Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
31.1.2011, Jan Vítek, recenze
Na začátku tohoto roku Microsoft ohlásil příchod své první webkamery poskytující rozlišení Full HD, tedy 1080p a zde ji máme. LifeCam Studio slibuje kromě vysokého rozlišení také kvalitní zpracování, automatické ostření a technologie pro vylepšení obrazu.
dj.kure (86) | 1.2.201112:46
... v druhém případě kamera ostřila na zadek kocoura ... zoofilní kamera :D ...
Kamera se mi celkem líbí, ale nelíbí se mi marketing Microsoftu ­(nejen­) s tím, že označí kameru jako Full HD, přitom ve své funkci kamery Full HD není, pouze při fotografování.
Odpovědět0  0
GrandeP | 1.2.201114:23
Kamera 1080p video podporuje ­- stačí mít vhodný SW. Dodávaný SW však podporuje pouze 720p, což asi autora recenze zmátlo. :)
Odpovědět0  0
jiri.filip (1) | 16.5.201422:02
Ahoj,

který SW lze konkrétně použít, aby tato kamera pracovala s rozlišením 1080p?

Předem díky za tip.
Odpovědět0  0
Mates0077 | 1.2.20117:43
Jaká je kvalita videohovorů, např. v Skype? Umí skype přepnout hovor do HQ?
Co srovnání s podobnými kamerami ­- FV TouchCam N1 nebo Logitech C910?

Předpokládám, že webkamerky se používají hlavně pro videohovory, testy fotek a nahrávání videa mi přijdou jako druhořadé ­- kdo dnes nemá kvalitnější foťák, nebo bude nahrávat video na kameru s 1,8m šňůrou...
Odpovědět0  0
Hwn | 21.12.201111:52
Já ji například plánuji použít jako záznamové zařízení, které ovládám na dálku ­(mobilem­). Potřebuji na požádání dodat co nejkvalitnější snímek. Krom logitechu není jiná taková kamera... a kvalitnější foťák mi v tom nepomůže a hlavně za tu cenu ne.
Odpovědět0  0
NuClear235 | 31.1.201110:36
Chci se zeptat jestli je konečně možné s touto kamerou aktivovat převrácení obrazu v horizontální rovině ?
Mirror ­/ Horizontal Flip....
Mám HD­-5000 a tam to není možné zvolit.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 31.1.201110:41
Tyhle funkce jsem v obslužné aplikaci od MS nenašel.
Odpovědět0  0
NuClear (2) | 31.1.201110:45
To je ostuda. Má to každá čína a MS nic.
Odpovědět0  0
potrus (39) | 31.1.20119:40
A kde je ono vytížení CPU, jež je zmiňováno v otázce v úvpdu článku? Jinak spokojenost. Sice M$ moc nemusím, ale je fakt, že železo mají téměř vždy výborné. Docela o téhle kameře začínám uvažovat.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 31.1.20119:54
To záleželo na rozlišení, v tom použitelném pro komunikaci přes net ­(VGA­) to bylo na Core 2 Duo 2,16 GHz zanedbatelné, při HD už to stouplo na cca 30 procent jednoho jádra i víc. Při záznamu videa v 720p už byl procesor vytížený úplně.
Odpovědět0  0
potrus (39) | 31.1.201110:53
Díky. Myslím že podobné výsledky se daly čekat. Ale přece jen je dobré to uvést.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.