reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: MSI 875P Neo-PFISR: revize 2
17.5.2004, Martin Štěpánek, recenze
V červnu minulého roku jsme si jako horkou novinku představili tuto základní desku od firmy MSI. Ale ještě než se na trhu objeví nový nástupce určený pro LGA 775, MSI připravilo novou revizi, která vylepšuje již tak dobrý základ a přidává několik změn.
Eagleclaw | 23.5.20040:46
Jaké jsou rozdíly mezi verzemi PFISR ­(rev. 2­) a FISR ­(rev. 2­)?

Popř. kde se dá sehnat v Praze FISR ­(rev. 2­)? děkuji
Odpovědět0  0
slojmo (3) | 20.5.20048:50
Radic Promise odtial vybrali, pretoze fungoval nekorektne. Napriklad pri kombinacii SATA a PATA diskov po kazdom restarte treba vzliezt do BIOSu a konfigurovat BootDevices. Pre sturalov: Ano, bol tam najnovsi BIOS.To je len jedna zo zavad tohoto shitu, ktory sa niekto odvazi nazvat MB. Nefungujuce IEE1394, a hlavne nieco s cim som sa uz nestretol aspon 5 rokov ­- na polovici tychto dosiek odchadza zalozna bateria a resetuje CMOS. Vzdy ked vytiahnem PC z elektristickeho prudu musim konfigurovat nanovo. A oni vydaju rev.2. Na smiech. Mozno som trosku jedovaty, ale kto by nebol po 4. ­(!!!­) vymene MB. Teraz mam ASUS. Je to delo. Vyssi vykon, komfort, stabilita. Sice o 1.000 drahsi ale kopem na to, aspon to funguje. nema sice blikajuci ventilator na chladici chipovej sady ­(tak to by som rad stretol toho vola co to v MSI vymyslel­), ale funguje a to je pre mna podstatne. Dufam, ze raz bude MSI tam kde pred 3­-4 rokmi, ale mometalne by som si od nich MB nekupil ani za 5Sk a aj keby bol pozlateny.
Odpovědět0  0
EmilPV (2) | 24.5.20047:49
Nono.Byl jsi velmi jedovaty a vypadas jako jednoznacny nepritel MSI,který já neobhajuji, ale kamarád od nich má jiný model s P4­-kou a je moc spokojený. Proto,že máš špatné zkušenosti s MSI,to ještě neznamená,že neumějí dělat kvalitní desky a že je nedělají. Já bych si zase nekoupil onen Asus,poté co jsem na více fórech četl o problémech s některými deskami. Ale i řada dalších výrobců vydala problematické série desek,které se jim vracejí. Už jsem psal jinde,že i mistr tesař se ­"utne­" a Asus nevyjímaje. Viz. např. kombinace Asus KT600 + Asus Radeon 9600 XT. To u Gigabytu to zvládli na 100% a tahle kombinace jim jede naplno bez problému.
Někde jsi psal o tom,jak měníš MSI za Asus a o tebou naměřených výsledcích ve prospěch Asusu. Všichni ví,že pro porovnávání,musíš uvést konfiguraci,parametry a nastavení BIOSu. Takže jinak je to o ničem.
Asi máš ­"štěstí­" na chybnou sérii desek od MSI. Je jedno jestli ji vyměníš za tebou vychvalovaný Asus nebo za jinou značku. Klidně si mysli,že Asus je ­"dělo­" ­(jak tvrdíš­). Výkon desky je dán chipsetem a vyladěním BIOSu atd.,ne nápisem Asus někde v rohu. Za pár měsíců ­(ale asi už teď­) se objevují další desky,které to tvoje ­"dělo­" překonávají. Ale o tom to je.
Klidne si kupuj dal nejdrazsi desky,treba se budes nadale radovat z ­"pridane hodnoty­" desek Asus,kterou nikdo jinak moc nepotrebuje a neocenuje.Pokud deska nejede jak má,tak se vyreklamuje a neháže se na ni hnůj.
