reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA Tegra: turbo v kapse

11.10.2010, Jakub Doležal, technologie
NVIDIA Tegra: turbo v kapse
Miniaturní a ultralehká zařízení jsou hitem poslední doby a silně vytlačují tradiční stolní platformy. Bohužel s malou velikostí přišel také slabý výkon, který dokáže často ztrpčit práci. Nemluvě o problémech s HD obsahem. Změní to NVIDIA se svou Tegrou?
Kapitoly článku:
Jak jsem již zmínil v úvodu, druhá generace si již získala na svou stranu výrobce zvučných jmen, a to by mohlo výrazně pomoci většímu prosazení na trhu. Na současném trhu totiž platí, že sebelepší produkt se bez řádného marketingu nijak zásadně neprosadí.


LG


Korejský výrobce spotřební elektroniky pro Tegru připravil rovnou celou řadu mobilních telefonů nazvanou Optimus. Již ke konci tohoto roku by měly na trh dorazit první modely. Operačním systémem bude ze začátku pouze Android, avšak v přípravě jsou již modely s Windows Phone 7.


Audi


Evropskou automobilku jsem již zmínil v úvodu a nyní zde doplním několik podrobnějších informací. I tento výrobce má s kalifornskou „výrobnou“ nemalé plány a dokonce se oficiálně hovoří, že veškeré automobily Audi budou od roku 2012 vybaveny Tegrou. Hraní Quake 3 na displeji během čekaní v koloně, se tak jistě stane velmi populárním.



Toshiba


Úsporná platforma se zabydlí i v oblasti počítačů a první produkty dorazí od japonské Toshiby. V plánu je MID s označením AC100 a také dotykový tablet Toshiba Folio 100. První jmenovaný již dorazil na trh a také se dostavil do naší redakce (již brzy se dočkáte jeho recenze).


Další nepotvrzené informace přicházejí z tábora HTC, kde se pilně pracuje na tabletu. Pozadu nezůstává ani reinkarnovaná Motorola, která se prý dokonce pustila do větší spolupráce s kalifornským výrobcem. V oblasti počítačů se kromě Toshiby zapojil také Asus a MSI. Zdá se, že Tegru čeká dobrá budoucnost.
reklama