reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ Vertex 3: SATA 6 Gbps v akci

29.7.2011, Jan Vítek, recenze
OCZ Vertex 3: SATA 6 Gbps v akci
Od společnosti OCZ jsme získali na otestování zástupce nové generace SSD, který je vybaven rozhraním SATA 6 Gbps a také novým kontrolerem od firmy SandForce. Slibuje tak velmi slušný výkon, na který se dnes podíváme.

ATTO Disk Benchmark


Poslední čtyři grafy se tedy budou týkat testu ATTO Disk Benchmark ve verzi 2.46, abychom si také ukázali, jestli výrobci opravdu udávají odpovídající údaje u rychlostí sekvenčního čtení či zápisu. ATTO dokáže disky otestovat i na to, zda nejsou příliš pomalé při práci s malými bloky dat, protože pracuje s kapacitami od 512 B do 8 MB.

Budou zde ukázány jednak dílčí výsledky v grafech využívající testy přenosů 4kB dat (typické pro údaje o IOPS) a výsledky u 8 MB, které se zase dají považovat za ono maximálně rychlé sekvenční čtení a zápis. A nakonec přijdou na řadu výstupy přímo z ATTO pro každé nově testované SSD zvlášť.





Nový OCZ Vertex 3 má u 4 kB stejně jako starší Vertex 2 výrazně vyšší hodnoty zápisu než čtení, což by mohl být i důvod pro to, že OCZ ve specifikacích udává IOPS pouze pro zápis. Jeho hodnota týkající se čtení je totiž mezi testovanými modely průměrná a překoná pouze výsledek modelu Vertex 2.





Nyní již ale nastupují výsledky týkající se 8MB dat, kde by Vertex 3 měl ukázat maximální hodnoty přenosových rychlostí v celém testu a také tak činí. Jeho výkon snadno předčí ostatní modely, a to především v testu zápisu, kde téměř dosahuje 500 MB/s, na což nemá ani Intel SSD 510.


Dílčí výsledky


Jako poslední si ukážeme slíbené dílčí výstupy z tohoto testu, kde na screenshotech můžete také vidět nastavení benchmarku ATTO, které bylo pochopitelně ve všech případech stejné, tedy 2 GB testovacích dat s bloky od 512 B do 8 MB.



Intel X25-M 160GB



OCZ Vertex 2 120 GB



OCZ Vertex 3 240 GB

reklama