reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Neznačkové pouzdro pro Palm Tungsten T3

8.11.2006, Pavel Bureš, recenze
Neznačkové pouzdro pro Palm Tungsten T3
Na stránkách Světa PDA jsme se doposud zabývali zejména pouzdry, jejichž pořizovací cena byla v řádu stovek či tisíců korun. Dnes se podíváme na obal, který nás i s poštovným z USA vyšel na méně než 400 Kč. Podle prodejce se jedná o "elegantní pouzdro vyrobené z kůže", uvidíme, zda je tomu opravdu tak.
Pouzdro k nám do redakce dorazilo bez krabice, bylo zabalené v bublinkové fólii. Při prvním prozkoumání zjistíte, že je pouzdro trochu podobné obalům společnosti Covertec. Pokud obě pouzdra položíte vedle sebe, zjistíte, že Covertec je alespoň o jednu třídu výš.


Kapesní počítač se do pouzdra vkládá velmi pohodlně, obal je totiž znatelně větší než PDA, takže se počítač v pouzdře hýbe. Pokud Palm do pouzdra zasunete na doraz, dojde k zakrytí části ovládacích tlačítek. Problém je, že i pokud PDA v pouzdře "naaranžujete" tak, aby byly klávesy přístupné, Palm se časem posune níž a tlačítka budou opět zakryta.



Na části, které mají být pružné, výrobce použil nevzhlednou "teplákovou" gumu, která je v některých místech potřísněna lepidlem. Pokud budete chtít pracovat s Palmem v pouzdře, čeká na vás jeden zádrhel. Místo, kde se pouzdra tohoto typu ohýbají, je vyrobeno z velmi tvrdého materiálu. Při práci s Palmem v nevysunutém stavu se bude pouzdro zavírat. U tohoto druhu pouzder je běžné, že uživatelé horní část překlopí dozadu. U konkurenčních výrobků to není problém, u tohoto pouzdra však ano. Krom toho, že je materiál velmi nepoddajný a budete tak muset překlopenou část pouzdra držet, dochází k namáhání materiálu a ohyb během několika dnů popraská.


Pochválit musím počet různých přihrádek. Pouzdro je vybaveno 2 pozicemi pro paměťové karty velikosti SD/MMC a 2 kapsičkami pro uložení navštívenek. Rovněž klip na opasek není špatný, nedotýká se totiž přímo pouzdra a tak ho nemůže otáčením poškodit.

Testované pouzdro zaujme zejména cenou. Oproti značkovým pouzdrům stojí cca polovinu, cenový nárůst u Krusellů, Coverteců atp. je ale vyvážen kvalitou zpracování. K pouzdru mám "pouze" dvě zásadní výhrady. Není ušito danému PDA přesně na míru a použitý materiál je nevhodný – praská a není ohebný. Pokud hledáte pouzdro pro Palm Tungsten T3 a chcete utratit cca 400 Kč, podívejte se např. na Tenké kožené pouzdro pro Palm TT3 nebo na pouzdro NoahArk. Testované pouzdro není vyloženě špatné, ale za stejný peníz je možné pořídit o trochu kvalitnější obal pro kapesní počítač.

Poznámka: Velmi podobné pouzdro jsme nalezli na webu PalmPC pod značkou SmartAx za 653 Kč s DPH. Toto zboží jsme však neměli k dispozici, takže nemůžeme říct, zda trpí stejnými neduhy jako pouzdro v testu.
reklama