reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ozone Radon 5K vs. Logitech G500

1.9.2010, Michal Huspeka, recenze
Ozone Radon 5K vs. Logitech G500
Ozone do své stáje herních produktů připravila novinku v podobě myši Radon. Ta je k dispozici hned ve dvou provedeních, a my si dnes otestujeme tu výše postavenou. K testu nám dorazila i postarší G500 od Logitechu, takže jistě neuškodí jejich malé srovnání.

Ovládací software


Tuto kapitolu vezmeme hodně zkrátka, protože ke G500 výrobce doporučuje ovládací aplikaci SetPoint, kterou jsme již na našich stránkách několikrát popisovali. Pokud byste tedy chtěli podrobnější informace o tomto softwaru, doporučuji nahlédnout do starší recenze Logitech G9 nebo na nedávno testovanou TactX, kde Alienware používá naprosto totožnou aplikaci. Zaměříme se tedy spíše na odlišnosti a specifika G500.

Po stažení a nainstalování vás přivítá úvodní obrazovka, na které naleznete shrnutí nastavení právě zvoleného profilu.


Overview - základní shrnutí
- pro zvětšení klikněte -

U G500 je v defaultním nastavení pouze jeden profil (General), ostatní si již musíte vytvořit sami. Není zde ani možnost přiřadit profilům barevné schéma a LED diody na těle myši tak budou zářit stále jen červeně.

K vytváření nových profilů, jejich editaci a nahrávání do paměti myši slouží záložka Profile Manager. Přizpůsobení vytvořených profilů (funkce tlačítek, rozlišení senzoru atd.) se pak provádí na jednotlivých záložkách.


Profile Manager - správa profilů
- pro zvětšení klikněte -

Záložka Buttons umožňuje přiřadit všem programovatelným tlačítkům funkce z nepřeberného seznamu dostupných, kde kromě standardních naleznete i množství funkcí z prostředí operačního systému Windows (Copy, Paste, Zoom, Maxi/Minimize atd.) nebo funkce spojené s mediálními přehrávači (Play, Stop, Pause, Mute).


Buttons - kouzla s tlačítky
- pro zvětšení klikněte -

Ještě si připomeneme záložku Pointer, kde se provádí veškerá nastavení senzoru. Nechybí samozřejmě nastavení rozlišení dpi, kde je možné určit, kolik levelů chcete používat (maximálně 5) a poté si je upravit v rozsahu od 200 do 5700 dpi, dokonce pro každou osu zvlášť.


Pointer - nastavení kurzoru
- pro zvětšení klikněte -

Následují posuvníky Speed a Acceleration známé i z ovládacího panelu Windows a poslední položkou je nastavení frekvence komunikace myši s počítačem v šesti krocích od 125 až po 1000 Hz.

Součástí aplikace SetPoint je také Makro Editor, který je koncipován naprosto standardně a uživatelsky přívětivě, a nikdo by tak neměl mít problém nějaké to své makro vytvořit.


Makro Editor
- pro zvětšení klikněte -

Závěrem se ještě patří říct, že software je lokalizován do mnoha světových jazyků, bohužel češtinu při jeho instalaci budete hledat marně.


Test odezvy


Logitech slibuje odezvu na hranici 1 ms a my si to teď pomocí aplikace Direct Input Mouse Rate ověříme v praxi.

Nastavená hodnota 125 Hz
Nastavená hodnota 1000 Hz

Jak můžete sami vidět, hranici 1000 Hz překonává G500 s více než dostatečnou rezervou. 
reklama