá je třeba náhodou Kingston? Ti to ale taky nějak zamlčují... :D
Odpovědět0  0
BoBricek | 25.4.200721:56
Potřeboval bych vědět co si myslíte, o těchto ramkách. ­(KINGSTON ­- 2GB DDR2­-800MHz Low­-Lat CL4 NVIDIA SLI­-Ready kit­)

http:­/­/www.atcomputer.cz­/zbozi­/2gb­-ddr2­-800mhz­-low­-lat­-cl4­-nvidia­-sli­-ready­-kit­/detail.aspx?p=z:82052

děkuju za Vaše názory.. :)
Odpovědět0  0
H()L()T4 (4) | 26.4.200710:25
Mám pro tebe o dost zajímavější nabídku. Vzhledem k tomu, že zlevnily paměti GEIL, tak se stejnejma parametrama najdeš typ UDC za 3400 a tady dokonce pod 3300... To je moje doporučení ;­-­)
http:­/­/megashop.pkdata.cz­/?Mode=Sti&StiId=19884
Odpovědět0  0
solfan | 15.2.200715:09
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 16.2.20076:21
Řekl bych že je.A ta cena....fakt super.Jenom je podezrely ze spadly ze dne na den skoro na pulku.
Odpovědět0  0
kingbean | 2.2.200723:45
kde se daji na netu sehnat ty zeppelini?? nikde je nemužu sehnat diky a nema s nima někdo nějakou špatnou zkušenost?
Odpovědět0  0
pivak (8) | 2.2.200713:25
Tak vidim, ze kdyz sem pred Vanocema kupoval GEIL CL4, tak sem neprohloupil :­-­)­)­) I kdyz tehdy staly 7.500,-
Odpovědět0  0
Maissi (10) | 2.2.200712:05
Když dám do dualu paměť 2x512MB a posléze budu chtít přidat neduální řekněme 1GB, pojedou ty 2x512MB v duálu nebo ne?!?
Odpovědět0  0
Maissi (10) | 2.2.200712:09
Jo a ještě by mne zajímalo, jestli jde dát do dualu třeba 2x512MB od A­-Data a časem přikoupit ještě třeba 2x1GB od Geilu. Aneb jiná velikost respektive jiná firma....

