reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MS Comfort Mouse 6000: BlueTrack do kanceláře

25.3.2011, Jan Vítek, recenze
MS Comfort Mouse 6000: BlueTrack do kanceláře
Dnes si vyzkoušíme myš pro běžné uživatele, kteří se ale nespokojí jen tak s něčím. Půjde o myš k desktopovému počítači Microsoft Comfort Mouse 6000, která nabídne velké tělo pro praváky, tlačítka navíc a senzor BlueTrack pro lepší snímání povrchu.
Kapitoly článku:

Zkušenosti z provozu


Díky své velikosti je Microsoft Comfort Mouse 6000 určena především pro uživatele - dlouhoprsťáky, čemuž odpovídá také umístění bočních tlačítek. Instalace a nastavení je dílem okamžiku, takže ji můžeme ihned po vybalení začít používat. Tvar jejího těla dobře padne do pravé ruky, jejíž celou dlaň vyplní, takže je nutné pohybovat celou rukou a dost dobře nejde si s ní jen tak pohrávat mezi prsty.

S tlačítky můžeme být spokojeni. Ta hlavní kladou adekvátní odpor při stisku, což zde dokonce platí i pro kolečko, které se nepotýká s přílišnou tuhostí. Není sice vroubkované, ale krokování je jemné, takže nehrozí prokluzování v prstech. Aretace kolečka do jednotlivých poloh je přesto výrazné, takže ani ke kolečku nemohu dodat nic negativního. A nakonec tu jsou boční tlačítka s hlubokým stiskem, u nichž je jediný problém, a sice umístění. Pokud máte krátké prsty, tak asi nebudete moci na to vzdálené snadno dosáhnout, což nepřispěje k dobrému komfortu.

Dvojice spodních teflonů zajistí lehké klouzání i po dřevěné desce stolu a pokud snad použijete podložku, jako třeba my naši redakční CM Storm Weapon of Choice M4 SSK, bude po ní lítat jak namazaný blesk. Microsoft hovoří také o tom, že myška umí díky technologii BlueTrack pracovat na "prakticky jakémkoliv povrchu", ovšem to musíme brát s rezervou a vyloučit vysoce lesklé materiály. Nedokáže pracovat třeba na broušeném kovu, bílém povrchu talíře, skle či zrcadle. Ovšem třeba zrcadlově lesklý, ale černý kov a plastový obal od CD jí nečiní problémy a o dřevěném stolu, povlečené posteli či koberci ani nemluvě. Snímání zde tedy odpovídá ostatním myším firmy Microsoft s BlueTrack.


v CM Storm Test Utility byla průměrná dotazovací frekvence kolem 120 Hz

A nakonec k odezvě, již jsme testovali pomocí Mouse Rate Checker a CM Storm Test Utility. Ta se dle očekávání pohybovala kolem 125 Hz jako u jiných kancelářských myší, takže zde není co dodat.


Závěrečné hodnocení


Kancelářská myš Microsoft Comfort Mouse 6000 je dobře zpracovaný model určený pro desktopové sestavy. Nabízí lehké, ale přesto pevné tělo složené z tmavých plastů a změkčeného materiálu na bocích pro lepší uchopení. Jednotlivé části by mohly o trošku lépe lícovat, ale to jsem trošku hnidopišský.


- klikněte pro zvětšení -

Její čtyři tlačítka a kolečko se používají velmi dobře a u samotného kolečka se dočkáme také lehkého stisku, díky němuž na ně nebudeme muset používat takovou sílu jako u řady jiných myší. Boční tlačítka jsou však umístěna možná až příliš vepředu, takže je osoby s kratšími prsty nebudou asi zrovna chválit. Ovšem konec konců jde o velkou myš, čemuž odpovídá i rozložení tlačítek.

Senzor BlueTrack odvádí dobrou práci, respektive funguje tak, jak by měl, díky dlouhým teflonům myš dobře klouže i po holém stole a "utrhnout" kurzor není vůbec snadné. U kancelářské myši si nemůžeme přát nic víc, snad jen možnosti nastavení, které nám v tomto případě poskytne IntelliPoint.

Pevné tělo
Pouze pro praváky
Kvalitní tlačítka a kolečko
Spíše pro uživatele s dlouhými prsty
Dobrý snímač
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 600 Kč s DPH, záruka 3 roky


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Microsoft Comfort Mouse 6000 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení myši Comfort Mouse 6000 děkujeme společnosti Microsoft




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama