reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.6.2004, Štěpán Mrázek, Igor Viduna, recenze
Po dlouhé době se nám sešlo v redakci několik osobních počítačů do letního Megatestu. Tentokráte se utkalo 8 sestav od nejvýznamnějších českých výrobců. Dnešní článek je závěrečnou tečkou za osmi recenzemi a porovnává výkon a výbavu všech osobních počítačů.
SEM | 15.6.200417:11
ale u sestavy Linx bych poměr cena>výkon určitě nezdůrazňoval, výkon nepatří jistě k nejlepším ba ani k průměru:­) a jistě by se v testu našli jiné sestavy, které by tomu odpovídaly víc.
Nechápu jak tato sestava mohla vyhrát:(
Odpovědět0  0
rypak | 16.6.200413:23
Nelze si obcas nevsimnout reklam na shitove sestavy LYNX ­(Levi­) na zdejsich strankach == opravdu objektivni test.
Kdo by jim pak pujcoval hw na testy? Museji je nechat prece vyhrat...
Jen by to mozna slo nedelat to tak okate.
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 16.6.200413:43
Dobrý den,

Na stránkách Světa hardware inzerují prakticky všichni čeští distributoři a velké množství jejich dealerů. Doufám, že nás nakonec neobviníte že ­"nadržujeme­" všem českým HW firmám. To by bylo opravdu úsměvné :­-­).

Ale teď vážně, nemáme problém aby nám někdo půjčil něco do testů. Máme spíše problém jak slušně odmítnout to co nemáme šanci zvládnout. A to je drtivá většina toho, co se nám partneři snaží ­"vecpat­".

BTW: Všem nepodepsaným v této diskuzi, velice brzy začneme zveřeňovat IP adresy příspěvků. Tak raději začněte pomlouvat přes GPRS či dial­-up ;­)

Štěpán Mrázek
Svět hardware
Odpovědět0  0
rypak | 16.6.200419:21
To je fakt, jen si vzdy vsimnu toho co je videt nejvic ­- mozna i osobni averze...to samozrejme nikoho nemusi zajimat... Omlouvam se, pokud se vas to dotklo.

Nebylo to mysleno jako pomluva, jen konstatovani faktu. Vetsina lidi stejne vi jak to chodi. Pokud to tak neni, je to jenom dobre. Ale uz jsem se s par takovymi testy setkal a proste nemam duveru ­- pohybuji se v oblasti hw a kdyz vidim vyhravat v testech jiste produkty neverim vlastnim ocim.

Ke jmenu ­- muj podpis je rypak ­- neco divneho? Existuji daleko blbejsi podpisy.
Ze jsem nezadal email ­- diky, nechci mit zase schranku plnou spamu.
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 17.6.200410:03
Ta poznámka nebyla narážka na vaši přezdívku, ale skutečnost že v našich fórch se mnohdy pomlouvají zaměstannci HW distributorů či jejich dealerů navzájem. Kdyby čtenáři občas viděl ty IP adresy tak se smíchy utlučou :­-­)

Proto také už delší dobu přemýšlím, zda nezačít zveřejňovat IP adresy jednotlivých příspěvků...
Odpovědět0  0
rypak | 17.6.200410:31
Tak to konecne chapu:­) A je to fajn napad;­-)
Odpovědět0  0
nechapacek | 15.6.200414:05
Asi jsem natvrdly, ale unika mi jak muze cely test tvyhrat sestava, ktera ve dvou testech skonci jednou na poslednim a jednou na predpodslednim miste a jednom testu na prvnim, diky tomu ze ma o 2 tridy nizssi vykon a vybavu a tudiz i cenu a po precteni jeji recenze jsme nabyl dojmu ze je tam omylem a vsechny ostatni jsou lepsi. Vypada to tak, ze prakcikcky cena byla jedninym hodnoticim kriteriem pro test, takze rozpeti cen v zadani testu bylo k nicemu. Rekl bych ze uz rozpeti cen v zadani je zcestne, protoze srovnat PC za 40k a 20k asi moc nejde.
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 15.6.200415:34
Ono je to vceku logické... To nejdražší prakticky nemá šanci získat dobrý poměr cena ­/ výkon a naopak produkty z nejlevnější sféry zde zase mají slušnou šanci zabodovat. Ostatně od toho je tam několik žebříčků...
Odpovědět0  0
johanissimus (11) | 15.6.200417:10
myslí, ale že se mělo jednat o mainstreamové sestavy ­- ta co vyhrála je v dnešní době možná jen lépe dovybavený low­-end
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.