Čau

Odpovědět0  0
skinnerus | 28.5.200411:54
Plne souhlasim s timto nazorem. Osobne jsem postavil 5 kompu na MSI deskach ­(ruznych­) a krom hned te prvni, kde hned po zapojeni neslapal zvukovy chip jedou vsechny jako vztekly... Kolega kupoval k nim do firmy a sobe domu minimalne 4 kusy primo teto zakladni desky a mohu potvrdit, ze vsechny taky jedou bez potizi... Jinak co se tyce ASUSu, mam ji v praci a rad bych neco jinyho, co bude dobre chodit... A to mam druhy kus... A k PATA­/SATA, doma mam na MSI 3 PATA disky a 1 SATA disk a nejak jsem si nepovsiml, ze bych po rebootu musel konfigurovat boot device... No, a posledni vec. Chtel bych se jednou naucit posuzovat sluzby zakladni desky podle funkce prilozene baterie ­(mimochodem, ktera je third party, ze...)
Odpovědět0  0
[aMd]Mica | 19.5.200410:13
clanok je podla mna v pohode, ale musim povedat, ze tych hlavnych rozdielov ako otocenie patice pre CPU je tam daleko viac. nova verzia sice ma lepsiu zvukovu vybavu avsak absencia radica Promise je do oci bijuca. takze zatialco na povodnu verziu islo pripojit sucasne az 6 ATA zariadeni a 4 SATA, verzia s PCB 2.0 moze pripojit ­"iba­" 4 ATA a 2 SATA zariadenia. rovnako moznosti ohladne RAID boli pri starsej verzii bohatsie ­(umoznuje RAID 0 vdaka 2 SATA diskom cez ICH5R a navyse este dalsi RAID 0 ­(ale az so 4 HDD­) RAID 1 ­(2 HDD­) a tiez RAID 0+1 ­(4 HDD­) prostredictvom spominaneho Promise radica­). co ma verzia 2.0 pravdepodobne lepsie je zase napatovy regulator ­(4­-fazovy­) oproti povodnemu 3­-fazovemu ­(i ked ten bol zas standardne vybaveny pasivmi­). podla mna ide PCB 2.0 len s dobou a teda pridava veci ktore sa medzicasom zlepsili ­(viackanalovy zvuk, komunikacny port­) avsak v porovnani s povodnym layoutom PCB ide o osekanu verziu pre zakaznikov, ktori nepotrebuju pripojit vela zaznamovych zariadeni ­(HDD, CD­/DVD, ZIP a pod.­) cenovo by preto mohla byt nova doska vyhodnejsia. btw Prescott pre socket 478 podporuje aj povodna verzia.
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 19.5.200412:46
Novy zvukovy cip tam zminuji. Jinak rozdil ve vybave je dan verzi. Na trhu by brzo mela byt i verze, ktera bude mit SATA stejne jako u verze 1.0
Odpovědět0  0
skinnerus | 28.5.200411:41
Chlapi, ale s temi SATA radici ­(Promise a ICH5­) mluvite preci o dvou ruznych verzich desky ­(a to nemyslim revizi 1.0 a 2.0­), a to sice FISR a FIS2R.... I ve verzi 1.0 byla verze s jednim a se dvema SATA radici... Jen me zamrzelo, ze opravdu rychle stahli verzi FIS2R z prodeje a nestacil jsem ji koupit... Ale na druhou stranu z vlastni zkusenosti mohu rict, ze s touhle deskou se vcelku bez potizi da provozovat i ­"maly domaci­" server... :­-­)­)­) A vcelku to staci ­(to mnozstvi pripojitelnych zarizeni na IDE a SATA...)
