reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Noctua NH-U12P a NT-H1 - vyplatí se?

12.2.2008, Jan Vítek, recenze
Noctua NH-U12P a NT-H1 - vyplatí se?
O dobrém výkonu chladičů Noctua NH-U12 už dobře víme, ale před nedávnem se začala dodávat nová verze s ventilátory NF-P12 a my se přesvědčíme, jak si povede oproti starší sestavě NH-U12 + ventilátor NF-S12. A nakonec si předvedeme teplovodivou pastu NT-H1.
Dnešní test je tedy za námi a jaké jsou jeho závěry? Vyšší výkon ventilátoru NF-P12, jejž jsme naměřili v testu pomocí anemometru, se v praktickém použití skutečně potvrzuje. Tento ventilátor je tak vhodnou náhradou za starší NF-S12, který se i dle slov výrobce hodí převážně jako tichý skříňový ventilátor. Nejnovější model procesorového chladiče Noctua ale nabízí i více. Kromě nového ventilátoru můžeme využít i novou pastu NT-H1. Ta nahradila dříve přibalovanou bílou teplovodivou pastu a i když nedosahuje na výkon AC MX-2, také rozhodně není špatná.




Ocenění TREFA získává CPU chladič Noctua NH-U12P za výborný poměr cena/výkon.


Celkově je tedy NH-U12P dobrým chladičem procesorů, který nabízí kvalitní pasivní část, výkonný i tichý ventilátor a také slušnou teplovodivou pastu, za což si zaslouží ocenění Trefa. Za cenu kolem 1400 Kč s DPH tak dostanete slušný produkt.


Kvalitní pasiv
Chybí instalační kit pro AMD 754/939/940
Výkonný a tichý ventilátor
Ikona Odkaz na databázi
Dobrá teplovodivá pasta
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 1400 Kč s DPH

Za poskytnutí chladiče NH-U12P a pasty NT-H1 děkujeme společnosti Noctua

Za poskytnutí pasty MX-2 děkujeme společnosti Arctic Cooling

--------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

The test is finished, and what is the outcome? The performance of NF-P12, that we measured in this test using an anemometer, proved to be useful also in real use. This fan is therefore a suitable replacement for older NF-S12 which performs better as a silent case fan. But the newest model of CPU cooler from Noctua offers more. We can also use the NT-H1 thermal compound that replaced classical white silicone paste. NT-H1 doesn't perform as good as Arctic Cooling's MX-2, but it is also effective.

As a whole, NH-U12P is a good CPU cooler that offers high-quality passive part, powerful and silent fan and also a useful thermal compound. That is why it deserves our TREFA award.
reklama