reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NAS QNAP TS-119: profi backup i domů?

1.9.2009, René Pfeifer, recenze
NAS QNAP TS-119: profi backup i domů?
Chtěli byste zálohovat jako skuteční profesionálové i doma? Chcete sdílet své fotografie a videa s přáteli nebo provozovat vlastní webovky a nevíte, jak na to? S recenzovaným řešením od QNAPu, které vám dnes představíme, by to nemuselo být tak těžké.

Uvedení do provozu


S instalačním CD a návodem je to až překvapivě snadné. Nejdříve pochopitelně připojíme NAS do elektrické a pak i do počítačové sítě. Návod nás dále vyzývá po stisknutí tlačítka vyčkat chvilku na dvojí pípnutí serveru. Ve skutečnosti se jedná o interval zhruba jedné minuty. Pak můžeme teprve přistoupit k instalaci softwaru.


Instalační balík

QNAP Finder je základní utilita pro snadné nalezení a nastavení NASu. Přes nabídku programu lze dále připojit síťové jednotky, otevřít je v prohlížeči či FTP nebo třeba updatovat firmware.


Vstupní brána k serveru

Pokud nepožadujeme manuální nastavení IP adresy a jména stanice (Configure), ponecháme automatické přidělení. Tlačítkem Details můžeme kdykoli kontrolovat informace o systému a jeho spojení.


Podrobnosti o serveru

Po nainstalování dalších aplikací můžeme přistupovat přes Finder i k nim (alternativa - ikony na ploše). Program NetBak Replikator využijeme pro pokročilé zálohování našich dat.


Zálohovací nástroj

Poslední užitečný nástroj QGet poslouží jako manažer pro vzdálený download. Lze v něm kontrolovat probíhající úlohy, zadávat nové nebo s jeho pomocí můžeme spravovat více připojených serverů.


Download manager
reklama