Odpovědět0  0
[aMd]Mica | 28.5.200416:12
mne je to jasne, ze ide o dve verzie daneho modelu. orientujem sa vzdy podla oficialnych stranok vyrobcu ­(a nie roznych jazykovych mutacii daneho webu­). tam maju povodny model 875P Neo ­(s PCB 1.0­) vo dvoch verziach Neo­-LSR a Neo­-FIS2R. novy model s PCB 2.0 je 875P Neo­-FISR. zatial tam nemaju druhu verziu tejto dosky. inak ja mam doma 875P Neo­-FIS2R a musim povedat, ze lepsie vybavenu dosku som zatial nemal k dispozicii a ani som nevidel. dokazom toho je aj skutocnost, ze napriek vysokej cene ­(i ked vzhladom na vybavu primerana­) je uz vypredana a MSI dodava nove verzie s ­"mensou­" vybavou. ja mam ten nadupany model 875P Neo­-FIS2R a zatial bez problemov i ked RAID 0+1 som zatial neskusal na nej, takze neviem ci je tam skutocne nejaky zadrhel. prevadzkujem na ICH5R RAID 0 ­(2x SATA Hitachi 160GB, na stranke vyrobcu je poznamka, ze doska podporuje disky do velkosti 160GB ale mozno v case vydania tejto info vacsie disky ani neboli a ta informacia je zastarala, to by chcelo otestovat­).
Odpovědět0  0
Bob328 (2) | 19.5.20047:46
Desku MSI 875P mám asi 8 měsíců. Překousl jsem blikající aktivní chladič chipsetu, ale vadí mi, že je tento chladič stále hlučnější. Reklamace nepomohla, promazali, vyčistili a hrčí si dál... Pane Bože, dej nám pasív !!
Odpovědět0  0
[aMd]Mica | 19.5.200410:18
a co ti brani tam hodit nejaky pasiv? napr. Zalman ma celkom dobre. mozno bude stacit ked len povodny fan odpojis a ten pasiv tam ponechas. napokon otacky CPU fan aj northbridge fan sa daju softverovo regulovat priamo v MSI Core Center :)
Odpovědět0  0
Bob328 (2) | 19.5.200411:09
nebrání mi v podstatě nic, Zalman stojí cca 600,­- Kč ­-, pak vyvrtáš dvě dírky do základovky kvůli uchycení ­(má systém šroubků­) a je to :­) Pat a Mat by měli radost. Předpokládám, že původní hučící hrůzu sundáš bez vytržení chipsetu... Opravdu mi nebrání nic ale tak nějak se mi nechce, původní heatsink je oproti ostatním pasívům poloviční. Šilhám teď po Asusu nebo MSi 865 PE, tam stačí pasív...
Odpovědět0  0
[aMd]Mica | 19.5.200414:34
ten pasiv ktory mas na mysli, konkretne Zalman ZM­-NB47J stoji 198 Sk ­(www.tntrade.sk­) s DPH potom 236 Sk. a urcite sa da kupit aj lacnejsie v CR. to neni ani polovicna cena co pises ty. tento kusok konkretne vyzaduje prichytenie pomocou srobov ale ked ho tam nalepis dobrou teplovodivou lepiacou paskou bude sluzit rovnako. mimoto ked sa ti nedari najst vhodnu lepiacu zlozku predava Zalman aj model, ktory sa bud srobuje alebo lepi a je prilozene aj lepidlo ­(ZM­-NB32J­). treba len pohladat. alebo skus ponuku inej firmy napr. ThermalTake. pokial netaktujes bude mozno stacit aj povodny pasiv, treba odskusat, potom budes mudrejsi. alebo cakas len na hotove riesenia?
Odpovědět0  0
pepazdepa | 17.5.200414:44
Takové články, zdají se mi, být o ničem. Už takhle je zde nových článků jako šafránu. A když už tak to stojí za prd.
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 17.5.200415:26
No vidite, a ja kdyz se podivam na hlavni stranku tak vidim kazdy den jeden clanek! Verim, ze ne kazdemu se vsechno zde libi, ale co treba clanek o FB­-DIMM a podobne? Co treba o ATX zdrojich? To jsou clanky ktere jinde nenajdete. Nebo treba technologie R420? A jestli stoji za prd, tak si rad prectu vas clanek, ktery tyto bude prevysovat. Hough.

PS: zitra zde bude dalsi clanek ­- jak vy rikate ­"na prd­" ­- Sapphire Radeon X800Pro.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.