Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT Source 210 Elite: moderní základ

29.1.2013, Jan Vítek, recenze
NZXT Source 210 Elite: moderní základ
Po velké skříni Define XL R2 vhodné pro náročné uživatele se podíváme na model od firmy NZXT, který je naopak nabízen jako levný model pro běžné sestavy založené na deskách formátu ATX. Vybrat si přitom budeme moci mezi černým a bílým provedením...
Kapitoly článku:
NZXT Source 210 Elite je levný Middle Tower velmi jednoduché konstrukce, kde je spojena snaha vytvořit moderní skříň se snahou ušetřit i na těch největších maličkostech. Výrobce použil u této třídy standardní 0,6mm plech typu SECC, který doplnil o plast s imitací broušeného hliníku. Uživatel může být rád za dva dodávané ventilátory (120mm a 140mm) a podporu USB 3.0, ovšem zrovna při zpracování předních I/O konektorů mohl výrobce více přemýšlet, aby uživatel mohl lépe upotřebit možnosti své základní desky (více v první kapitole).




- klikněte pro zvětšení -


Jinak v každém koutě Source 210 Elite narazíme na snahu ušetřit, protože tu v podstatě není téměř nic, co by nebylo bezpodmínečně nutné. Nemáme tu krytky otvorů v trayi, žádné podložky pro lepší uložení napájecího zdroje, přítlačné šroubky pro uchycení záslepek či karet, prachové filtry (a to ani u zdroje) a NZXT šetřilo dokonce i na plastových páskách pro upevnění kabelů, které se zde vzhledem ke zpracování diskové šachty budou hodit.





Co se týče prostoru uvnitř skříně, pak ten je dostatečný na pohodlné umístění základní desky formátu ATX, pouze pevné disky se mohou omezovat s kartami. Chladicí systém je naprosto tuctový, čili tu máme celkem sedm ventilátorových pozic a v podstatě žádnou koncepci nebo alespoň prostředky pro to, aby si ji uživatel mohl sám vytvořit. To už ovšem není kritika pouze této skříně, ale většiny dnešních "herních" modelů.

Za cenu kolem 1 200 Kč s daní tedy dostaneme skříň, jejíž nabídka by mohla být přeci jen lepší.


Plusy


+ dostatek prostoru
+ USB 3.0
+ dva ventilátory
 
 

Minusy


- slabší výbava (především prachové filtry)
- implementace USB portů
- provedení předního panelu + koncepce chlazení
 

Cena v době testování: cca 1.200 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení skříně NZXT Source 210 Elite děkujeme firmě CZC.

 
 
----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

NZXT Source 210 Elite is one of cheap Middle Towers and it has a very simple design in which one can see a pursuit of creating modern case while cutting the costs to minimum. The manufacturer used mostly 0,6mm SECC steel together with plastic imitating brushed aluminium surface. There are also two supplied fans, that is ona 120mm in the back and one upper 140mm fan. The case even supports USB 3.0, but the implementation could be a lot better, so that we could fully use our internal USB 3.0 connectors (that is two USB 3.0 ports with internal adaptor for USB 2.0 headers).

In other respects this case does not offer almost anything that is not strictly essential, so there are no covers in the tray holes, no soft pads in the PSU position, no thumb screws for securing additional PC cards, no dust filters at all and for securing cables we get just two plastic strips, even though more of them would be certainly useful.

On the other hand, there is enough of space inside the case even for a large ATX motherboard. Just the hard drives may be hard to install and they may collide with PC cards, especially graphics cards. The cooling system of this case cannot surprise anyone. There are seven fan positions altogether and no conception at all, so it is up to the user to create one using their own means and resources. But that does not apply just to this singe case but to almost every modern "gaming" model.

Well, considering price about 1200 CZK, it could be a bit better.
Jak hodnotítě skříň NZXT Souce 210 Elite?
V anketě šlo hlasovat od 29.1.2013 do 24.1.2014. Počet hlasujících: 13
Výborná23 %
Průměrná31 %
Špatná46 %