PS: Samozřejmě mám na mysli všechny paměti na 800MHz ­(i ty v předchozím příspěvku­)....
Odpovědět0  0
jfb | 2.2.200716:21
ano, principiálně to bude fungovat, ale je možné se ty paměti spolu nesnesou, ale u DD2 jsem to ještě nezažil
Odpovědět0  0
jfb | 2.2.200716:20
U moderních AMD ano, u Intelu to záleží na čipsetu ­- základní desce. Ovšem je také možné že různé paměti budou prát, ale u DD2 jsem to vyloženě ještě nezažil
Odpovědět0  0
sab | 2.2.200711:34
takže test na hovno
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 2.2.200712:10
Trochu zbytečně ostrá slova, ne?! Cenu si každý najde, mění se den ode dne, zato technické parametry budou platit víceméně dokud se výrobek vyrábí.Takto rozsáhlé testy pamětí nejsou na webu zdaleka tak běžné, takže bychom měli být velmi rádi že tu jsou.
Odpovědět0  0
sab | 2.2.200712:19
před zveřejněním závěru si měl autor ověřit aktuální ceny, tak ten závěr je na hovno, test pečlivý, výběr pamětí horší, přínos 2 body z 10
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 2.2.200712:39
Můžete sem dát odkaz podle nějž tak usuzujete? Nějak jsem nenašel kde by taková cena byla nabízena. Jinak jsem prošel v rychlosti ceny pamětí z testů a ty které jsem našel se nijak dramaticky nelišily. Jste si jist že nesrovnáváte cenu bez daně s cenou s daní?
Odpovědět0  0
Mastodont (18) | 2.2.200714:31
Odkaz na krám s tou cenou nebo zmlkni.
Odpovědět0  0
pozdě | 7.2.200711:17
tady byly, bohužel jste to už prošvihli, cena už je ­"opravená­", jen graf svědčí o tom, že 1GB byl za 2350 kč bez DPH!
http:­/­/www.czechcomputer.cz­/product.jsp?artno=43136
kdo pozdě chodí...
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 7.2.200712:14
Vzhledem k tomu, že obdobný výkyv nebyl zazanamenán u dual kitu téhož ­(který byl součástí recenze­), soudím, že šlo o chybu v ceníku, která byla odstraněna.Zajímavé by bylo zjistit, zda CC tyto paměti někomu za tuto cenu skutečně prodal, nebo případnou objednávku z tohoto důvodu zrušil.Osobně jsem na takovou chybu v ceníku pamětí narazil nedávno na jiném e­-shopu a tam mi byla objednávka jednoduše zrušena.
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 2.2.20077:02
Díky za velmi dobrou recenzi.Jen tak dál.Pro příště bych snad jen přidal jeden námět ­- zkuste v hodnocení přidat tabulky s řazením pamětí podle maximálně dosažitelné frekvence při různém napětí.Ne každý je chce provozovat při 2,4V. Třeba pro mě je u všech komponent důležité co nejnižší napájení a tím i nejnižší vyzářené teplo při co nejvyšším výkonu.Samozřejmě jsou to protichůdné požadavky, ale právě proto je výběr vhodných komponent, které i při OC nepotřebují voltáž zvyšovat a případně se dokonce spokojí se sníženou vždy velmi důležitý.
Odpovědět0  0
blablabla | 1.2.200719:25
Mozna by neskodilo porovnani vykonu pameti 2x1GB GeIL GX22GB6400PDC za cenu 12067kc oproti 4x1GB pameti Zeppelin 2GB PC6400 9708Kc
Odpovědět0  0
Hps (6) | 1.2.200720:23
Je pochopitelné, že kapacita je vždy důležitější než rychlost. Ale jako exemplární příklad by to nebylo na škodu..RAM za 12k se prostě nehodí koupit..
Odpovědět0  0
mayday | 1.2.200718:27
Skvely clanok, znova som si potvrdil ze investicia do drahych pamati je nezmysel. Naco platit 50percent navrch, ked ma caka nekonecne ladenie systemu na maximalny OC a sladkou odmenou bude 20percentne navysenie vykonu v syntetickych benchmarkoch a cca 10percentne navysenie vykonu v realnych aplikaciach... ...a samozrejme problemy s horucimi pamatami a ich chladenim, zvysena spotreba atd... ...infinity je jasna volba... ...za 5k clovek dostane pamate, ktore zvladnu aj solidne casovanie a mierne OC... ...inak v clanku mi chyba nejaky suhrnny graf porovnania vykonu jednotlivych pamati, clovek sa uklika k smrti aby porovnal jednotlive modely testovane pocas celeho tyzdna...
Odpovědět0  0
happymaster23 | 1.2.200716:57
Tak to je luxus! Ty Geily co jsou ­"Best of Test­" mám :­)­) A to teda byla haluz, protože sem nevěděl který koupit a trefil jsem se do černýho!
Odpovědět0  0
marekduha (7) | 1.2.200713:53
Veľmi dobrá recenzia, určite pomôže pri výbere. Autor si zaslúži pochvalu.
Odpovědět0  0
Logout (91) | 1.2.200713:07
No nevím, ale já bych jako levné paměti asi ocenil spíš Infty, cenu maj jen o kousíček vyšší než zepelliny a dosahujou o 15% víc výkonu. Ale jinak dík za přehled, ten je nejužitečnější z celýho testu.
Matyáš
Odpovědět0  0
Mastodont (18) | 2.2.20077:08
No ale kde ty Infinity seženeš? Zkoušel jsem je najít přes Jyxo a nic ­- zato Zeppeliny se vozí hodně.
Odpovědět0  0
Johny Bravo123 | 1.2.20079:17
supr clanek, kde se daj koupit ty zepeliny?
Odpovědět0  0
univerzal_shw1 (90) | 1.2.200710:02
nelze delat neplacenou reklamu jednotlivym firmam, ale Google je mocny nastroj, staci vyhledat retezec ­"zeppelin DDR2 site:.cz­" ;­-)
Odpovědět0  0
snajprik (1538) | 1.2.20078:46
Super recenzia, komplexne veľmi pekne spracovaná, len ešte by nebolo zle doplniť tabuľku, aké skóre dosiahli jednotlivé pamäte v benchmarku WinRAR.
Odpovědět0  0
Wacki (3) | 1.2.20078:15
Zdravim, chtěl jsem se zeptat, co je lepší??? Koupit 2*2x512MB dual channel za 4500 nebo 2x1024mb minimálně za 5000kč??? A nebo 2x1024mb dual channel za 6000kč??? Jestli jsou velký rodíly mezi těmito třema možnostmi. Jde mi především o cenu. Díky za odpověď.
Odpovědět0  0
palino r | 1.2.200717:42
To by ma tiez zaujimalo...,ktovie ci maju tie moznosti aj nejake nevyhody.
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 2.2.20076:52
Rozdíly jsou samozřejmě předem jasné.Porovnávat 1GB a 2GB paměti asi není třeba, takže se rozhodujete zda koupit dualchannel kit nebo dve samostatne stejne pameti jestli se nemylim.Potom je rozdil pouze v tom, ze u dualchannel kitu uz vyrobce vyzkousel ze spolu pameti bez problemu bezi, zatimco kdyz koupite dve jednotlive, predem vyzkouseno to neni.Nicmene pokud koupite dve totozne pameti naraz v jedne objednavce, je velmi mala pravdepodobnost ze spolu nebudou spolupracovat.Osobne bych sice koupil dualchannel kit, ale pokud je pro Vás ta tisícikoruna navíc velký problém, klidně kupte dvě samostatné zároveň.Poradil bych koupit je po internetu a pokud by čistě náhodou nechtěly spolupracovat, vrátit je prodejci ve lhůtě kdy na to máte nárok a objednat jiné.Riziko ze k tomu budete muset pristoupit je podle me velmi nizke.
Odpovědět0  0
Wacki (3) | 2.2.20077:12
Díky za odpověď, ale já sem myslel koupit DVAKRÁT 2x512, takže celkem 2gb. Jaký rozdíly by byly potom?
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 2.2.20077:40
Příliš mnoho obsazených slotů na desce a časem horší prodejnost.Jiný rozdíl mě nenapadá:)
Odpovědět0  0
Scotland (2) | 13.4.20070:54
jj kit je lepsi :o)
Odpovědět0  0
skokan (22) | 1.2.20077:56
Jupii, pridavam prvy komentar :­)­) .. fajn recenzia, pomohla mi pri vybere, lebo je to moj aktualny problem ­- este by som uvital recenziu na zakla dosku MSI K9A Platinum ­- lebo som ju nukde nenasiel :P ...caute
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.