reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft LifeCam Studio: Full HD v hliníku

31.1.2011, Jan Vítek, recenze
Microsoft LifeCam Studio: Full HD v hliníku
Na začátku tohoto roku Microsoft ohlásil příchod své první webkamery poskytující rozlišení Full HD, tedy 1080p a zde ji máme. LifeCam Studio slibuje kromě vysokého rozlišení také kvalitní zpracování, automatické ostření a technologie pro vylepšení obrazu.
Webkamera Microsoft LifeCam Studio je momentálně nejpokročilejším typem, který Microsoft může nabídnout. Kamera je uzavřena do kvalitního a pevného hliníkového těla s povedeným designem a usazena na dobře zpracovaném ohebném podstavci, který ji dovolí usadit na monitor, desku stolu a nově ji můžeme též přišroubovat na stativ. Užitečným vylepšením také je, že USB kabel již nevchází do samotné kamery, ale do podstavce, což nám její nasměrování rozhodně ulehčí.



Software se od předchozí verze LifeCam Cinema v podstatě nezměnil. K ClearFrame zde přibyla ale funkce TrueColor, která dokáže vylepšit obraz, aby svými barvami lépe odpovídal realitě. Software bohužel umožňuje v rozlišení Full HD pořizovat pouze fotografie, zachytávat video nikoli (to lze pouze v nižším rozlišení 720p; pro záznam videa ve Full HD rozlišení 1080p je třeba použít jiný komerční software), takže v tomto se nová verze Studio od starší Cinema až tak moc neliší. Na dnešní videokomunikaci přes Internet to ale bezpochyby stačí.

Kvalita obrazu je na webkameru velmi dobrá a i když je kresba dle očekávání viditelně roztřesena, barevné podání a schopnosti automatického ostření či nastavování clony nám zajistí pěkný obraz, s nímž musíme být spokojeni. Nějaké ty nedokonalosti se také mohou zakrýt při snížení rozlišení, jehož plné nastavení však můžeme využít třeba pro rychlé nouzové "ofocení" nějakých materiálů, které potřebujeme poslat přátelům. Navíc je LifeCam Studio schopná velmi dobře pracovat i v nízkém osvětlení, kdy ale pochopitelně musíme počítat se zvýšeným šumem v obrazu, nižší snímkovací frekvencí a pomalejším ostřením.

Vylepšené fyzické zpracování
Software nepodporuje záznam videa do Full HD
Dobrá kvalita obrazu
Stejné nastavení rozlišení pro foto i video
Slušné výsledky i za šera
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1 700 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Microsoft LifeCam Studio poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení kamery Microsoft LifeCam Studio děkujeme firmě Microsoft






Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama