reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Remote Keyboard for Windows XP MCE 1.0

8.11.2006, Jan Vítek, recenze
Microsoft Remote Keyboard for Windows XP MCE 1.0
V dnešním článku se podíváme na bezdrátovou multimediální klávesnici od hardwarové divize společnosti Microsoft, Remote Keyboard for Windows XP Media Center Edition 1.0, jež byla přímo stvořena na míru nástavbě Windows XP, kterou má v názvu. Lze tedy od ní čekat stoprocentní kompatibilitu a vůbec snadné a intuitivní používání.
Klávesnice Microsoft Remote Keyboard for Windows XP Media Center Edition 1.0 je určena a přímo uzpůsobena pro dálkové ovládání HTPC. Zde si musíte dát pozor, abyste si společně s klávesnicí objednali i eHome IR Transceiver, neboli infračervený přijímač, jenž se ke klávesnici standardně nedodává. Dostanete jej však společně s dálkovým ovladačem. Na Remote Keyboard se mi líbilo především rozložení speciálních kláves pro MCE, které zde mají prioritu. Klávesnici lze pohodlně uchopit oběma rukama za volné okraje a poté palci ovládat multimediální tlačítka, jež jsou navíc příhodně podsvícena oranžovou barvou.



Nevýhodou této klávesnice, na kterou si stěžují i ostatní uživatelé, je špatně provedené ovládání kurzoru pomocí obdoby trackpointu, nazvaného příhodně jako Pointer. Tento knoflíkový ovladač kurzorem buď pohybuje příliš pomalu, nebo příliš rychle. Nanejvýš vhodné tedy je vzít si na pomoc i klasickou bezdrátovou myš, avšak po většinu času používání HTPC ji samozřejmě nevyužijete.




Microsoft Remote Keyboard for Windows XP Media Center Edition 1.0
Množství multimediálních tlačítek + jejich rozložení
IR přijímač není součástí balení klávesnice
Kvalitní podsvícení MM tlačítek
Špatně provedený a nepřesný Pointer
Dokáže se naučit příkazy jiných IR ovladačů
Ikona Odkaz na databázi
Orientační prodejní cena viz graf níže

Stále aktuální cena v českých obchodech

Graf ceny produktu Microsoft Remote poskytuje server Heureka.cz


Za zapůjčení klávesnice děkujeme firmě BGS LEVI


reklama