reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PDX 1000 DVD Mobile Theater - multimédia na cesty

27.10.2005, Korado , recenze
PDX 1000 DVD Mobile Theater - multimédia na cesty
Firma Sigmatek nedávno uvedla další model přenosného multimediálního přístroje PDX s označením 1000. Svými schopnostmi se zcela vyrovná těm stolním a díky své koncepci, rozměrům a hmotnosti představuje takřka ideálního "partnera" na cesty.
Kapitoly článku:
  1. PDX 1000 DVD Mobile Theater - multimédia na cesty
  2. Specifikace, provoz a závěr




Balení obsahuje mimo přehrávače odnímatelnou baterii, dobíjecí síťový adaptér na 220V a druhý adaptér do auta. Přibaleny jsou propojovací kabely Audio-Video, Coaxial / S-video, sluchátka a manuál s překladem v češtině.




Celý přístroj váží pouze 700 g, s baterií je celková hmotnost 1,1kg. Po otevření se ukáže 7“ LCD TFT displej (18 cm) v poměru stran 16:9, pod kterým jsou zabudovány dva reproduktory. Ve spodní části se po stisknutí tlačítka mechanicky odklopí čtvercové víko pro vkládání médií a po pravé straně jsou umístěny ovládací prvky. V případě ztráty nebo zapomenutí ovladače jsou téměř všechny funkce bezproblémově dostupné přímo na přístroji. Tlačítka jsou plastová s velmi rychlou odezvou po stisknutí.


Po stranách jsou vstupy pro propojení s AV prvky a senzory pro příjem signálu z dálkového ovladače. Napájecí konektor umožňuje napájet přístroj i v případě, že nemáte připojenou baterii. Výstupy umožňují zapojení sluchátek, propojení s TV koaxiálním nebo S-video konektorem a propojení se zesilovačem pro výstup s ozvučením 5.1. Je zde taky A/V vstup pro přehrávání signálu z jiného zdroje.












Na zadní stranu přístroje se připojuje baterie, která má zajišťovací prvky proti samovolnému odpojení. I baterie má samostatný vstup pro dobíjení, aniž by musela být pro připojena k přehrávači. Navíc je doplněna o mechanický vypínač, který zajistí, že nedojde k jejímu náhodnému vybíjení.





Ovladač je ve stříbrném provedení. Malé rozměry, tenký tvar, velmi lehký, napájený malou 3V baterií - takzvanou „peckou“. Padne přesně do ruky. Spínače jsou membránové a velmi dobře se mačkají s okamžitou odezvou. Bohužel tlačítka jsou všechna stejně velká a nejsou prosvětlena nebo označena pro ovládání ve tmě. Vzdálenostní dosah pro ovládání je dost velký - více jak 5m a funguje poměrně ve velkém úhlovém rozsahu. Doplňkově se dá zakoupit přenosná taška, do které přístroj dobře zapadne včetně všeho příslušenství a zůstane i místo na další věci.



reklama