reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest sestav: LYNX eXpress MS Fantom A64

29.11.2004, Igor Viduna, recenze
Megatest sestav: LYNX eXpress MS Fantom A64
Společnost Levi do souboje nasadila opět spíše sestavu multimediální než herní sestavu, ta má však co nabídnout celé rodině. Příjemně nás překvapil i velmi tichý chod a bohatá výbava, která jakoby se snažila "vykoupit" nižší výkon grafické karty.
Kapitoly článku:
  1. Megatest sestav: LYNX eXpress MS Fantom A64
  2. Pohled do nitra
  3. Výsledky testů a závěr
Sestava LYNX eXpress MS Fantom A64 je klasickým multimediálním PC z dílen LEVI International. Seznam jeho parametrů je na dnešní dobu na hranici mainstream a entry-level segmentů, spíše se však blíží ke "střednímu proudu": AMD Athlon 64 2800+, 512MB RAM, 80GB pevný disk, grafická karta ATI Radeon 9550, DVD vypalovací mechanika a samozřejmě též modem a TV tuner (bez rádia). Součástí je také bohatá výbava, která kromě softwaru obsahuje též multifunkční kancelářské zařízení s tiskárnou a skenerem. Co ale není průměrné je hluk, resp. ticho. Sestava je totiž jednou z nejtišších v našem listopadovém Megatestu počítačových sestav.



Obr.01 - Foto sestavy LYNX
Pro zvětšení klikněte myší

Bližší pohled na case

Co se designu týče, není tato "skříň" nijak výjimečným kouskem. Na druhou stranu se dá říci, že nepostrádá jistou dávku vkusu, což znamená, že bude vhodná pro poměrně širokou paletu zákazníků. Nevzbuzuje totiž tolik emocí jako některé další "skříně, což ale platí i pro emoce záporné. Prostě nenadchne, ani neurazí. Kladně hodnotíme černý panel DVD mechaniky, který ladí s celkovým barevným provedením.



Obr.02 - Čelní foto sestavy Lynx

Pokud nás pak zajímá, jaké má tento počítač "vychytávky", tak vězte, že tou hlavní je 300W velmi tichý zdroj chlazený 12cm větrákem. Co se ale dalších chladících prvků týče, je case chudákem, protože jiný přídavný ventilátor zde nenajdeme. A to je v kombinaci s masivním a tichým chladičem procesoru značky CoolerMaster a pasivním chlazení na grafické kartě smrtící kombinace. Resp. kombinace vice tichá, než smrtící... :-) Taktéž kabeláž je udělána kvalitně, čímž prospívá dobrému proudění vzduchu, který ale na sruhou stranu bude mít problémy PC opustit. Bohužel zde chybí větrák, který by ohřátý vzduch foukal ven, či spíše proudění v case nějak usměrňoval.



Obr.03 - Pohled do nitra
Pro zvětšení klikněte myší

A konečně jsou tu i čelní vývody USB a zvuku (Line-Out, Line-In). Ty jsou skryty pod dvířky vedle loga Athlon 64. Vzniklý otvor díky bohu není nijak zlvášť hluboký, takže je přístup k portům velice pohodlný.



Obr.04 - Detail konektorů

Zadní strana PC

Pohled na zadní stranu okamžitě prozrazuje přítomnost televizního tuneru. Ten ale není nijak moc vybavený, protože můžeme vidět pouze S-Video, koaxiální vtup na anténu a konektor pro čidlo dálkového ovládání. Dále je zde modem a grafická karta s VGA, DVI i S-Video výstupy. Na I/O panelu pak vidíme: dvakrát PS/2, sériový a paralelní port, VGA výstup (výrobce totiž zcela nepochopitelně zvolil desku s integrovaným grafickým jádrem UniChrome Pro), čtyři USB a jeden RJ-45 výstup. Samořejmě nechybí ani výstupy a vstupy on-board zvukové karty.



Obr.05 - Pohled na zadní stranu
reklama