reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ RevoDrive Hybrid: SSD i HDD na kartě

16.12.2011, Jan Vítek, recenze
OCZ RevoDrive Hybrid: SSD i HDD na kartě
Po recenzi vysoce výkonného SSD na kartě RevoDrive 3 X2 od společnosti OCZ Technology si dnes představíme také úložné zařízení v podobě PC karty, které však bude kombinovat SSD a klasický pevný disk. O naši přízeň se tak bude ucházet RevoDrive Hybrid.

h2benchw


Nyní přichází čas na benchmark h2benchw, u nějž provedeme tři obvyklé sady testů, a to měření přístupové doby, sekvenčního čtení i zápisu a pak také sadu aplikačních testů, jejichž společným výstupem je aplikační index. V tomto případě můžeme provést srovnání s dříve testovanými moderními SSD. Ovšem není možné otestovat hybridní řešení založené na Dataplexu, protože h2benchw potřebuje pracovat přímo s diskem bez využití dalších nástaveb. Kvůli tomu tak nyní otestujeme pouze SSD část modelu RevoDrive Hybrid.








První dva testy ukazují přístupovou dobu při čtení i zápisu, která je v případě SSD na RevoDrive Hybrid celkem vysoká, ale dle mých zkušeností tento test s dalšími výsledky v podstatě nesouvisí a 0,09 ms je i tak výborný výsledek, na nějž mohou tradiční pevné disky jen smutně koukat.











V případě sekvenčních operací benchmark h2benchw ukázal, že SSD v RevoDrive Hybrid je skutečně výrazně pomalejší při zápisu i čtení v porovnání s RevoDrive 3 X2 a dokonce v zápisu zdaleka nedosahuje ani na výkon tradičního modelu SSD od Kingstonu. To ovšem platí i o modelu RevoDrive 3 X2, takže to je v pořádku. A nyní již k důležitým aplikačním testům.




















Výkon nově testovaného modelu byl velmi dobrý, ale zde už RevoDrive Hybrid SSD nedokázal překonat nejrychlejší klasické SSD od Kingstonu, i když rozdíl mezi nimi není propastný. Ovšem to samé platí i o Kingstonu a RevoDrive 3 X2.





To bychom tedy měli aplikační testy v h2benchw, jež ukázaly, že RevoDrive Hybrid se se svým výkonem zcela nepřekvapivě pohybuje mírně pod RevoDrive 3 X2. Ovšem problém je ten, že jsme zde testovali pouze jeho SSD, což ukazuje na výkon v naprosto ideálním případě, kdy jsou data umístěna v cache. Při využití kombinace HDD a SSD to může být už pouze horší, a to velmi znatelně horší.
reklama