reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.3.2010, Jan Vítek, recenze
Pro dnešek jsme připravili recenzi jedné horké novinky, a sice herní klávesnice Microsoft SideWinder X4, která je dle oficiálních informací připravena na vypuštění v březnu, tedy co nevidět. Uvidíme tedy, čím se tento model může a nemůže pochlubit.
doktor pc | 7.7.201020:13
Prosím vás mohl by mi někdo poradit co a jak s těmi makry? Zkoušel jsem něco nahrát ale nevím jak je zpracovat a přehrát. Potřeboval bych nějaký návod. Mám takovou klávesnici ­­(herní ­­)co takovou věcí disponují poprvé. moc děkuji Doktor pc.
Odpovědět0  0
MilosC | 2.3.201012:38
Mně zas vadí úzký Levý Shift, zúžený proto, že nějaký génius v evropské normalizační komisi nebo kde vsunul zbytečnou klávesu mezi ­"Z­" a levý Shift. Píšu všema deseti a neustále se mi stává, že levým malíčkem stisknu tuto zbytečnou klávesu místo levého Shiftu. Jinak tato klávesnice vypadá parádně, i pro mne, notorického nehráče.
Odpovědět0  0
MilosC | 3.3.20100:11
Zapomněl jsem dodat, že tato klávesnice ­(Sidewinder­) úzký levý Shift naštěstí NEMÁ. Psal jsem mezitím firmě MS a byl jsem ujištěn, že široký levý Shift zůstává i u verze CZ.
Odpovědět0  0
dzandra (17) | 1.3.20108:56
Je to škoda, ale jestli bude možnost si koupit klávesnici s českými znaky za doplatek asi ´do ní půjdu. Prtože zboard mě nějak zklamal
Odpovědět0  0
OndřejK | 1.3.20109:37
České znaky na klávesnici z maloobchodní sítě jsou. Toto je pouze vzorek pro testovací účely. Takže se nemusíš obávat :)
Odpovědět0  0
DeathMaster (4) | 1.3.201013:30
juchů... dlouho jsem čekal na dobrou klávesnici s posvícením a když má jako bonus možost zmáčknout většinu kláves naráz, je to pro mě jasná volba. Jenom jsem se lekl u této diskuze toho, že by byla bez diakritiky.
BTW: proč je to s těma klávesama napadlo až teď?
Odpovědět0  0
zdenek.vales (4) | 1.3.20108:27
Měl bych návrh na čtenářskou anketu: Komu více vyhovuje jednořádkový, zato však dlouhý ENTER, a komu dvouřádkový, byť někdy dole useknutý. Tu jednořádkovost vždycky komentujete jako nevýhodu. Nevím jak kdo, ale já jsem se nikdy nepokoušel mačkat ENTER v oblasti jeho horního řádku. Myslím, že na většině klávesnic to vzhledem k mechanickému provedení ani moc nejde. A taky si myslím, že lepší jednořádkový ENTER, než krátký BACKSPACE ­(nebo shift­). Ty náhodné stisky přehlásek a apostrofů jsou velice nepříjemné, zejména proto, že se projeví až při opakovaném stisku ­(tzn. čas na odhalení a nápravu chyby je delší než u jiných znaků­).
Každopádně jsem rád, že se konečně začíná prosazovat dle mého rozumný trend ­(dlouý ENTER, BS, SHIFT­). Mají je tuším všechny vámi testované klávesnice v poslední době.
Odpovědět1  0
Juras (59) | 1.3.20109:58
U mě je to přesně naopak. Nechápu proč někomu vadí krátký Backspace a na druhou stranu mě štve jednořádkový Enter, protože mačkám oblast horního řádku. Ale každý trávil různou dobu u různých klávesnic a z toho plynoucí zvyk ­- což je železná košile :)
Odpovědět0  0
Marcus Anton | 1.3.201017:50
Ono to skôr bude tým, že testované klávesnice sú ešte bez lokálnej customizacie = US verzie. Osobne ich preferujem. Na náš trh sa naneštastie dovážajú len klávesnice s ­"L­" enterom.

Len pre info, naše ­(SK­-CZ­) klávesnice sú de­-facto nemecké plus extra popisky.

A hlavným rozdielom pre mňa nie je tvar enteru, ale lokácia a tvar praveho shiftu, ­\ a podobne, ktoré sú na opačnej strane klávesnice...
Odpovědět0  0
NRX | 2.3.20108:06
Ja osobne by som Enter u hernej klávesnici neriešil. Neviem ako Vám, ale mne počas hrania je nejaký Enter ukradnutý, lebo sa moc nepoužíva.

Pokiaľ potrebujete veľa písať a veľký Enter, tak asi treba hľadať medzi iným typmi.
Odpovědět0  0
petnek (4) | 2.3.201017:19
Taky jednořádkový Enter neřeším, na nynější klávesnici ho mám a nijak si nestěžuji.
Odpovědět0  0
milki | 18.3.201011:08
enter ani nie je problem u hernej klavesnice.
Problem je co s klavesou ­"\­", ked jej miesto zaberie horna cast enteru
to sa riesi presunom ku lavemu shiftu a z pekneho dlheho shiftu ­(ktory pri hrani stalcam pravidelne­) s stane maly zaprdok

no a dlhy backspace je asi vec zvyku
ja osobne som zastanca US verzii a je velka skoda, ze je dos probelm sa ku nim v tychto koncinach dostat. Napriklad uvediem priklad:

Isiel kupit US verziu Logitech G15
Pridem na predajnu, pytam sa ci je to ozaj US tak ako ma byt: samozrejme, ze je.
Pridem na vydajnu, na krabici obrazok krasnej US verzie G15. Otvorim to rovno tam a co nevidim? ZRADA!
Obycajna CZ lokalizacia bez pridanych popiskov. ­(enter vysoky, backspace kratky, lavy shift skoro neviditelny­)
Tak som im to tam nechal :)
Odpovědět0  0
MilosC | 18.3.201012:28
Já jsem sehnal US klávesnici zn. Dell na Aukru, stála i s poštou asi 250 Kč. Spokojenost, ale já nejsem hráč. Je to ta elementární černá klávesnice s uzounkými okraji, kvůli úspoře místa na pracovním stole. Mám dojem, že ten dealer prodává i britskou verzi.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.