reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI MEGABOOK GX700 - herní notebook

31.10.2007, Josef Brož, recenze
MSI MEGABOOK GX700 - herní notebook
Společnost MSI rozšířila svou nabídku o nový model MEGABOOK GX700. Jedná se o notebook určený především pro hráčskou komunitu. Mimo netradiční design MEGABOOK nabízí výkonnou architekturu v podobě dvoujádrového Core 2 Duo T7500, grafické karty NVIDIA GeForce 8600M GT a 2 GB paměti.
Pomineme-li cenové rozdíly, snese MSI MEGABOOK GX700 srovnání s běžným desktopem. Uživatelé z řad hráčů ocení především vysoký výkon, který nabízí dvoujádrový procesor Core 2 Duo T7500. Rovněž grafická karta NVIDIA GeForce 8600M GT poskytuje dostatečný výkon pro plynulé hraní moderních 3D her ve vysokých rozlišeních. MSI MEGABOOK GX700 je víceméně prvním notebookem, na kterém běžely Windows Vista k recenzentově naprosté spokojenosti. Za rychlou odezvou operačního systému stojí především 2 GB paměti, neobyčejně rychlý 250GB disk WD a do jisté míry i technologie Intel Robson.


MSI MEGABOOK GX700

Jako jeden z prvních je notebook GX700 vybaven HD-DVD mechanikou, která umožňuje přehrávání filmů ve vysokém rozlišení. Tomu odpovídá i přítomnost HDMI konektoru pro připojení HDTV či LCD. V kombinaci se čtyřmi integrovanými reproduktory a subwooferem lze MSI MEGABOOK GX700 použít jako "přenosné" domácí kino. Multimediální zaměření doplňuje webová kamera a integrovaná čtečka paměťových karet. Při běžné práci se MEGABOOK sice výrazněji nezahřívá, bohužel rozhodně nepatří mezi tiché přístroje.


MSI MEGABOOK GX700

Kvůli svým rozměrům a hmotnosti není MEGABOOK příliš mobilním zařízením. Daní za vysoký výkon je rovněž vysoká spotřeba a nízká výdrž na bateriích. Poněkud diskutabilní je i leštěný plastový povrch, který vyžaduje zvláštní zacházení. Multimediální notebook v nezvyklém provedení je určen pro hráče počítačových her a náročné uživatele, kteří vyžadují vysoký výkon. Model MSI GX700 je prezentován jako hi-end produkt a tomu odpovídá i cena, která je na hranici 50 000,- včetně DPH (a OS Windows Vista).


Výkon
Lesklý plast
Grafická karta
Mobilita
Výbava
Poměrně hlučný
Displej, 4.1 zvuk
3x USB port
Doporučená koncová cena: 49 900,- Kč (včetně DPH)

Za zapůjčení notebooku MSI MEGABOOK GX700 děkujeme firmě BGS LEVI Czech



---------------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------------

If we don't think about price, MSI MEGABOOK GX700 can be compared with a normal desktop computer. Computer players will like its high performance that is offered by dualcore processor Core 2 Duo T7500 and also graphics card NVIDIA GeForce 8600M GT gives us good performance for smooth gameplay even in higher resolutions. MSI MEGABOOK GX700 is more or less the first notebook where I was satisfied with Windows Vista performance, which is the job of 2 GB RAM, very fast 250GB WD HDD and to some extent also Intel Robson technology.

GX700 is also as one of the first notebooks equipped with HD-DVD drive that allows the user to play high-definition videos. There is also a HDMI connector for yout HDTV or LCD. Together with four integrated reproductors and subwoofer we can use MSI MEGABOOK GX700 as a "portable" home cinema. Multimedial equipment is represented by a webcamera and we may also use integrated fingerprint reader. During common work the notebook doesn't overheat, but it is definitely not quiet.

MSI MEGABOOK GX700 is not very portable because of its dimensions and weight. High performance is also paid with high consumption and low battery life. Also its piano surface requires special treatment. All in all, this notebook is for computer players and also users who demand high performance. It is presented as a high-end product, which is reflected by its price that is over 50,000 CZK.
reklama