reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.1.2007, Josef Brož, recenze
Společnost MSI rozšířila svou nabídku o nový exklusivní model MSI M677X Crystal Collection. Notebook MSI není jen zajímavou designovou hříčkou. Mimo křišťálů od šperkařství Swarovski nabízí i vyvážený výkon dvoujádrového Turionu a grafické karty GeForce Go 7600.
Matessssssssss | 22.1.20093:46
Ty jo dneskameto hodilo to same stim ACPI IRQ Holder
Odpovědět0  0
MadMike_cz (1) | 22.1.200913:56
předpokládám že´máš visty že ? mě to dělalo taky .. ale pak sem to zkusil reinstalnout a dobrý .. další problém kdy se to vyskytuje je nějaká aktualizace. ale od tý doby co mám k tom SP1 tak to nedělá ..
Odpovědět0  0
miroslav cerny | 23.3.200822:03
dobrý den moc tomu nerozumím . Mám visty 32bit Ultimate, občas mě to zahlásí instalace nového zařízení ovšem nic nenajde žádný drivery ani online. hledátodrivery pro ­" ACPI IRQ Holder ­". nemám potuchy co to je . také když spustím program mikro torrent a stahuju nějaký soubor tak 20 minut tak to prostě spadne do takového režimu modré obrazovky. prostě asi zřejmě chyba disku. nic jiného mě nenapadá. Nenapadá vás nějaká rada jak vyřešit tento problém ? díky moc
Odpovědět0  0
lammak (1) | 14.8.200716:44
Dobrý den, je možné si rozšířit paměť, abych nepřišel o zaruku?
Odpovědět0  0
HungoSS | 9.8.200722:33
nevite proc mi tenhlenotebook mocdlho spusti ? tam kdyzzapn win ada ze vitejte tak tam mi to stoji asi 20s a pak ve wine jenom pozadi a zadna lista ani nic a asi 2 minuty
Odpovědět0  0
Michalic | 12.8.200711:35
Toto robia aj ine pocitace s WinXP. Zdruzuje to spustanie procesov, ktore su nastavene na manual a pri starte sa spustaju. To su tie co maju ­"Startup Type­"=manual a ­"Status­"=started. Prehod to na automatic a malo by sa to zrychlit.
Odpovědět0  0
Hungoss | 2.8.20070:33
No ja si tenhle notebook planuju tenhle tyden koupit. Mam jen 25000 sk takze tenhle mi zan vyde a je celkem fajn...ma dobrej procak a i dobrou grafku..akurat ta baterie ze vydrzi asi 168 min a jeste ten lak co se podoba klaviru....ale jinak je pohode..ja ho chci hlavne mit doma..jen obcas snim nekde jit atd... Podle vas je dobrej ? Na mim miste by ste ho brali za tu cenu ?
Odpovědět0  0
wrah (108) | 2.8.20071:12
Podobá se klavíru a výdrž malá.. Snad jediná rada: Nehraj na tom symfonie....
Odpovědět0  0
OveckA | 24.4.200711:30
Tak nevím :­) buď mi dali opravdu špatnou baterku nebo nevím, jak jste mohli dosáhnout v testu výdrže 2 hodiny 47 minut :­)­)
zakoupil jsem tento notebook ještě před touto recenzí ­(neodolal sem té horké novince :o­) ­) a výdrž baterie se, po všech podtaktovacích, podvoltovacích a úsporných opatřeních, pohybuje MAXIMÁLNĚ do dvou hodin ­(spíše 1.45h­) a s vypnutým cca 2.15h . A při zátěži jistě pod 1.20h.
jinak notebook až tolik péče nepotřebuje, stačí se sním naučit zacházet. Výkon je až možná brutální na můj vkus. Stalker mi na něm nedělá moc problémy. S rychlostí převodu AVI to DVD jsem velice spokojen. Co je ale pro mě největší mínus je teplo. CPU se dokáže zahřát nad kritických 100°C, k pohotovostnímu shutdownu, celkem rychle a pokud nezajistíte větší přísun vzduchu ­(podložení přední části­) do dvaceti minut se stoprocentně vypne. Po podložení se CPU drží kolem 95°C.
Jinak notebook bych doporučil těm, kteří chtějí mít něco ECHT. Výkon a design ­(+ zpracování klávesnice­) jsou argumenty, které pro nadšence jsou rozhodující.
Nelituji koupě :)
Odpovědět0  0
Spanker | 26.1.200713:48
vlastnim NTB MSI M655x s grafikou x1600, a jednojadrovym turionem na 1,8 GHz , a novyma catalystama mam v 3dM05 +­-4100bodu. nevim jaktoze dvoujadro se skoro stejnymi parametry muze mit skoro o 500 bodu min? Nejsem jediny kdo ma takoveto vysledky.
Jinak ke kvalite MSI NTB, tak mam ho od listopadu, nic nevrze ani nepraska, ale velke minus je pro mne nekvalitni klavesnice, ktera vynechava znaky pri psani. tlacitko se musi zmacknout presne ve prostredku, jinak se nic nenapise.. A to podle mne dost zdrzuje. baterie stoji ­"za capa­", vydrz ani ne 2h. jinak celkovy vykon je rekl bych az brutalni.. :­-)
Odpovědět0  0
Festr | 10.3.200810:25
Ja ho mam od prosince 06 a pant je praskly mrte. jinak ostatni je ok. Sel na reklamaci, tak se uvidi jak to dopadne. Kdyby vratili penizky sel bych do neceho jinyho.
