Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft LifeCam HD-3000: levných 720p

11.3.2011, Jan Vítek, recenze
Microsoft LifeCam HD-3000: levných 720p
Microsoft si v letošním roce připravil nejen moderní webkamery k počítači za vysoké cen, ale i levnější modely. Model LifeCam HD-3000 se bude hodit i pro notebooky, které sice mají obvykle vlastní, ale těm má konkurovat nejen kvalitou obrazu.
Webkamera Microsoft LifeCam HD-3000 nám slibuje především video v rozlišení až 720p, širokoúhlý obraz s poměrem stran 16:9, technologii TrueColor a univerzální stojan, což vše také splňuje. K tomu navíc nabízí i pěkné a pevné zpracování, kterému ovšem chybí jedna podstatná vlastnost, a sice kloub, který by nám při natáčení objektivu dal více svobody. Takto je možné kamerku natáčet pouze v horizontálním směru v omezeném úhlu. Aspoň že její ohebná noha poskytuje dostatečnou oporu.



Fotografie a video lze neprokládaně pořizovat v rozlišení 1280 x 720, což pro dnešní videohovory přes internet bohatě stačí, ovšem dojem kazí jednak problémy s vyvážením bílé barvy, někdy i nastavením clony a v některých případech by mohlo vadit i pevné ohnisko. To je nastaveno tak, aby kamera co nejlépe zabírala uživatele sedícího před počítačem a blízké pozadí za ním, což je pochopitelné. Pokud se ale budeme snažit pořídit blízké záběry (text, apod.) nebo naopak vzdálenou scenérii, bude obraz rozmazaný více než obvykle.

Připravme se také na to, že nejlepších výsledků dosáhneme při nastavení rozlišení videa do 640 x 360. U vyšších rozlišení se již projeví nižší obnovovací frekvence nezávisle na tom, jak dobře je zabíraná scéna osvětlena. V tom se Microsoft LifeCam HD-3000 shoduje s integrovanými webkamerami v noteboocích, ovšem přeci jen bych rád podotknul, že celkově podává lepší výsledky než většina z nich.


Kvalitní a pěkné zpracování
Pohled lze nastavovat pouze horizontálně
Video v 720p
Pevné ohnisko
Ikona Odkaz na databázi
Vyvážení bílé
Cena v době testování: cca 520 Kč s DPH, záruka 3 roky


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Microsoft LifeCam HD-3000 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení kamery Microsoft LifeCam HD-3000 děkujeme firmě Microsoft





Vývoj ceny testovaného produktu: