reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips 190B7C - hrdý zastánce střední třídy?

4.10.2006, Pavel Kovač, recenze
Philips 190B7C - hrdý zastánce střední třídy?
Vracíme se k nejžádanější 19" velikosti LCD. Jejich cena je totiž tak nízká, že si je může dovolit takřka každý. Dnešní kousek je od Philipsu s displejem TN, ale s dobrými parametry: doba odezvy 8 ms, pozorovací úhly 176°/170°, jas 300 cd/m2 a kontrast 700:1.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (800x600)


Nyní trochu obrátím pořadí a řeknu, jak dopadla interpolace. Z následujících testů je patrné, že interpolace sice nepatří k těm nejlepším, ale ani k těm nejhorším. Občasný provoz není vyloučen, avšak nějaké dlouhodobější používání nedoporučuji. Tenké linky jsou na krajích lehce rozmazané, navíc díky velikosti pixelu (0,294mm) je toto rozmazání daleko lépe vidět než na panelu s pixelem 0,258mm. To je bohužel úděl všech 19" LCD s poměrem 4:3 respektive s rozlišením 1280x1024.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Interpolace textu je opět vcelku obstojná, čitelnost je zachována a nevznikají nepříjemné tučná respektive tenká pismena. I ikonka působila věrohodně.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

U hry Half-Life 2 je lehce pozorovatelná ztráta detailnost v texturách, avšak hrany jsou vcelku ostré. I zde platí pravidlo: nižší rozlišení ano, ale když je možné nastavit nativní, použijte reději nativní. Navíc rozlišení 120x1024 dnes zvládne kdejaká grafická karta, a tak zde asi problém nenastane.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu


Regulovat jas lze pomocí podsvícení a to v dobrém rozsahu (83-300cd/m2). Podsvícení bliká frekvencí 100Hz.


Průběh podsvícení
reklama