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 19.1.200714:35
Upravil by som jeden udaj, a sice bateriu ­- 6 clankov nikomu nic nepovie, zato vsak kapacita ­(4400mAh­) a napatie ­(10,8V­) uz ano ­- spolu je to 47,52W, co pri priemernej spotrebe NB v klude­/kancelarine tak 14W s tymto vybavenim da tych 2,5 hodiny ­(treba doratat spicky pri bootovani, rezervu a pod.­)
Clanky sa totiz mozu v tychto hodnotach lisit ­- napr. dostat aj 6clankove 37Wh baterie aj 6clankove 52Wh baterie ­(rozdiel 35%­).

Ale aspon vidno, kde sa setri. HP dava napr. 52Wh baterie k nc6320 ­(modely s GMA950­), zostavy s X1600 ­(napr. nc8430­) uz maju 68Wh bateriu...

C
Odpovědět0  0
Alireb (8) | 19.1.200712:43
Mna by este zaujimalo ci ma tento notobook podporu raid.Za tie prachy nevyzera vobec zle. Dokupit este modul 1GB ram + disk do raidu 0 a je to. :­-)
Odpovědět0  0
Bezy (66) | 19.1.200712:52
Cože? :­-­)
Jestli jsem četl dobře, tak notebook má jenom jeden slot na RAM a ten je z výroby osazen 1GB modulem, a RAID? To snad u notebooku téhle třídy nelze ani uvažovat, možná v nějakém větším kde bývá možnost dvou disků...
Odpovědět0  0
Alireb (8) | 19.1.200712:59
Ok, Len aby ta nahodou netrafilo :­-­) ved sa iba pytam, dufam, ze to prezijes :­-­) OK?
Odpovědět0  0
Bezy (66) | 19.1.200713:25
Hej bez urážky, jestli ti příde, že se do tebe navážim tak tomu tak z mý strany není :­-­)
Jen mi to nepřišlo jako otázka....
OK? :­-)
Odpovědět0  0
kajliozo | 19.1.200714:22
neviem ci to zle chapem ale v clanku je napisane ze notebook ma 2 sloty na pamate ale iba jeden je osadeny pamatou, takze pridavny pamatovy modul sa da dokupit
Odpovědět0  0
Bezy (66) | 19.1.200714:33
Mas pravdu, ale husty je ze mi to doslo az na treti cteni, omlouvam se...
Odpovědět0  0
Josef Brož (90) | 20.1.200710:44
Přesně tak, je to videt i z obrazku. Motebook obsahuje dva pametove sloty, pricemz jeden je osazen 1024 DDR2­-667 modulem. Priste zkusim obratnější formulaci :)
Odpovědět0  0
xasIRaq | 19.1.200712:24
exluzivní výrobej, jak z tržnice od vietnamců!! IBM je Lenovo, ale nechtěl bych nic jiného.
Odpovědět0  0
Josef Brož (90) | 20.1.200711:03
Vkus je pomerne subjektivni zalezitost, pokud tedy nebudeme prihlizet k obecnym normam. Zkuste však definovat ­"co je vkusne­" v oblasti designu vypocetni techniky? Kdo je tim zmiňovaným ­"arbiter elegantiarum­" ? Je to např. společnost Sony se svým Vaiem? Fujitsu se svým LIFEBOOKem? Design testovaneho MSI je urcite zajimavy, verim, ze pro mnohe uzivatele i velmi libivy. Zpovykovana matka pritelkyne z nej byla naprosto unesena. Z jejiho pohledu to byl idelani doplnek mezi brousene sklo ve vitrine a ­"bižuterii­" na jejim krku. V mem pripade vsak pretrvavaji znacne rozpaky z pohledu ­- design x praktické pouzivani. Obavam se, ze lakovana plocha displeje ­- piana ­- svuj lesk brzo zrati. Po strance hardware je notebook velmi dobry, bohužel plast je pouze plast :)
Odpovědět0  0
Bezy (66) | 19.1.20079:29
Nevím nevím, leštěný kryt od LCD a krystaly jsou zajímavým zpestřením, ale MSI je pro mě značkou kýče. Všechno musí svítit modře, utility jsou až ohavné a nepraktické. Nevím jak tento typ, ale co jsem viděl několik megabooků v provozu tak byly dost ošoupané, takže kvalitu plastů bych přirovnal k Aceru.
No jo na IBM, HP a třeba i ASUS má MSI hodně co dohánět, parametry nejsou u notebooku všechno.
Odpovědět0  0
kajliozo | 19.1.200710:58
po mojich skusenostiach by som do notebookov MSI uz nesiel. Presli mi cez ruku 3 ks M655­-x. Hoci vykonovo je to velmi vyrovnana zostava. Najvacsim kamenom urazu je chabe sasi a celkova ­"krehkost­" notebooku. Nikto predsa nekupuje notas na to aby ho mal polozeny na stoliku. Takisto vydrz baterie zhruba 1:30.Mne osobne sa po zhruba mesiaci objavili na displeji chybne pixely, zacal praskat pant a prestalo fungovat jedno USB. Obidvaja znamy maju takisto problemy s displejmi a uz sa chystaju reklamovat. Mne uz ho chvalabohu vyreklamovali a vzal som si namiesto neho inu znacku
Odpovědět0  0
snajprik (1551) | 19.1.20076:28
Velmi pekny, škoda že ho u nas nepredavaju :­( Dizajn a výkon sa mu nedaju uprieť a ešte ma aj numericku klavesnicu, čo ktomu dodať super, takto si predstavujem NB.
PS: ešte keby mal aj servis taky super :)
Odpovědět0  0
g.sus (30) | 19.1.20078:01
neviem, kde je to ­"u nas­", ale na Slovensku v predaji je
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.