reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest TV tunerů pro USB (DVB-T) - závěr

20.12.2006, Radek Jahoda, recenze
Megatest TV tunerů pro USB (DVB-T) - závěr
Nyní již přichází na řadu shrnutí, srovnání a zhodnocení celkem 19 testovaných TV tunerů. Byly zde produkty velmi dobré, ale objevily se i takové, jejichž kvalita pokulhávala. Nesmíme zapomenout ani na dodávaný software a příslušenství a až pak si můžeme vytvořit celkový obrázek. Dnes navíc nepůjde pouze o porovnání tunerů, ale o tom až později v samotném článku.
Kapitoly článku:
Netradičně nebudeme končit závěrem, ale nakonec si dáme ještě jeden tip. Může se stát, že ztratíte nebo poškodíte přenosnou anténu, kterou všichni výrobci dodávají. Řešením je koupit si novou. V současné době je ale nabízí v podstatě jen Technotrend, ale alespoň ve dvou provedeních.

Obě antény jsou dodávány v téměř totožném balení. Rozdíl mezi typem TT1 a TT2 je v tom, že prvně jmenovaná je pasivní stejně jako ty dodávané u všech testovaných přijímačů. Druhá obsahuje integrovaný zesilovač, který má zlepšit příjmové podmínky.



Uvnitř obou krabic najdeme v podstatě to samé - podstavec, který není magnetický, na něj se našroubuje prut, který je u obou antén stejný. V dodávce je i redukce z normálního anténního konektoru na F konektor, jenž se šroubuje přímo na kabel.



Obě antény jsou 2-3x větší než všechny dodávané typy - na obrázku pro porovnání anténa od AverTV Hybrid+FM Volar.



TT2 je možné napájet buď přímo po anténním kabelu, nebo ze samostatné zástrčky. Požadované napětí je 5V a spotřeba 28mA. Žádný testovaný přijímač nedává na svém anténním konektoru požadované napětí, takže je nutné použít buď ten externí vstup nebo přijímač rozebrat a toto tam dodělat. Není to těžké, ale je nutné mít přístup k mikropájce a samozřejmě nějaké ty znalosti. Pokud tomu nerozumíte, tak to určitě nedělejte. Myslete i na ztrátu záruky. Ne tak elegantním, ale jednodušším řešením je použití napájení přímo z volného USB portu.



Při zapnutí svítí červená dioda.



Antény jsem vzal do Prahy pro otestování s přijímačem AverTV Hybrid+FM Volar. V tabulce je hodnota kvality a signálu pro oba multiplexy.


Ikona Odkaz na databázi
Původní anténa
TT1
TT2
Mux A
100/80
100/85
100/100
Mux B
100/70
100/70
100/80


Typ TT1 nemá oproti dodávané anténě příliš význam, TT2 již přínosem je, pokud zajistíte napájení.

A to už je opravdu všechno.


Za zapůjčení antény TT1 děkujeme firmě BGS LEVI Czech




Za zapůjčení antény TT2 děkujeme firmě 100MEGA distribution

reklama