reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NEC MobilePro 200E - Solidní lowend

9.6.2003, Petr Hájek, recenze
NEC MobilePro 200E - Solidní lowend
Pokud někdo před PDA-středně-znalým našincem vysloví slovo "kapesní počítač", pak se dotyčné osobě většinou vybaví jako první značky typu Palm, HP iPAQ, Sony, Fujitsu Siemens nebo Toshiba. PDA značky NEC nepatří v našich končinách zrovna k masovým záležitostem, o to větší jsem měl radost, když se mi do rukou pro recenzi dostal přístroj NEC MobilePro 200E, který ač lowend, má některé vlastnosti, které by mu mohli závidět i dražší konkurenti.
eMenu od NECu je jakési menu i správce běžících procesů v jednom. Vedle přehledných informací o emailech, událostech i úkolech a informacích o stavu akumulátoru a paměti se v dolní části nachází vlastní menu se zástupci rozdělenými dle skupin.



Zástupců lze vytvořit kolik jen potřebujete a umístit si je můžete kam je jen libo, vpravo pohled na uspořádávání skupin zástupců.




Vlevo správce běžících procesů, ze kterého můžete libovolnou aplikaci aktivovat, deaktivovat nebo je odstřelit rovnou všechny. Vpravo pohled na souborový systém, kde se jako nejzajímavější jeví složka "My Flash Disk".




NEC MobilePro 200E má sice 64 MB RAM, z toho je ale pouze 36,45 MB dostupných, o to více pak uživatele potěší přítomný Flash Disk velikosti 5,2 MB, který se chová jako každá jiná paměťová karta.



Další ze spartánských NECových ukazatalů, povšimněte si, že nikde nejsou žádné zbytečné grafické ikonky, kdekoliv oko hledajícího spočine, spatří jen strohé prostředí základních ovládacích prvků - táhla, ProgressBary, ListBoxy, vkládací dialogy a zaškrtávací políčka.



Obvyklé systémové informace a neobvyklý SDMMC Autorun.




Přímo od NECu je k dispozici i zálohovací utilita eBackup, která umožňuje zazálohovat vybraná data na zvolené médium. Jednoduché, funkční a přehledné, nic víc není třeba.



reklama