reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI MEGABOOK S425 – rudá mobilita

24.5.2006, Josef Brož, recenze
MSI MEGABOOK S425 – rudá mobilita
Posledním modelem notebooků MSI je typ MEGABOOK 425 . Typický zástupce střední třídy, který se vyznačuje neobvyklým designem. Notebook je vybaven procesorem Pentium M 740J s pracovní frekvencí 1,73 GHz, dále tenkým 14,1“ displejem a mobilní verzí grafického čipu nVIDIA GeForce Go 6200.
MEGABOOK S425 je rozporuplný výrobek, který uživatele zaujme především neobvyklým designem. Vzhledem k rozměrům a nízké hmotnosti je notebook vhodný pro práci na cestách. Rozumný výkon zaručuje procesor Pentium M 740J na frekvenci 1,73 GHz. Poměrně slabých výsledků však dosahuje v multimediálních aplikacích, především díky grafické kartě nVIDIA GeForce GO 6200.

K přednostem notebooku patří ostrý 14,1“ displej s technologií glare LCD. Širokoúhlý displej je vhodný pro pohodlné sledování filmů. Diskutabilní je mobilita MEGABOOKu S425. Při průměrné kancelářské zátěži vydrží notebook pracovat sotva dvě a půl hodiny, což je na Centrino notebook poměrně slabý výsledek.


MEGABOOK S425

Jak je patrné z výše uvedených odstavců, design notebooku se nemusí líbit každému. Podle mého názoru však notebooku nechybí ani tak elegance, ale spíše dvoujádrové CPU, rychlejší 5400 otáčkový disk a především výkonnější grafická karta. Cena notebooku MEGABOOK S425 se pohybuje kolem 34 000,- Kč. Nabízí se proto přímé srovnání s Fujitsu Siemens Amilo PI 1536. Ten při stejné ceně nabízí výkonnější hardware, který MEGABOOK S425 tolik postrádá.



WiFi
Výdrž na bateriích
Kvalita širokoúhlého 14,1" displeje
Profily a power management
Nápaditý design
Ikona Odkaz na databázi
Dvouvrstvá mechanika
Ikona Odkaz na databázi
Ikona Odkaz na databáziIkona Odkaz na databázi
Orientační cena 34 000,- Kč včetně DPH, záruka 2 roky

Notebook MSI MEGABOOK S425 zapůjčila společnost LEVI International, které tímto děkujeme



reklama