reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MS Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 - na práci i zábavu

6.2.2007, Michal Učeň, recenze
MS Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 - na práci i zábavu
Nedávno jsme recenzovali laserovou novinku do kanceláře od Microsoftu a v testu dopadla velmi dobře. Co když se ale vydáte na cesty? Pak vám jistě poslouží druhá myška z řady 8000, která je určena k notebookům a nabízí chytře řešené ovládání prezentací s integrovaným laserovým ukazovátkem. Na své si přijdou i milovníci pohodlí při sledování filmů nebo poslechu hudby. V kombinaci s bezdrátovou technologií Bluetooth už takřka nebudete muset vstávat z křesla, nebo nosit speciální ovladače na přednášky.
Design myši i zpracování je velmi povedené. Když nebereme v úvahu velikost myši, která je velmi malá a nemusí vyhovovat všem, tvarově mě velmi překvapila. Na fotkách vypadá relativně velká, ve skutečnosti je opravdu malinká a musíte ji držet spíše prsty než dlaní. Zvoleným materiálem je pevný plast, který díky čtyřem odstínům šedé dotváří unikátní design. K lepšímu uchycení prsty napomáhají boční gumové gripy.



Dvě hlavní tlačítka začínají hodně vzadu, jejich stisk je ale vynikající a jistý i přesto, že není slyšet žádný potvrzující zvuk mikrospínačů. Po jejich stranách jsou dvě sekundární tlačítka, která určitě využijete na doplňující funkce. Jedno z nich však pro vás pravděpodobně bude špatně dostupné. Pětisměrné kolečko se pohybuje absolutně volně, jeho odpor je odpovídající a opět sice chybí zvukový doprovod. Na jistotě a přesnosti to však neubírá. Za kolečkem je ještě přepínací tlačítko prezentačního a klasickému módu. V čele myšky najdete otvor s laserovým ukazovátkem, které aktivujete tlačítkem ze spodní strany myši.



Zadní strana je velmi zkosená ve směru pod myš. Nad značkou Microsoftu je za nespecifikovatelným znakem schováno tlačítko pro uvolnění západky krytu baterií.



Boční profil velmi pěkně zobrazuje skutečný tvar myšky a jakoby zasunutí zadní části pod myš. Má to v primárně velký vliv na hmotnost a rozměry myšky, které ubyl kousek ze zadní části. Jako zápor však můžeme považovat horší uchycení, protože není kam položit dlaň ruky. U notebookové myšky jsme však malé rozměry očekávali, a tak je tento design spíše pozitivní.




Obě strany jsou úplně symetrické, z čehož budou mít radost hlavně leváci.




Z pohledu shora je tvar myšky jednoduchý trošku "hranatější" ovál, ostřejší rysy jednotlivých částí a vhodné odstíny dělají tvar velmi atraktivní a zajímavý.



Tlačítka na hranách jsou docela dlouhá, takže vyhoví různým velikostem ruky.



Spodní strana je trochu zajímavější, funkce tlačítek si popíšeme ale až v další kapitole. Myška jezdí po čtyřech oválných teflonech, které jsou rovnoměrně rozmístěny v každém z rohů. Laserový snímač je tentokrát velmi nenápadný a neoznačený, vedle něj máme tlačítka na zapnutí myšky, reset připojení Bluetooth a také signalizační dioda stavu baterie. Tlačítek pro ovládání prezentací a multimédií je celkem šest.

reklama