reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.10.2006, Pavel Kovač, recenze
Vracíme se k nejžádanější 19" velikosti LCD. Jejich cena je totiž tak nízká, že si je může dovolit takřka každý. Dnešní kousek je od Philipsu s displejem TN, ale s dobrými parametry: doba odezvy 8 ms, pozorovací úhly 176°/170°, jas 300 cd/m2 a kontrast 700:1.
drifter79 | 6.11.200617:00
Konecne vysla na prad.de po mesici cekani recenze na 190P7 a dosahla nejvyssiho hodnoceni Sehr gut! Ted uz je to pro me horky favorit a o to vetsi skoda, ze ho svethardware.cz ignoruje. Jeho uroven recenzi je ted s osciloskopem uplne super, ale co naplat, kdyz recenzujou posledni dobou podivny modely...
Odpovědět0  0
karelcv | 5.10.200620:30
Nepleťte si tyto 2 modely. 190P7EG má PVA panel M190EG01 V0 od firmy AUO a nemá reproduktory, 190B7EG má TN panel ­(asi taky AUO­), nerovnoměrné podsvětlení a 2 malé repro. To je jako Octavia versus Fabia! Jenom jestli má 190P7EG osmibitovou elektroniku. Nevíte někdo? Co dithering?
Odpovědět0  0
poky1 | 4.10.200620:12
Mám ho ve stříbrné barvě a nevypadá nejhůř, jenom vestavěné reproduktory nestojí za mnoho, chybí basy a mají klasický plastový zvuk. Na druhou stranu, za ty peníze a nulová tolerance Philipsu k vadným pixelům, to je zase bomba!
Odpovědět0  0
poky1 | 4.10.200620:16
Jenom dodatek mám Philips 190B7CS silver.
Odpovědět0  0
Boguš (916) | 5.10.200619:27
....... monitoru repro nepatří ....


S těmi vadnými body ..... Philips dává 3­-letou záruku!
http:­/­/www.alfacomp.cz­/php­/zbozi.php?akc=10&mnu=2&zob=2&pol=110&zod=1&zbo=&fkod=&fnaz=190b7&arch=&vy­r=
Odpovědět0  0
gramik | 4.10.200612:27
splývat je od plynu .o­))
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 4.10.200612:21
Pravdepodobne ste zabudli na jednu velmi uzitocnu vlastnost ­- a sice ­(marketingovo nazvanu­) PERFECT PANEL, inac vsak splna poziadavky kladene v triede 1 normy ISO 13406­-2. T.j. tento LCD monitor nebude mat ZIADEN vadny pixel­/subpixel a ak ano, tak v servise bezplatne vymenia panel za iny...

Myslim, ze toto je velka vyhoda najma do kanclu, kde nejde az tak o nejaku farebnost a pod., ale vadny ­(sub­)pixel dokaze nahnevat.

C.
Odpovědět0  0
entik (17) | 4.10.200611:49
opravte me jestli se pletu, ale podle fotky konektoru toho ­"usb hubu­" me to spis pride jako firewire...
Odpovědět0  0
zivan (123) | 4.10.200612:09
Pletes se, je to USB­-B.
Odpovědět0  0
zyxy | 4.10.200610:46
znacka philips na mna neurobila vobec dobry dojem, ciatl som aj review na 190P7, ktory tam dost odpisali. Ked najdem link tak to sem hodim
Odpovědět0  0
mata (6) | 4.10.20069:35
6­-bit dithering s FRC .. sice nevím co je to FRC, ale pokud nový monitor.. tak všechny barvy! Ikdyž cena je dobrá a úhly taky.
Odpovědět0  0
Zephyr | 4.10.20069:27
Neuvažujete také o recenzi modelu Philips 190P7ES nebo 190P7EG? Dle parametrů a odezvy některých uživatelů by to měl být sqělý LCD.
Odpovědět0  0
Roob (179) | 4.10.200610:45
jo, pridavam sa ajja, kedze to je moj favorit na kupu
Odpovědět0  0
drifter79 | 4.10.200614:15
Taky se pripojuji. Diky konecne za recenzi prvniho Philipsu dle nove metodiky, ale proc jen PROC jste se rozhodli zrecenzovat 190B7, kdyz je to prachobycejne TN­-ko? Do stredni tridy patri spis 190P7, jehoz porovnani s favority by nejen me urcite zajimalo, tohle je jen klasicky kancl. Kazdopadne diky za recenzi.
Odpovědět0  0
Martinos | 10.10.200616:00
Taky zklamani:­-­(, tenhle panel je skoro lowend, taky bych spis uvital 190P7­-ku, ktera se na zahranicnich forech casto zminuje mezi nejlepsima LCDckama ve smyslu vykon­/cena a barvy­/odezva spolecne s Belinejkou 101920 a Benqem FP19GP. Benqa tu jeste netestovali, Belineu sice ano, ale 101915ku, ktera ma jinej panel. 101920 i 190P7 maji identicky panel od AUO. Nejakou kvalitni recenzi na philipse jsem na netu zatim nikde nenasel, vetsinou se vysktujou jen odkazy na tohle http:­/­/www.hardwarezone.com­/news­/view.php?cid=6&id=5014 coz je recenze k smichu.
Odpovědět0  0
karelcv | 10.10.200622:48
Souhlasím, autor recenze 190P7EG jenom opakuje údaje, které uvádí výrobce. Nic víc. A údaj, že by mohl vyhovovat příležitostným hráčům a divákům videa? Nevěřím, že to sám zkusil. Jedině snad údaj, že barvy jsou dobré a dithering není pozorovatelný. Snad má tedy monitor 8bitovou elektroniku.
Odpovědět0  0
Martinos | 11.10.200613:18
Tak hura, aspon neco ­- na prad.de ho budou v rijnu testovat! Mozna to nebude recenze s tak exaktnim merenim jako tady, ale aspon ho recenzujou...
Odpovědět0  0
Lukáš T. | 2.11.200613:17
uz to presunuli na listopad, uz mi to prijde fakt trapne ze monitor ktery nabizi kazdy internetovy obchod, se nedockal na celem internetu pořádné recenze
Odpovědět0  0
karlito | 14.10.200620:12
aj ja som za recenziu Benq FP91GP ­- panel Premium MVA ako víťazný monitor cena­/výkon Belinea 101915
Odpovědět0  0
drifter79 | 3.11.200610:16
Belinea 101920 se uz neda sehnat, model Belinea 1980 S1 je pry uvazovanym nastupcem, to by tu taky mohli zrecenzovat. Jinak recenze 190p7 jsem nejake nasel, ale nic moc. Vaham mezi HP a Philipsem, vuci Benqu jsem skepticky, i kdyz ma MVA.
Odpovědět0  0
KorBa | 4.11.200616:06
Taky by me zajimala recenze philipsu 190P7. Nejvic me zajima jeho realna odezva a podsviceni.
Odpovědět0  0
Jiří Nov. | 30.10.200620:01
Taky se připojuji k recenzi modelu Philips 190P7ES nebo 190P7EG. Už delší dobu uvažuji o nějakém ­"levném­" S­-PVA nebo S­-IPS monitoru a tento je můj favorit. Rád bych věděl nějaké podrobnosti, které se od výrobce či prodejců nedozvím.
Odpovědět0  0
Jewalien | 22.1.200717:58
Kdo by si chtěl něco přečíst o Philipsu 190P7ES ,může tady

http:­/­/jew­-alien.blogspot.com/
Odpovědět0  0
snajprik | 4.10.20066:27
Menši detail na obrazku je 21­" zobrazenie zozmerov. Inak tento 19­" LCD je celkom zaujimavy, ale nedala by sa urobiť aj recenzia na toto http:­/­/www.168.sk­/?Mode=Sti&StiId=34706 celkom zaujimave rozmery aj cena :)
Odpovědět0  0
first.indian (46) | 4.10.20067:37
Recenzi monitoru co nema ani DVI bych si rad precetl :­) Rekl bych ze u 22­" jen pres ­(D­-sub­) musi byt obraz spatny... Ale taky by me zajimalo jak by asi dopadl.
Odpovědět0  0
liborc (398) | 4.10.200613:06
22­" a jenom 1680x1050? u takhle velkeho monitoru bych ocekaval 1920x1200.
Odpovědět0  0
fotr | 4.10.200617:38
Minulý týden jsem měl připojený EIZO S 2410W přez D­-SUB k GK Diamond Stealth 2000, což je S3 virge rev.G, 4MB ­(2MB v základu a na 4 MB dodatečně rozřiřitelná­). A i s interpolací ­(karta zvládne 1024­/768­) jsem byl mile překvapen kvalitou obrazu.
Vůbec všechny LCD co jsem viděl D­-SUB a potom DVI měly stejnou, nebo téměř stejnou kvalitu obrazu.
Odpovědět0  0
Boguš (916) | 5.10.200619:32
... napodobně ... to že nemá DVI neberu jako velkou nevýhodu. Myslím si že by byl jistě zajímavý test srovnání kvality obrazu pře DVI a D­-SUB. Alespoň mě samotného by to zajímalo ..... co by na to řekla sondička ... :­)



PS: ... fall je bombastická, ale rise pro ostudu. Zajímalo by mě proč to tak je .... Dostat z panelu tak skvělý fall když rise je taková hrůza. ... kde jen může být zakopán pes ....
Odpovědět0  0
Ondrej Zajicek | 7.10.200621:05
Ja kdyz zapojim monitor pres D­-SUB vstup, tak mam na nem viditelne duchy ­(pokud je na obrazovce kontrastni objekt, napr kurzor na bilem pozadi, tak o cca 2­-3 pixely dal je vyrazne slabsi kopie­). Pres DVI tam samozrejme nejsou.
Odpovědět0  0
SUXI | 17.10.200615:45
tak to mas dobre shitny kabel :)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.