reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Noctua NT-H2: jaká je nová teplovodivá pasta?

4.3.2019, Jan Vítek, recenze
Noctua NT-H2: jaká je nová teplovodivá pasta?
Noctua nedávno vypustila do světa novou teplovodivou pastu, a sice NT-H2, která přichází jako náhrada již téměř 12 let staré NT-H1. Výrobce pochopitelně slibuje především lepší vlastnosti ohledně přenosu tepla a také nabízí nové čisticí ubrousky.
Noctua nám dala k dispozici 10gramová i 3,5gramová balení past NT-H1 i NT-H2 plus ještě samostatné balení čisticích ubrousků, jimž jsme se už věnovali. Zbývá se podívat na balení samotných past.
 
NT-H2 se dodávají ve stejně zpracovaných krabičkách jako NT-H1, přičemž ty nelze bez poškození otevřít, takže máte jistotu, že se vám v nich nikdo nehrabal a nevymačkal z tuby už polovinu materiálu. Balení past se ale liší v tom, že k novým NT-H2 dostanete také několik ubrousků NA-CW1. Ke 3,5gramovému balení nové pasty to jsou tři: 
 
 
A k 10gramovému balení NT-H2 jich dostaneme právě také 10, přičemž v balení je také ukryt malý návod se základními informacemi o způsobu nanášení pasty na heatspreader procesoru. Dozvíme se v podstatě to samé, co bylo zmíněno v druhé kapitole a červeně zvýrazněné je upozornění, že aplikace moc velkého množství pasty může vést ke zvýšené teplotě procesoru. 
 
 
Samotné tuby s pastami jsou jinak stejné, což je trochu škoda, protože se mohlo zapracovat alespoň na uzavírání. To sice dokáže tubu zavřít dobře, ale víčko pak odšroubovat v prstech může být problém kvůli tomu, že je prostě malé, takže pak nastupuje hadřík, kleštičky nebo prostě zuby. 
 

reklama