Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Multifunkční laserová tiskárna

29.1.2003, Štěpán Mrázek, recenze
Multifunkční laserová tiskárna
Po dlouhé době zavítala do naší redakce opět jedna tiskárna. Tentokráte se ovšem jedná o multifunkční laserovou tiskárnu od společnosti HP, která nahrazuje jak skener tak i kopírku. Jak si povede v testech?
První co mě zaujalo na samotné tiskárně po vybalení jsou české nápisy na plastovém těle tiskárny. Z hlediska funkčnosti to sice nemá žádný podstatný vliv, ale člověk má hned lepší pocit. Navíc osobně zastávám názor, že návod a kompletní popisy všech výrobků prodávaných na našem trhu by měly být v českém jazyce.


Obr. 2 - České popisy na těle tiskárny
klikněte pro zvětšení


Možnosti připojení



Další věc na kterou jsem se soustředil je možnost připojení k osobnímu počítači. Z předchozí stránky již víte, že jsou zde k dispozici celkem dvě rozhraní. Paralelní a USB konektor. Oba konektory jsou ukryty v těle tiskárny a ven vychází pouze samotné kabely. Na první fotografii vidíte zavřenou tiskárnu a na druhé pak detail konektorů v těle tiskárny:


Obr. 3 - Konektory tiskárnu (zakryto)
klikněte pro zvětšení



Obr. 4 - Konektory tiskárny (otevřeno)
klikněte pro zvětšení

Poslední co vám nyní zbývá připojit je napájecí kabel. Potřebný konektor naleznete na zadní straně tiskárny, blíže již následující obrázek:


Obr. 5 - Napájecí konektor
klikněte pro zvětšení


Rozšíření paměti



Mimo standardních 32 MB vyrovnávací paměti, která je v základní nabídce této tiskárny máte možnost si ji uživatelsky rozšířit až na 96 MB. K tomuto účelu slouží paměťový slot, který se ukrývá za oběma datovými konektory. Prohlédnout si ho opět můžete na následujícím obrázku:


Obr. 6 - Slot pro paměťový modul
klikněte pro zvětšení


Snadná výměna toneru



Výměna toneru je jednou z důležitých vlastností každé tiskárny. U HP LaserJet 3300mfp snad již ani nemůže být jednodušší. Odklopíte přední kryt a toner prostě vezmete a dáte na jeho místo nový. Po té již jen kryt zavřete a výměna je u konce. Na obrázku vidíte otevřený kryt a toner:


Obr. 7 - Výměna toneru…
klikněte pro zvětšení

Pozn.: Na další stránce naleznete část věnovanou ovladačům a po té již následuje závěrečná stránka s výsledky testů a finálním zhodnocením.