reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OKI B4250n: LED technologie tisku

30.8.2006, Zdeněk Eisenhammer, recenze
OKI B4250n: LED technologie tisku
Když se řekne laserový tisk, každý si představí skvěle vytištěnou ČB stránku s ostrým a jemným tiskem. Ne každý však ví, že stejných výsledků lze dosáhnout i bez laseru. LED diody nacházejí uplatnění v řadě odvětví a úspěšně se prosadily i v oblasti tisku. Kromě vysvětlení rozdílů mezi technologiemi se dnes podíváme i na jednoho zástupce LED tiskáren.
Instalace ovladačů byla bezproblémová, použil jsem nejnovější verzi z webových stránek výrobce. Ovladače jsou v češtině, stejně jako manuál na CD. Kvalita překladu není zcela bezchybná, ale je dostatečná.





Z této karty se můžete dostat na další dvě podokna - viz níže



A v tomto okně zjistíte, že se můžete "zanořit" ještě hlouběji...



...na druhou stranu tyto volby nejspíše moc často nevyužijete.




Volba tisku více stran na list (zmenšenin na stránku) nabízí i zajímavou možnost volby pořadí stránek na listu a stylu okrajů stránek. Bohužel je tato funkce omezena jen na tisk dvou nebo čtyř stran na list - v ovladačích tiskáren jiných výrobců najdeme nabídku výrazně bohatší.



Na další kartě najdete volbu kvality a tlačítko "Pokročilý", které vás nasměruje na několik dalších voleb, které ovlivňují kvalitu.






Poněkud podivné je, že i na další kartě jsou nastavení kvality tisku. Tato se týkají tisku obrázků.





Následující screenshoty jsou z nástroje Status monitor, který poskytuje informace o stavu tiskárny.










I přes malinko chaotické uspořádání nastavení kvality jsou ovladače tiskárny OKI kvalitní a nic podstatného v nich nechybí, snad až na tisk více než 4 stran na list (tisk zmenšenin na stránku), který ale využijete jen velmi zřídka.
reklama